čtvrtek 27. února 2014

Peripera: Choco-Choco Eye Collection

Začínám mít pocit, že kosmetika vyvolávající chuť k nezřízené konzumaci sladkostí by se měla zakázat. Nová kolekce od Peripera je toho jasným důkazem. Připravte se na nálož obrázků plných čokolády. Pro vlastní bezpečí si raděj před prohlížením nějakou tu tabulku mléčné čokošky sežeňte, jinak totiž hrozí že budete pak vraždit aby jste nějakou sehnali.


Už první obrázek na který jsem narazila by měl bejt trestnej, protože je tam víc čokolády než má mysl snese. Nedalo mi to a musela jsem si najít nějaké detailnější informace. Bohužel ze stránek kde jich bylo víc nejdou stáhnout obrázky, takže jsem pátrala ještě dál a s velkou slávou našla vyobrazené jednotlivé produkty bez detailů. Ale ty vám stejně popíšu pod obrázkem.

úterý 25. února 2014

Passport Holder

Jelikož mě baví výletit, neodolala jsem a pořídila sobě i muži něco do čeho se dají dát doklady aby je člověk ztratil všechny najednou a aby to vypadalo hezky. Jop, řeč bude o pouzdrech na pas. Na ebay je najdete jako Passport Holder což je i název dnešního článku. Je jich nepřeberné množství a snad každý si vybere. Ceny se pohybují už od nějakých 35kč, takže drahá sranda to není. Teda ty hezčí najdete v trochu vyšší cenové kategorii, tak rozbijte prasátko a obětujte aspoň 100kč.



Můj je ten s kočičkou. Je super že se tváří zepředu i zezadu jinak. Pořád nevím která strana se mi líbí víc. Vnitřek jsem nefotila, nepřišel mi nijak zajímavý. Prostě tam je kapsa na pas a kapsa na kartu. Na fotce je trochu vidět gumička kterou se dá pouzdro opásat aby se nerozjelo. Počítám, že ta rychle odejde, protože gumičky prostě zpuchří jako první.

Totoro je muže. Přiznám se, film jsem nikdy neviděla, ale stejně mám Totora jako postavičku ráda. I když úplně nejlepší jsou ty malé čumící sazinky okolo. Trochu škoda, že je z obou stran stejný. Teda z té přední je trochu 3D.

Máte taky takovýhle zbytečnosti a taháte někde po kabelce ID holdery, Passport holdery, Card holdery a bůhvíco ještě holdery?

čtvrtek 20. února 2014

Skinfood: Milky Rose - kolekce pro jaro 2014

Co nás čeká a nemine od Skinfood pro letošní jaro? No budou to překvapivě kytky. Konkrétně růže. Kolekce plná růží není úplně nezajímavá. Je to víc ženské než hravé, ale celkem se mi kolekce líbí.


Jako první bych zmínila Rose Essence: Soft Cream Blusher, což je šest odstínů korálových a růžových tvářenek. Fakt se mi ty obaly s růžema líbí. Asi sem dospěla nebo co. Akorát to nanášení prstama na obrázku se mi moc nelíbí. Člověk je pak zasviněnej a tvářenka chlupatá.


Druhý na řadě je Vita Color Lip Lacquer s hodně zajímavým systémem barvení. Přiznám se že to vidím prvně. Vypadá to, že nahoře je štěteček, dole se pumpne a na štětečku se objeví barva. Barvy mi přijdou hodně podobné a to tak moc, že mám pocit, že kdyby udělali jen dva odstíny (víc a míň růžový), že se nic nestane.


Nesmí chybět laky na nehty Skinfood: Nail Vita Alpha . Pro mě teda nic moc barvy. Mám raději výraznější a hlavně tmavší.


A jak už se to pomalu stává zvykem, když se vydají laky na nehty, musí se vydat i nálepky na nehty. Takže jedny s růžema na konce nehtů a druhé s různě velkýma nalepovacíma růžičkama.


Předposlední tu je Rose Essence - Makeup Fixer. O nějakém už dlouho přemýšlím. Tedy né že bych to tak moc potřebovala, makeup mi drží slušně, ale prostě jsem zvídavá a chtěla bych to zkusit jestli se dá ještě něco ve výdrži zlepšit. Jak dlouho vlastně vydrží makeup vám? Mě v pohodě přežije den a následný spánek (když někde vytuhnu bez odlíčení), teda s tím že se mi mastí pleť takže stačí jen decentní úprava a vypadám zas dobře.


A poslední jak asi správně tipujete (protože to taky nesmí v takhle velký kolekci chybět) je Rose Shake - Makeup Remover. I když to na obrázku není vidět, tak je dvousložkový a musí se protřepat před použitím.


Tolik k růžové kolekci. Zaujala vás? Líbí se vám? Koupíte si něco z ní?

úterý 18. února 2014

Etude House: Sweet Recipe Cupcake All Over Color

K multifunkční kosmetice jsem nikdy moc důvěry neměla. A dobře jsem dělala. Jenže Etude House má extrémně rozkošná balení a když vydával řadu Sweet Recipe, bylo jasné že nejedna peněženka zůstane prázdná.


Bohužel ten můj došel malinko poškozený. Nevím jestli se to stalo po cestě nebo se ho pošta pokoušela nějak vehementněji doručit do schránky, každopádně je na víčku trochu promáčklý. Ještě, že je to solidní plech. Kdyby to byl plast, tak mám asi po parádě úplně.

No ale uznejte, že to balení je naprosto fantastické. Plastovou krabičku jsem si musela schovat. Sice nevím co s ní budu dělat, možná do ní jednou někomu vyrobím nějaký dáreček. Nejvíc mě dostává ten malinký cupcake nahoře.


Aby jste mi věřili, že je to fakt multifunkční, našla jsem vám obrázek. Dá se to namazat na pusu, oko nebo tvář. Teda tvrdí výrobce. Mě se to na oku slilo do čáry snad během hodiny. Na rtech to působí blbě, protože tak krémové jako na obrázku to fakt není. Takže cupcake používám jako tvářenku a tam jsem s ním konečně spokojená. Jen se musí poctivě rozmazat.

Mám odstín PK002 Strawberry chiffon cake, protože mi přišel tak nějak nejvíc použitelný. Docela i voní po těch jahodách. Sice chemických, ale voní. Tuhost má asi jako tvrdší jelení lůj, ale fakt není třeba ho nabírat nějak víc. Stačí v nádobce jemně zakroužit prstem a člověk toho nabere tak akorát.

Velká nevýhoda nabírání prstem je, že máte potom špinavý prst a musíte to někam otřít. Druhá a o něco víc nervy drásající nevýhoda je, že se vám do cupcaku prostě dostane bordel. Nějaký ten chloupek nebo prach. I kdyby jste si předtím nastokrát umyli ruce, dřív nebo později se tam něco dostane a to člověka prostě rozčiluje když jsou v té krémové konzistenci zapadaný chlupy co nejdou ven (což je důvod proč tu není fotka otevřeného cupcaku - nechci vás vyděsit chlupatou kosmetikou).

Takže ač je Etude House: Sweet Recipe Cupcake All Over Color fakt hezký, znovu už si ho nepořídím. Spíš popřemýšlím o jeho sestřičce Cupcake Eyes, což je duo stínů v podobné krabičce.

neděle 16. února 2014

Minirecenze: Nákupy v Drážďanech

Tak jsem si zas jednou řekla, že dám šanci evropské kosmetice. Spojila jsem příjemné s užitečným a na výletě do Drážďan jsem koupila pár věcí co se u nás špatně shánějí a nebo se neprodávají vůbec. Nákup proběhl v obyčejné drogérii a Douglasu. Je pravda, že téměř nic z toho se nedá nazvat vyloženě roztomilým a hezkým, ale když se přimhouří očičko tak to snad projde.


Z leva do prava:
2x  šampón Shauma: Mint Fresh
Got2b: Styling Oil Oh-la-la
Soap and Glory: Clean On Me - Moisture Shower Gel
Soap and Glory: The Righteous Butter
Anatomicals: mýdlo na ruce Grapefruit and mandarin

Shauma Mint šampón jsme kdysi sehnali u nás v Makru a od té doby jsem ho nikde neviděla. V Německu jsem na něj narazila a vzala hned dvě velké lahve, protože ta vůně a struktura vlasů po umytí je prostě skvělá.

O stylingovém oleji od got2b z řady Ol-la-la jsem slyšela hlavně chválu na to jak voní. A musím říct, že fakt jo, lituju že jsem si nekoupila dva. Nestylinguje nijak brutálně, ale pro suché vlasy je to příjemnější než cokoliv jiného. Podle popisu obsahuje arganový olej a vlasy po něm nejsou zmaštěné, jen hezky hladké.

Soap and Glory se mi líbil hlavně názvem. Po vyzkoušení bych chápala ten soap, ale nechápu tu glory. Ani na krámě mi žádný přípravek nevoněl a jsem ráda že jsem vzala jen dva vzorky za necelý 4 eura. Koupit si to za plnou cenu tak mě asi trefí šlak. Třeba Sugar Body Scrub, na kterou jsem původně měla spadeno, smrděla jako když smícháte hnědý cukr, pivo a necháte to 14 dní někde hnít.
To co jsem si pořídila, tedy mýdlo a krém mělo taky hodně silnou a mě nepříliš příjemnou parfemaci. Po rozetření na kůži se to u krému vehementně zlepšilo, ale pořád to byla až moc silná vůně co by bez většího snažení i vola porazila. Mýdlo se vlastně po namydlení taky zlepšilo, až jsem si začala říkat, že to není tak zlé....a pak se mi dostalo do oka a pálilo ještě deset minut po vymytí. Ale abych jen nehaněla, tak musím uznat, že po obou přípravcích jsem měla hezky hladkou pleť.

Anatomicals mě zaujalo trochu netradičními obaly. Velké písmo přes celou lahvičku mělo něco do sebe. Mýdlo na ruce bylo ve slevě a název Grapefruit and mandarin zněl docela chutně. Po vyzkoušení bych to přejmenovala na Rape fruit and mandarin, protože to co na tom nebohém ovoci spáchali se jinak nazvat nedá. Smrdí to jako Jar. No nic tak tohle už si taky nekoupím.

Dva dobrý produkty a dva špatný. No když budu optimistická, tak si můžu schovat ty celkem hezky vypadající obaly od Soap and Glory věcí a použít je na cestování. Takže vlastně dva a kousek dobrých produktů. Než si zas koupím něco evropského (na co budu číst pozitivní recenze) tak si to dvakrát rozmyslím.

pátek 14. února 2014

Skin Food: Queen's Baking Choco Smoky Creamy Lip

Dneska tu mám jednu krémovou rtěnku/barvu na rty od Skin Food z kolekce Queen's Baking. O kolekci samotné jsem psala kdysi v novinkách. Většina kolekce mi mohla být ukradená, ale zaujal mě odstín jedné z krémových rtěnek. Takže jsem si pořídila VL01 Choco Plum.


Foťák mi malinko zaostřil někam k lepším zítřkům, ale neva. Vidíte tu brutální barvu? Tak takhle vypadá i na rtech! Když už se maluju a dám si s tím tu práci, tak sakra chci ať je to vidět. A vidíte tu malinkou zlatou věc vyčuhující z pod té skleněné dózičky? Tak to je malinkej štěteček.


Štěteček se dá vytáhnout buď celý i s pouzdrem, nebo klidně samotný a pak ho zas zasunete do pouzdra v dózičce. Hrot/štětiny jsou tvrdé, nevím jestli to tak má být. Nikdy jsem žádný štětec na rty neměla v ruce. Ale díky té tvrdosti se s tím skvěle vykreslují kraje rtů a dobře se nabírá barva. Té stačí opravdu trochu na celé rty. Až si myslím, že těch 5g co je v dóze fakt nespotřebuju. Opravdu netuším jak to dělaj jiný blogerky s těma článkama o vypotřebovaných produktech. Mě se povedlo za posledních pár měsíců dopotřebovat tak akorát jedno mýdlo a dva prášky na praní. Jo a taky vyhodit prošlý roztok na čočky.

Na rtech barva drží dobře, jednou za pár hodin nebo po jídle to chce překontrolovat a doplnit. Jediné co může někomu vadit je zvýraznění vrásek na rtech. Takže pokud máte třeba hodně suché rty se zlobivýma kusama kůže, tak na tenhle produkt asi rovnou zapomeňte. Skvělý je, že rty oproti jiným "krémovým" věcem s kterýma jsem se setkala, nevysušuje. A pokud jo, dá se přes rty jemně přejet leskem nebo balzámem.

Skin Food si u mě díky téhle maličkosti trochu polepšil (po těch hnusných medových vzorcích) a asi mu dám ještě nějakou šanci.

středa 12. února 2014

Mor posledních dní čili Depotting

Na divný slovo znějící Depotting narážím snad čím dál častěji. A netradičně cítím i potřebu se k tomu vyjádřit, takže to budete muset přetrpět.

Hodně zjednodušeně řečeno Depotting znamená, že vyndáte například stíny z původního obalu a narvete je do jinýho v zájmu úspory místa (pokud chcete podrobné návody jak depottovat, použijte youtube). Což chápu pokud je člověk taková trubka a má třeba 50 mono stínů a nechce se mu v tom přehrabávat než najde tu správnou fialovou nebo hnědou.

Samozřejmě to musí dát do nějaké krabičky která je ideálně magnetická nebo má aspoň nějaký magnetický placičky kterýma to k ní přichytíte a jak tak sleduju tak nejpopulárnější je asi Zpalette. Ta se mi fakt vůbec nelíbí. Nazvala bych to spíš účelovou krabičkou než okrasnou.

Co ale sakra nechápu je, proč někdo vezme hezkou paletku stínů a vyrve z ní barvičky aby je moh narvat do nějaký hnusný černý hranatý Zpalette. To si ty lidi neuvědomují, že paletka se čtyřma stínama je celkem skladná a dá se s sebou vzít na cesty?

zdroj http://www.beautylish.com/

Tohle je paletka od Sugar Pill od kterých si jednou chci něco pořídit a nějaké zvrhlé zvíře ty krásné barvy vyndává z té naprosto úžasně barevně zpracované paletky a rve je do hnusné černé krabice. Ano právě tenhle obrázek mě vyburcoval k článku. Přijde mi to jako by si dotyčná koupila nové šaty a pak v zájmu úspory místa jim ustřihla rukávy.

Příklad druhý je z těch samých stránek a opravdu mi zůstává rozum stát. Fakt nevím od koho ta tvářenka je, ale obal napovídá, že levná fakt nebyla. A ta kráva blbá ji z hezkého obalu vyndá a šup s ní do krabice.

zdroj http://www.beautylish.com/

Poslední příklad a už se přestanu rozčilovat. Paleta Naked od Urban Decay. U nás seženete za cca 1700Kč na ofiko stránkách za 52$. To se fakt někomu vyplatí koupit si Zpalette za 14-25$ a pracně všechny stíny vydloubat, doufat že žádný nerozmašíruju na kaši protože i to se stává a přemístit je do krabice?

zdroj http://bunbunmakeuptips.com/

Zpalette a celý Depotting mi přijde jako neskutečně nafouknutý a chytrý marketingový tah na který skočila snad půlka blogerek. "Jó to je super můžu si to dělat sama a poskládat si to jak chci a ještě ušetřím spoustu místa co mi ty serepetičky jinak zabíraj, jéééj!" Dělat sama si můžu i jiné věci a aspoň u nich nebudu za blbku co ničí drahé paletky a zasírá půlku domácnosti bordelem co z toho je.

Pár obrázků závěrem:

zdroj http://theblackpanties.blogspot.cz/
Jak říkám, ty mono stíny bych pochopila, ale co ten zbytek?

zdroj http://zpalette.com/
S rtěnkama už to vůbec nepochopím. Fakt praktické, hodím do kabelky a jdu

zdroj http://www.indianvanitycase.com/
I takhle to může dopadnout při vyndavání stínu

zdroj http://www.theblackpearlblog.com/
Proboha proč?
Chápu když je lahvička prázdná, že obsah nejde ven, ale tohle je zvěrstvo.


úterý 11. února 2014

Úchylná barevná nálada pokračuje

Pořád jsem narážela na různých blozích a youtube na kosmetiku Sleek. Je ošklivá, neroztomilá, nelíbí se mi. Obyčejná černá krabička. Prostě nic moc. JENŽE jsem chtěla výrazné stíny. A nikdo jinej v rozumné cenové kategorii tu nebyl. Takže mi nezbylo než si najít nějaký eshop a objednat si to z něj. Trochu jsem se rozhodovala mezi fakt brutálně neonově zářivýma barvama a tím co vidíte na obrázku. To se jmenuje Sleek: I Divine Ultra Matte V1.


A za ty prachy (i s poštovným 350Kč) to je bomba. Konečně můžu prohlásit, že už žádný stíny nepotřebuju. Barvy jsou opravdu tak jasný jak vypadaj na fotce. Takhle jasný jsou nejen v té paletce, ale i na očích. Takže nic pro někoho kdo chce být nenápadnej.

Juchám hlavně nad těma růžovýma a fialovou. A nad žlutou! Konečně žlutá která je fakt vidět. Zelený barvy asi moc nevyužiju, s růžovýma vlasama a zelenýma stínama bych vypadala nejspíš blbě. Modrou jsem zkoušela včera v kombinaci s růžovou a fakt mě potěšilo, že stíny netrousí při nanášení a na očích dobře drží celý den (to může být způsobeno používáním báze, ale bez ní nedám ani ránu).

Konec neroztomilého postu a já doufám, že už si nic tak hnusně černého nebudu muset koupit. Na druhou stranu se zas ta krabička dobře drží a má velké zrcátko takže trocha decodenu by mohla spravit nedostatek neroztomilosti.

čtvrtek 6. února 2014

Novinky: Baviphat: Urban Dollkiss a Peripera: Heart Tok Blusher

Náhodou jsem narazila na nové věci od Baviphat. Kolekce se jmenuje Urban Dollkiss a je mi trochu záhadou proč to píšou takhle dohromady a proč když celá kolekce je plná jablek se to nejmenuje třeba sladký jabko nebo jabko navždy.

Už jsem měla za to, že Baviphat snad ani nic nového nevydává. A dohledat nějaký kloudný obrázek kde jsou pohromadě všechna nově vydaná jablka byla docela fuška. Ani na oficiálních stránkách nic pořádného nebylo, takže pomohl až nějaký neznámý čínský server.


V kolekci najdete:

Baviphat: I Love CC Cream Pure Aura (červené jablko)
Baviphat: I Love CC Cream Luminous Pure (fialové jablko)
Baviphat: I Love CC Cream Colour Change (oranžové jablko) - ten mě láká asi nejvíc
Baviphat: AC Therapy Sleeping Pack (zelené jablko)
Baviphat: Snail Therapy Sleeping Pack (fialové jablko)
Baviphat: White Sleeping Pack (oranžové jablko)
Baviphat: Galactomyces First Essence (průsvitné červené jablko)
Baviphat: Hinoki Total Solution Gel Cream (červené jablko)
Baviphat: I Love Secret Dress (světle růžové jablko)
Baviphat: I Love Triple Lips (na dalších obrázcích)

Jeden detailnější obrázek, aby jste věděli jak to vypadá z blízka. Vůbec to není špatné. Vlastně pokud to nebude vyloženě levný plast, tak by to mohlo být hodně super.....jo a pokud to bude mít nějaké rozumné vlastnosti.


úterý 4. února 2014

Opomenutý článek s hromadou krémů

Při procházení fotek jsem objevila jednu z podzimu, kdy jsem se začala připravovat na nadcházející zimní období a nakoupila nějaké krémy na ruce a další věci. Samozřejmě jsem všechno poctivě nafotila a zapomněla napsat článek. Takže dneska budeme plnit resty a zrecenzujeme si nějaké ty krémy na ruce.


Tučňáček na fotce bohužel v recenzi nebude, protože byl darován k vánocům. Můžu jen říct, že nádherně voněl a že dotyčná byla nadšená jak rychle a dobře se vsakuje. Pokud ho chcete, hledejte Holika Holika: Penguin's Dream Hand Cream (Limited Collection). Na ebay i jinde ho pořád mají, takže tak limitovanej zase nebude.


Další věc na kterou bych opravdu ráda upozornila je E Choice: Shea Butter Hand Cream. E Choice spadá pod firmu From Nature. Jak název napovídá, tak to asi nebude tuna chemických hrůz. Na obalu krému si to bohužel nepřečtete, je v korejštině. Na ofiko stránkách tvrdí, že krém obsahuje bambucké máslo, kokos, oves a nějakou vodu z hor. Kdo mě zná, už ví že mi jsou tyhle věci ukradené a píšu to jen tak aby se neřeklo. Krém totiž sám o sobě skvěle voní, rychle se vsakuje a je na rukou strašně příjemný. A Cena? 1000Won. To je v aktuálním kurzu něco okolo 20Kč. Za 60g krému, no neberte to.

sobota 1. února 2014

Etude House: Color Lips-fit s bonusem

Pro letošní jaro si pro nás Etude House připravil nějaké ty tinty na rty. Upřímě čekám co vydá dál, protože schizofrenní vydávání je evidentně na denním pořádku.


Takže takhle vypadá kolekce. Jo a teda už to nejsou tinty, ale patrně to bude mít krémovější strukturu, takže tomu říkáme water lipstick jasný?


Co to dělá? Je to barevný, nadýchaný a lehce se to patlá. Taky to asi bude dobře barvit protože to vypadá na silnější pigmentaci. V současné době používám něco podobného a jestli to fakt bude ono, tak musím říct, že se s tím musí pracovat hodně precizně protože když vám ujede ruka mimo rty tak to vypadá fakt blbě a schne rychle. A taky to vysušuje rty. Hodně.


Barvy budou patrně matné a jediného lesku docílíte, když to něčím přetřete. Samozřejmě nic výrazného to korejci nenosej. I když ten sedmý odstín už vypadá docela brutálně. Ale brala bych i ten první a ten pátý co vypadá do hněda a na rtech neutrálně (jen nevým co bych s ním pak dělala).

A když jsem mluvila o té schizofrenii, tak nedávno na mě na Etude House facebooku baflo tohle:


Po chvíli pátrání jsem našla ještě jeden obrázek kde jsou vyobrazeny všechny Cleansing Foam. Jde tak trochu o obdobu pohádky O dvanácti měsíčcích.


Protože každý měsíc prý vaše pleť potřebuje něco jiného. Jasně v lednu je jinak kosa než v únoru. Moc oficiálního infa jsem neobjevila. Takže holt tohle musí stačit. Docela by mě zajímalo jak bude to balení velké, protože jestli tak jako obvykle, tak fakt nevím jak ho za měsíc stihne někdo vypotřebovat. Já i kdybych se myla 5x denně tak to prostě nezvládnu, asi si toho do dlaně vymačkávám moc málo a budu muset přitlačit.

Update: Pěny mají 100ml a cena se aktuálně pohybuje okolo 170Kč.

A aby toho nebylo málo, tak ještě jedna perla na závěr. Nově vychází i Innisfree: Creamy Lip Tint Mousse. Zdá se mi to nebo je to skoro to samé jen s mírným leskem?