středa 29. června 2016

Jaminkyung: Gokmul Care Original Natural Grain Cleansing and Mask

Delší název tahle hloupá maska snad už ani mít nemůže. Říkejme jí tedy nadále jen maska. Sehnala jsem jí ve výprodeji na testerkorea asi za 5$. Člověk měl radost, protože to vypadalo jako kauf roku. Na ostatních internetech stála tak 20$. Moc jsem netušila co od ní čekat.



Návod na zadní straně mi toho moc neprozradil. Takže trocha googlení a dozvěděla jsem se tohle:


Cleansing pack that removes dead skin cells and soaks up sebum and oil.
Intensively provides a surge of moisture and nutrition for skin.

Mix it with water at the rate of 1:1 to make it cream type.
Removes makeup clearly and apply it to the face massaging lightly.
Wash your face with lukewarm water.

pátek 24. června 2016

Innisfree: Real Skin CC Cream

Zas jednou jsem zatoužila zkusit něco jiného. Něco čistého, nepřezdobeného, dospěláckého a rádoby přírodně se tvářícího. Pořídila jsem si Innisfree: Real Skin CC Cream. Innisfree moc nepoužívám a mám ho zafixovanou jako takovou "lepší" značku i když jí asi není. No pobavte se za co jsem utratila tři kila.


Design má CC strohý a takový čistý a přírodní. Prostě Innisfree jak vyšitý. Velikostně padla lahvička dobře do ruky a dala se to při krizi hodit i do kabelky, protože balení bylo bytelné. Tím bych tak slova chvály ukončila.


To co vidíte nebo možná spíš nevidíte na fotce je jako ono. Světlounký bílý lehký krém, který se po rozetření opravdu velmi decentně až téměř neznatelně zabarvil a vůbec nekryl. Nebo možná tak z 20ti procent kryl abych mu nekřivdila.

Jestli se stíral nebo držel na tváři celý den, bylo prakticky jedno. Stejně nekryl. Jediné co se o něm dá říct, že by byl použitelný jako krém pod makeup. Ke konci jsem ho přesně tímhle způsobem používala, protože samostatně to fakt moc nešlo.

CC tady má být, jak je uvedeno na lahvičce, zkratka pro color control. Netuším jakou barvu to má kontrolovat, možná mají v Koreji jiné barvy než u nás. Tři kila za něco co vlastně nedělá svojí práci je fakt blbá cena. Takže tohle si rozhodně nepořizujte.

úterý 21. června 2016

Innisfree: No-Sebum Mineral Powder a Blur Powder

Dneska jsem se rozhodla napsat recenzi na jeden pudr a zjistila jsem, že jsem ještě ani nezvládla napsat něco o jeho bráškovi, který mi už před nějakou dobou došel. Takže si dáme dvojrecenzi.

Jako první přijde na řadu No-Sebum Mineral Powder. Byl to můj druhý sypký pudr v životě. Tím prvním bylo kdysi dávno cosi od Dermacolu a byl k tomu přiložený vysoce nepoužitelný štětec. Překvapivě jsem to nepoužívala (protože tenkrát nebylo čím) a po pár letech vyhodila.

Jenže na No-Sebum jsem slyšela chválu. Tak jsem si řekla, že to zkusím vydržet a pudrovat se něčím co není slisované a má to houbičku, kterou se to blbě nanáší a práší to a má to miniaturní dírky, přes které se to jako má dávkovat a mě se nikdy nepovede vysypat to správné množství.......no prostě je to zdlouhavý proces, který se vám nechce dělat každý den.


Pudru je v krabičce 5g a i když vám to asi přijde málo, tak to zas tak málo není. On je lehounkej a je ho tam dost. Krabička samotná je z bytelného plastu a vejde se docela dobře do dlaně. Takže by se to dalo i nazvat příjemným pudrem do kabelky.


Veliké pozitivum No-Sebum Mineral Powder je, že je transparentní/bílý. Záleží jak velikou vrstvu si dáte. A věřte nebo ne, tenhle pudr i přes veškeré to mrcasení s vyklepáváním, namáčením houbičky a ťupáním po obličeji, za to docela stojí. Udělá totiž nádherně hladkou a na dotyk až sametou pleť a opravdu trochu zbrzdí mastná místa na obličeji. Zázraky neumí, ale pokud si ho pořídit kvůli něčemu znovu, tak kvůli tomu abych si mohla osahávat obličej a ochat jak je to hebounké. Navíc na ebay ho schrastíte za 150 Kč a to je hodně fér.