čtvrtek 17. července 2014

Migaki Cleansing Blash/Brush

Jelikož se čištění pleti nějakým elektrickým kartáčem stalo poměrně populárním, dostihlo i mě. Dívala jsem se na různý Clarisonicy a Philipse co se u nás prodávají za naprosto neskutečné ceny a pořád si říkala, že bych to zkusila, ale fakt ne za 5000Kč. Jedinou vyjímkou je Missha za 2000Kč a ani to se mi za elektrický kartáč nechtělo dát.

No a pak jsem v Yodobashi Camera narazila na uličku plnou elektrických blbostí na čištění pleti a mezi nima byl i Migaki, který je na první pohled hodně podobný Missha Smart Speeder Auto Cleansing Brush. Stál jen 4680yen a náhradní hlavice byli za 1580yen.....sakra za ty prachy se to už vyplatí koupit. Ověřila jsem si jestli se na ebay dají sehnat náhradní hlavice a pořídila ho. Bohužel když jsem koukala před nedávnem, už tam zase nebyli, tak možná jak kdy. Přinejhorším se dá vždycky objednávat z rakuten.

Migaki se vyrábí ve třech barvách. Překvapivě v růžové - ten mám já, ve světle modré a v bílé. Stejně tak se k nim dají sehnat vyměnitelné barevné hlavice.


Mimochodem kdyby jste se divili proč se to jmenuje Migaki Cleansing Blash, tak dle mého skromného odhadu je to proto, že japonci prostě neumí anglicky a ještě neumí moc R a tak udělali z Brush jednoduše Blash.


Takže takhle to vypadalo po přivezení, vidíte že ani s těma cenama jsem nekecala. Ještě mám mírně rozostřenou fotku krabičky zezadu, kdyby někoho zajímala.


Pokud se vám to nechce luštit ze zadní strany, hodím vám klidně jiný obrázek toho co to dělá a rovnou to i popíšu. Takže kartáč vibruje tam a zpátky, netočí se, ale pohybuje se v rozsahu 15 stupňů tam a zpátky. Měl by být i sonický, ale to fakt nepoznám. Píšou něco o 7200 otáček, patrně za minutu, to už se mi nepovedlo rozluštit (předpokládám že kdyby to bylo za vteřinu tak kartáč po zapnutí vzlétne nebo bude fungovat jako fén).


Kartáč jede na dvě tužkový baterky a měl by být voděodolný. Zatím se tak dokonce i jeví, což mě za ty prachy vážně překvapuje. Co mě zklamalo je víčko/kryt na kartáč. Tak nějak na něm vůbec nedrží a nedá se tam nijak nacvaknout, při cestování to fakt nepotěší, ale pokud ho budete mít jen doma na poličce tak bych to zas jako zásadní nedostatek neviděla.

Po měsíci používání kartáč vypadá pořád slušně a skoro neroztřepeně

Slibuje v podstatě to co všichni ostatní. Dokonalé vyčištění pleti, odstranění černých teček, zmenšení pórů....a dělá přesně to co jsem dost často četla v recenzích jiných kartáčů. Ze začátku se zdá být všechno dobré a je to zábava si s tím šmrdlat po obličeji (dokonce i dýl jak předepsanou minutu). Postupem času se začnou na obličeji sem tam ukazovat nějaké pupínky, takže člověk musí upravit frekvenci používání podle toho jak vyhovuje jeho pleti.

Černé tečky rozhodně redukuje, pleť vyčistí a póry na pár hodin taky dokáže trochu stáhnout, ALE! nedoporučuju ho používat každý den. Klidně ob den nebo dvakrát v týdnu bohatě stačí. Povedlo se mi s ním tímhle způsobem zas o něco víc zahojit mou zlobivou polovinu obličeje a dokonce mi přišlo, že i starší už zahojené věci trochu vybledly, když jsem se s ním měsíc drbala třikrát týdně.

Příjemně padne do ruky

Nikdy se mi moc nedařilo udělat takovou brutální pěnu jako mají slečny v reklamách na jakýkoliv elektrický kartáč. Nejvíc se mi osvědčilo si to předmydlit na obličeji trochu rukama a pak to pořádně rozmydlit s kartáčem. Pokud jsem zkusila dát čistící pěnu nebo gel přímo na něj, zalezlo to do štětin a moc se toho nedělo.


Víte ve výsledku mám trochu pocit, že všechny tyhle Cleansing Brushe jsou vlastně ze stejné továrny a jen s malými vizuálními úpravami. Jako ano, rozhodně to něco dělá a posouvá to level čištění pleti o kousek dál. Ale jsem vážně ráda, že mám tenhle relativně levný kartáč, mít něco takového za 5 tisíc, asi by mě to tak nebavilo.

10 komentářů:

  1. Konečne niečo lacnejšie ako Clarisonic. Aj keď po ňom veľmi túžim, myslím, že tvoje odporúčanie si vezmem k srdcu a najprv vyskúšam Migaki Cleansing Blush. :) Fakt vtipný názov :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdybych těmto výrobkům věřila, možná si právě tenhle zakoupím, už kvůli tomu názvu :D spolubydlící má předražený Clarisonic a když vidím, jak se jí ten zasviněný kartáček válí v naší koupelně, kde opravdu není nouze o vlhko a teplo, úplně si pak představuju, jak si všechno to svinstvo masážně vpravuje do ksichtu :D nakonec není nad směsi olejíčků a vlastní láskyplné ručičky, které ho roztírají :)))
    Jináč jsem se s ještě jednou kámoškou shodla, že předražený Clarisonic chválí bloggerky především proto, že nemohou přeci na veřejnosti přiznat, že si koupili strašnej shit za 5k, nebo kolik ta sranda teď stojí :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě po přečtení mnoha recenzí na blozích přišlo, že ho chválí tak napůl. Jako jo že to neni špatný, ale každý to musí používat podle sebe. Takže přesně to co tu říkám i já...až na to že mě to nestálo ty strašný prachy

      Vymazat
  3. Páni, tak za tu cenu bych do něj šla, Clarisonic sice vypadá fajn, ale za tu cenu a reklamní masáž (zkuste se jen jít podívat do Sephory, aby vás k němu prodavačka nedotáhla) se mi dost znechutil... Asi se po něm podívám na internetu a nechám si ho nadělit k narozeninám. :D

    OdpovědětVymazat
  4. To je skutečně dobrá cena!
    Opravdu mi nejde na mozek, jak by někdo mohl za cleansing brush ("blash" mě zabil :D) dát takové sumy, jako chce za svoje výrobky Clarisonic, o kterém jsem zatím různě po blozích recenze četla O.o Zajímalo by mě, jestli je mezi nimi skutečně vůbec nějaký rozdíl.
    Mimochodem, jak dlouho máš pocit, že ti tak vydrží jedna hlavice? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clarisonic má větší otáčky nebo spíš takový ten pohyb v rozsahu x stupňů - 300 za vteřinu. Má snad i nějakou výměnou hlavici která je určená na odrbávání těla a další hlavice na různé typy pleti. To je v podstatě všechno.
      Po měsíci a půl občasného používání pořád nemám pocit, že by bylo třeba u Migakiho vyměnit hlavici. Na fotkách je vidět hlavice asi po měsíčním používání a trčí z ní prakticky minimum chloupků na jiné strany než by mělo. Vlastně ani nevím jak se pozná že bych hlavici měla vyměnit. Předpokládám že s mojí stále klesající frekvencí používání mi tahle hlavice vydrží ještě aspoň 3 měsíce, možná až do vánoc pokud budu drbat obličej jednou za týden.

      Vymazat
    2. To je úctihodná výdrž :) Díky za info~

      Vymazat
  5. Pridam nazor cloveka co Clarisonic vlastni. Nemuzu si ho vynachvalit. Mam verzi Mia, ktera byla pred cca rokem a pul (nevim jak je to ted) temer o pulku levnejsi nez ta slavna verze Pro (pricemz mezi nimi neni skoro zadny rozdil) objednavanou z Anglie za vyrazneji lepsejsi peniz nez za kolik se prodava ted v Cechach. Pro cloveka s normalni pleti zbytecnost, pro cloveka se suchou pleti ani omylem, ale pro cloveka s mastnou problematickou pleti nejlepsi vec na svete. Cely zivot mam brutalni problemy s cystickym akne a Clarisonic mi s tim uplne neuveritelnym zpusobem pomohl. Nelituju ty investice. Hlavice objednavam na Ebayi, 3 za 250,- navic specialni na rozsireny pory. Takze abych to shrnula, Clarisonic bude 95% populace uplne na prd, ale tem 5% dokaze zmenit zivot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně konečně pořádnej názor od něko kdo má Clarisonic. Díky

      Vymazat
  6. Já měla jeden laciný elektrický kartáč ze sasa za 200 Kč a moc toho nedělal - třeba to mydlení moc nefungovalo a celkově mi nepřišlo, že by měl na moji pleť nějaký extra velký efekt. :/

    OdpovědětVymazat