neděle 31. ledna 2016

Naprosto zbytečný post o diáři

Kdysi jsem si řekla, že nebudu psát naprosto zbytečné a nezajímavé posty. No názor se člověku sem tam může změnit a třeba si to jednou přečte někdo kdo se inspiruje nebo si aspoň řekne: "Ježiš to je hrozný, to zvládnu taky a udělám si to hezčí. Proč o takový kravině vůbec někdo píše".

Takže tímto vám představuji můj každoroční relax krátce po novém roce. Tramtadadá....výroba diáře! Hm jasně, je to debilní já vim. Jenže já jsem hlava děravá, já diář prostě potřebuju, i když do něj koukám málokdy. No každopádně tady máte naprosto tupý návod na krásný diář.


1) kupte ten nejobyčejnější diář. Jo je to ten úzkej v hnusných černých plastových deskách co stojí 30Kč. Pokud chcete hezčí nebo jiný rozměr, směle do toho. V metru u stánků jsou taky levný nebo v papírnictvích po novém roce bývají na diáře slevy.

2) sundejte z něj ty hnusný desky

3) pokud vám tam vadí přebytečný stránky (např. kalendář na další 3 roky nebo prázdné listy), tak je uřízněte nebo slepte k sobě ať nezavazí

4) sežeňte si samolepky, barevný izolepy nebo jakýkoliv hezký obal od čehokoliv co se vám líbí. Ano třeba i od oblíbené čokolády nebo od drahé rtěnky, kterou máte tak rádi. Prostě cokoliv co vás potěší či vyvolá nějaké vzpomínky, když se na to podíváte


5) lepte, zdobte, hrajte si. Pokud se bojíte, klidně si to zkuste předem naaranžovat

6) pokud máte po ruce nějakou hezkou mašličku ještě z Vánoc, využijte jí jako záložku a vlepte ji do diáře ať si můžete zakládat kde jste skončili. Mě dost štve když musím listovat a hledat příslušný týden. Se záložkou je to hračka.


7) pokud se bojíte, že se vám Váš vrcholný umělecký výkon ošoupe, prostě ho přelepte průhlednou izolepou

8) vyzdobte i vnitřek. Třeba den kdy máte narozeniny nebo si nakreslete malý dáreček k 24. prosinci. Tyhle vnitřní zdobení, mi zvedají náladu a dodávají spoustu optimismu kdykoliv se na ně podívám

Doufám, že příští rok budete zuřivě zdobit vlastní diáře a užijete si to stejně jako já.

pondělí 18. ledna 2016

The Face Shop: Character mask - Tiger

Ano i já jsem podlehla trendu zvířátkových plátýnkových masek. Ano i mě to přijde na jednu stranu ještě děsivější než samotná plátýnková maska. Ale tak co by to bylo za život bez legrace, dělání ze sebe veřejně debila a strašení lidí okolo s tím, že teď jsem tygr.


Maska by měla obsahovat kyselinu hyaluronovou a kolagen. Píšou na ní, že je vhodnější spíš na suchou pleť, ale je zima a i když je moje pleť obvykle dost mastná, tak v zimě polevuje a schne. Snažím se o ní tedy starat jak nejlíp můžu a klidně jí dopřeju i takovouhle masku.

Dál se na masce píše, že obsahuje ještě minerální olej, sulfát, mastek a polyacrylamid (což fakt nevim co je). Použití masky je jako obvykle, nanést na čistou pokožku, nechat 10-15 min působit, sundat a pokud na obličeji zbyla nějaká vlhkost, tak jí vmasírovat do pokožky.


Maska je na obličeji fakt creepy, ale musí se jí přiznat docela funkčí efekt. Neměla jsem sice pocit nějak extra bohatého vyživení pleti nebo tak něco, ale rozhodně mi přišla pleť na pohled projasněná, naducaná a taky docela mastná. Když jsem si obličej detailně prošahávala, tak ta mastnota trochu ustoupila, ale stejně jsem na sobě pořád měla něco jako lehký mastný a lepivý povlak po zbytek dne.

Já vím, zní to nic moc. Jenže ono když se v zimě cítíte jako seschlá švestka a najednou máte na obličeji takovýhle povlak, tak je to vlastně fajn. Naštěstí jsem si masku dělala v neděli, takže jsem se nemalovala a nikam nemusela a mohla jsem si tam zmiňovaný povlak nechat tak dlouho jak jsem jen chtěla.

Pokud máte suchou pleť nebo pocit, že chcete masku zkusit, tak směle do toho. Seženete na ebay za cca 74 Kč.

neděle 10. ledna 2016

Etude House: Perfect Brow Kit

Vykreslené obočí je poslední rok docela na vzestupu. I u nás se objevuje spousta setů na úpravu obočí. Ať už gelových, tuhých nebo tekutých. Mám tu pár produktů, které mě baví střídat. V poslední době si vážně užívám Etude House: Perfect Brow Kit.


Na ebay ho najdete od 180kč, což není moc velký rozdíl oproti setům prodávaným tady. Jenže Etude House vám za ty prachy nedá jen černou krabičku s obsahem, on vám dá tu krabičku v hezkém obalu. Na to mě užije, znáte to. Po sundání té pěkné papírové už to taková hitparáda není, ale pořád se mi to líbí víc než většina kitů z našich drogérií.