úterý 29. července 2014

O odbarvování - z černovlásky na blond

Nemám ráda když mi kadeřnice řekne, že něco nejde. Ono to vždycky jde, jen ne tak rychle jak bych si přála. Je tomu už pomalu dva roky co jsem se po několika letech barvení na černo rozhodla, že budu mít světle růžové vlasy. Takže tady je malý povzdech jak odbarvit černé vlasy na blond, aby člověku pak nějak rozumně chytla světle růžová.

Hledala jsem různé návody na internetu, ale všude bylo jen že to nejde a že si člověk zničí vlasy. No není to tak úplně pravda ani jedno. Má vysněná představa byla zhruba tohle:


Jasné na první pohled je, že to opravdu jedním odbarvením nepůjde. A tak započala má strastiplná cesta, na kterou by se nevydal ani Frodo. Po shlédnutí asi miliónu videí na youtube a přečtení nejrůznějších článků jsem se dozvěděla zhruba toto:

  1. když máte přírodní vlasy, odbarvují se celkem dobře
  2. když vám kápne peroxid do oka tak to kurevsky bolí (jo i takové video bylo na trubce)
  3. když si to člověk z tmavé barvy odbarví jednou a pokusí se na to dát růžovou, nebude to vypadat dobře protože to buď nechytne nebo to bude hnusný
  4. strašně moc si zničíte vlasy
  5. slezou vám vlasy
  6. když si to budete odbarvovat po pramíncích tak vám neslezou vlasy a ani se nezničí (možná když to budete dělat v hodně velkém časovém rozsahu a po pár pramíncích, jinak ten vlas se podle mě ničí naprosto stejně. Není nic lepšího než chodit jak kokot s napůl černou a napůl zrzavoblond hlavou)
  7. stejně to nedělejte protože to nejde a už navždy jste odsouzena k tmavé barvě vlasů. Zničíte si je a vypadaj vám
  8. když si člověk koupí kvalitní péči o vlasy a fakt se o ně při odbarvování stará tak mu nevypadaj a sice se ještě budou dlouho hojit, ale nezničej se (!AHA! konečně něco co vypadalo aspoň trochu nadějně)
  9. další kvadrilión keců o tom jak to nejde a jak si člověk zničí vlasy
  10. nějaký blbosti o stahovačích barvy (svitla mi malinká naděje)

Takže mravně posílena tím co jsem našla jsem se odhodlala do sebe zainvestovat a stát se světlovláskou. A ehm bylo to nakonec kurevsky dražší než jsem si myslela. Tady je moje užitečná rada pro všechny kdo to jednou budou zkoušet: "Jde to, ale bude to chtít hodně času, péče a peněz". P.S. Furt jsem si myslela, že to za týden nějak zvládnu. :-)


Začala jsem úplně obyčejně. Koupila jsem si nějaké stahovače barvy (asi 3 kusy). Tuším, že to byl jeden Syoss a pak nějaký Palette nebo možná i Wella. Fakt už nevím. Podle toho co bylo na obalech těch stahovačů jsem se těšila, že napotřetí ze mě už bude platinová blond. No nebyla...pomalu mi začlo docházet, že to fakt nebude prácička na týden a možná ani na měsíc. Mimochodem fotky jsou mobilovky z koupelny, takže fakt špatná a rozmazaná kvalita, za to se omlouvám.





Pak jsem zkusila i nějaké to odbarvení, čím už nevím, pamatuju si jen, že to zrovna měli v akci a stálo to 60Kč (nebudu troškař a vezmu si dvě balení, nejspíš to zas byla nějaká Palette). Jako tak nějak blond už jsem trochu byla. Jenže hlavně spíš u hlavy kde jsem měla svoje odrostlé vlasy a minimálně barvené vlasy. Dole u konečků to byla pořád solidní zrz. Vlasy se mi už dost lámaly a byli celkově hodně slabé, takže jsem si musela dávát pozor když jsem se česala, abych náhodou něco neurvala, po odbarvení dvakrát tolik. To byla chvíle kdy vlasy začínaly padat po trsech.



No ale já hrozný optimista, navíc natěšená na tu růžovou jsem to zkusila a prostě jí tam práskla i se zrzavýma koncema. Měla jsem Cotton Candy Pink od Manic Panic, kterou jsem si pro jemější odstín naředila kondicionérem (opravdu optimistické rozhodnutí). Výsledek byl ten, že u hlavy kde jsem měla krásně světlé vlasy mi to chytlo docela pěkně, ale spodek byl pořád dost zoufalství. Teď navíc ještě zrzavější, místy až do červena.




Když se to vymylo a dala jsem tomu asi 14dní regenerační pauzy, vypravila jsem se ke své oblíbené kadeřnici s tím, že chci světle růžovou. Zdělila mi, že to nejde a rozhodně ne za ty finance co mám, ale že udělá nemožný a zkusí mě uspokojit. Taky zabědovala nad mýma konečkama a 5cm okamžitě muselo pryč. Celkově to dopadlo takhle:



Bylo to hezký, ale nebyla to moje vysněná světle růžová (i když tam bylo asi dalších 5 odstínů růžové). Takže když mi po nějaké době hráblo, tak jsem se prostě naštvala, koupila peroxid a prášek a šla si ničit vlasy ještě houšť. Dala jsem dvě zuřivý odbarvení, přišla o nějaký vlasy a byla o něco spokojenější, protože už to začínalo vypadat slušně. Blbý bylo, když jsem jednou vlasama zahákla o madlo v kuchyni a najednou si jich trs vytrhla.

V tu chvíli jsem si řekla, že to fakt neni dobrý a začla být už extra opatrná. Celou dobu jsem si poctivě po každém mytí hlavy dávala masku na vlasy (zkoušela jsem různé) a začala používat kondicionér. Jednou za 14dní jsem si vlasy zlila olivovym olejem a nechala je tak několik hodin. A teď jsem si řekla, že asi budu muset přitvrdit s tou regenerací. Naštěstí jsme zrovna mizeli na dovolenou k moři, takže vlasy měli klid, sluníčko a slanou vodu. To je mělo vlastně oslabit, ale ono jim to kupodivu pomohlo a slunce je krásně vysvítilo do světle žluté až bílé. Kam se hrabou švédky.



Napadlo mě ještě zkusit Manic Panic Virgin Snow toner, ale bohužel to skoro nic neudělalo. Naštěstí jsem si stejně kvůli cosplayi barvila hlavu na tmavší růžovou a tu tyhle chudinky vlásky už celkem zvládali.



A jak dlouho to trvalo celkově? Jestli to čte někdo stejně odhodlaný a šílený jako jsem byla já, tak ho odpověď vůbec neuspokojí. 4 měsíce. Za předpokladu, že se vaše vlasy dobře odbarvují. Moje byli zničené a slabé vždycky, takže to že jsem musela ušmiknout jen 5cm je zázrak. Možná by se to dalo zvládnout i za 2,5 - 3 měsíce, ale neumím si moc představit jak by ty vlasy vypadaly - možná by opravdu prostě vypadaly. Uvědomte si, že to není jedno nebo dvě odbarvení, je to alespoň 8 odbarvení a to vlasy v rozmezí jednoho týdne opravdu nezvládnou! Navíc to znamená se o ně opravdu ukázkově starat a regenerovat je dalšího minimálně půl roku až rok. I kdybyste nastokrát tvrdili, že ne a že to zvládnete rychleji a lépe (já si to taky myslela).

Postřehy:
Lepší na to odbarvování je nějaký peroxid a prášek co vyžírá teplé žluté podtóny a rovnou i šampon. Jen ten nesmíte nechat na hlavě moc dlouho, protože pak vlasy chytaj fialovou barvu.

Rozhodně budete muset zkoušet ruzné masky na vlasy, spreje, oleje jako Pantene Split end serum, Loreal Mythic Oil, Loreal Hedvábný olej, Gestil wonder rassen krém, Kallos... a hodně dalších, nemůžu říct že by něco z toho byl zázrak, ale aspoň se ty vlasy lépe rozčesávají.

Lepší než kupovat přímo ten odstín barvy co chcete, je koupit nějaký tmavý a prostě ho naředit kondicionérem na odstín co se vám líbí. S Manic Panic barvama mi to funguje a pořád jedu z jednoho kelímku už asi rok a půl.

Připravte si finance v řádu tisíců i když se budete odbarvovat a ošetřovat sami doma. Si vemte kolik stojí průměrný regenerační sprej na vlasy nebo maska v drogerii. Tak 150-250Kč a budete toho potřebovat hodně. Zvlášť když si uvědomíte v jak špatném stavu máte vlasy.

P.S. pořád jsem nepřišla na to proč by mělo být odbarvování po pramíncích k vlasům šetrnější. To že si je nevykurvim všechny najednou, ale postupně a bude to trvat 3x tak dlouho nevidím jako nic skvělého. A ještě budu chodit jako trubka půl roku s různě voživenou a proužkovanou hlavou.

28 komentářů:

  1. No wau....takhle otevřeně a dlouze mi to ještě nikdo nepopsal. Viděla jsem slečny, které se z černé odbarvovaly na blond za 3 týdny u kadeřnice i za cenu, že jim to zničí vlasy....no zničilo, vypadalo to jako levná zničená paruka a oškubaná. Nejhorší asi ten přechod nahoře blond-pak oranžová- pak černá...a takhle chodily než se jim to slilo v jednu barvu.

    Musím říct, že mě se na tobě ta prvotní zrz líbí. Stejně jako se mi líbí tvůj první růžový pokus v podobě Cotton candy :), na kterém jde ale už fakt vidět to chmýříčko.

    Gratuluji, žes to přežila a nějak se dobarvila k tvé barvě. Upřímně bych to nedokázala - a) nemám na to čas, b) miluju své husté vlasy a pocit, že bych je ztratila je horší než ten, že bych nikdy neměla svou vysněnou barvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono tím že jsem nikdy neměla vlasy v pořádku, mě to že se poškodí až tak nevadilo. Vadit mi to začlo až ve chvíli kdy jsem si vytrhla ten trs vlasů o kuchyňskou linku. To mi konečně došlo, že konečná pokud nechci o ty vlasy přijít. Že fakt musím začít regenerovat a to hodně. Blbý je, že moje vlasy se vždy po nějakém čase přizpůsobí masce/šamponu/kondicionéru. Takže je třeba to střídat a zkoušet nový věci. Momentálně zkouším Macadamia masku a fakt jsou po ní ty vlasy mnohem hezčí a hladší, ale vždycky jen tak dva dny, pak jsou zas suché a krepatí. Trochu pomáhá i péče od Shiseido.
      Jedinné řešení pro moje vlasy by patrně bylo se vůbec nebarvit a mít svoje ošklivé hnědoblond s občasným zastřižením konečků. Jenže to bych nesměla toužit po barevné hlavě.

      Vymazat
  2. A já si myslela, že jsem měla to dvojité odbarvování, kdy jsem se svou špatnou kůží riskovala opadání, ale nakonec jsem přišla o pár pramínků vlasů (člověk by se nikdy neměl svěřit do péče máti, která to dělá tak opatrně, že zatímco se jedna strana hlavy pálí, druhá ještě není ani zabalená), problematické! :D Propána, máš můj obdiv, tomu se opravdu říká odhodlání :)

    Jen mě potom zajímá, jak to má potom člověk, který musí vlasy odbarvovat natolikrát, s dobarvováním odrůstů? O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odrosty jsou v pohodě, až tolik mě netrápí takže odbarvuju tak jednou za dva měsíce. Vlasy mi totiž rostou dost pomalu. A část vepředu na kterou si vidim zvládnu sama. Vzadu to dodělá můj skvělý muž.

      Vymazat
  3. Já si naštěstí můžu počkat, až mi barva trochu odroste, aby to šlo dobře odbarvit, ale stejně bych se asi bála, když i teď mi vlasy odpadávají po trsech :D Já bych si zase hrozně přála nějakou tyrkysovou nebo zelenou, ale holt si budu muset zatím vystačit s parukami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě přijde že tyhle barvy jako tyrkysová nebo zelená moc nedrží a při vymývání vypadají blbě. Takže paruky jsou skvělý řešení

      Vymazat
  4. nemôžem si pomôcť, ale všetky štádiá mi pripadajú ako úplná hrôza, okrem toho východzieho, inšpiratívneho. ale chápem správne, tak cieľom nebolo mať pekné, ale svetloružové vlasy. viktoria

    OdpovědětVymazat
  5. klobuk dole ze si mala tolko trpezlivosti. Inak ani by ma nenapadlo, ze to bude stat tolko casu, penazi a energie :)

    Inak pozyvam na letnu DERMACOL giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/07/letna-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Asi by mi to stálo i za ty zničený vlasy po zesvětlování, kdyby tyhle šílený odstíny barev alespoň trochu držely. Jenže se to smývá jak ďábel a navíc mně rostou vlasy rychle a barvit se každé čtyři týdny fakt nebudu. :-) Škoda, taky toužím po barevný hlavě. Ale asi lepší černý nezničený vlasy než spálená růžová sláma. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží jaké barvy máš, každému drží něco jiného. Tím myslím jak značku, tak odstín. Někomu drží Manic Panic, někomu Directions, někomu obyč gelová barva. Červené odstíny obyčejně drží líp než třeba modré. Modrý se má navíc tendenci vymývat do zelena, zvlášť když pod tím máš blond vlasy (copak dává dohromady modrá a žlutá barvička?). Osobně jsem se setkala s člověkem který měl na vlasech červené prý smývatelné tužidlo a ani po dvou odbarveních peroxidem to nepustilo dolů.
      Když jsem se barvila na černo tak se mi vymývala i ta černá Palette a každý měsíc jsem dobarvovala abych neměla blond/zrzavé konečky. Pokud máš hodně tmavé vlasy, mrkni na youtube na slečnu jménem Melonlady. Má světle fialové, občas růžové, občas bílé vlasy a myslím že tam kdysi měla i něco o barvení a odbarvování, původní vlasy má právě hodně tmavé.
      S tím barvením každé čtyři týdny to taky není tak zlé. Zvlášť když člověk má vybraný odstín který se dá míchat s kondicionérem z nějaké tmavší barvy. Fakt to pak nestojí skoro nic (dobře 40kč za kondicionér), barvu mám pořád jednu a vždycky z ní ubyde tak půl lžičky, takže když si rozpočítám cenu u ní tak to jsou tak 3Kč za barvení :). Výslednou směs si člověk nechá na hlavě půl hodinky. Za ten čas se dá třeba udělat večeře nebo hnít na fb. Barvení samotné taky nemusí zabrat moc času, protože narozdíl od odbarvování člověk nemusí být tak precizní. Hlava se směsí barvy a kondicionéru se pak pořádně promne a barva se tak dostane všude. U peroxidu tenhle trik nefunguje. Takže celkový čas barvení je klidně jen 45min a to se jednou měsíčně dá.

      Vymazat
    2. Jsem sice původně tmavovlasá, teď se barvím černou, ale když jsem kdysi experimentovala s normální permanentní červenou, nedržela. Cca za čtrnáct dnů, maximálně tři týdny už to nebylo ono. Proces barvení vlasů už mě po těch mnoha letech v podstatě nebaví a otravuje, ale dělám to, protože "musím". Ješitně si myslím, že moje přirozená barva mi prostě nesluší. :-)

      Vymazat
  7. Ach, jak jsem ráda za světlý vlasy. Taky jsem měla ambice jít do cukrovovatově růžové. Nakonec to skončilo růžovými pramínky po hlavě (mám moc dlouhé vlasy, byly by to kvanta barvy). Stačil jednou peroxid. I tak byly prameny hodně vysušené a barva mi vydržela tak týden, od té doby jsem se nepokoušela je barvit do podobných odstínů a zůstávám věrná měděné, kterou jsem měla vždy (i když teď v poslední době laškuju s představou nabarvit se na modro :) ). Dášenko, Jak dlouho Ti vydrží barva?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manic Panic barvy které používám se mi vymývají trochu při každém umytí. Jenže díky tomu, že už mám opravdu vyžraný pigment ve vlasech tak to drží krásně a dobarvuju se tak jednou za měsíc. Ale když jsem měla modrou, tak bych se mohla dobarvovat při každém třetím umytí hlavy, jinak ta barva už začínala vypadat špatně.

      Vymazat
  8. Ahoj, chci se te zeptat, jake pouzy sis davala mezi barvenim????? ja mam ted po zesvetlovaci od Syossu a stejny den(sotva co jsem to vyfoukala fenem) jsem si nanesla platinovou od Plettky (ikdyz jsou to strasny barvy) a muj vysledek - z ultara cerne je behem jednoho odpoledne melirovana zrz-hneda (u hlavy prijemna blond) (kamosce se ty vlasy libi uz ted) ale ja bych chtela platinovou blond. mela jsem ji pred asi trema dokama a pak jsem podlehla cerne manii. diky diky diky moc za odpoved. Zuzik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ze začátku vlastně nic co by se dalo nazvat pauzama moc nebylo. Den nebo dva se fakt za pauzu moc považovat nedá. Při použití Syoss stahovačů to byli vlastně hodiny ani ne dny. Taky podle toho pak ty vlasy vypadali a skoro jsem o ně přišla.
      Ale ber to tak, že každý má jiné vlasy a stejný přípravek může fungovat na dva lidi rozdílně. Nicméně, pokud chceš mít opravdu platinovou blond, tak tě ještě asi pár odbarvení čeká. Hlavně nezapomeň pak na nějakou péči. I kdyby to mělo být něco co bylo v drogérce v akci. Momentálně používám vlasový zábal značky Herbavera a vůbec to neni zlé na to že stojí 69kč. Koupeno v Praze na Palmovce v drogerii PeMi. https://pemi.cz/herbavera-vlasovy-zabal-pro-regeneraci-vlasu-250ml/p/104048?fc=2408

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj pani...no to jsem se skvele pobavila :D ...jakoby to psala moje vecne pyskata segra haha. Take ted bojuji s cernou a odbarvuji ji na blond,abych na to hodila nejakou bilo sedou...no pri me blbosti jsem kazde barveni na cerno natahla barvu na cely vlas ( ted beduju,ze :D )..uz na tom delam 7 mesicu a porad to mam hnede. Pouzivam teda zatim jen Syoss..na nic vic nemam zatim koule..ale furt to neleze dolu :( Ted to zacalo stagnovat uplne..prosim te,kde jsi kupovala ten peroxid? Ja to rubnu asi taky rovnou...
    A pro rejpaly..uz jsem byla u 3 kaderniku,zacalo to melirama..no a akorat sly penize do dupy. Tak jsem to vzala do vlastnich rukou..jo to vypadavani vlasu je trochu desive :/
    Tak pa a prosim pisni,kde na ten peroxid..diiiik a mej se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele seženeš asi v každých kadeřnických potřebách. Já jsem to kdysi hodila do googlo a klikla na první sympatický krám co na mě vypad. Takže mám litrovku peroxidu a pixlu melírovacího prášku a ty míchám. Poměry míchání si přečti na přípravku, který koupíš, kdyby ses třeba rozhodla koupit jiný. I já jsem zkoušela jiné a výsledek se nijak neměnil
      http://www.vlasy-kosmetika.cz/lovien-essential-oxig-3-peroxid-k-barvam-a-meliru-na-vlasy-lovien-1000ml-6842.html
      http://www.vlasy-kosmetika.cz/lovien-essential-blu-platinum-bezprasny-platinovy-melirovaci-prasek-400g-5332.html

      Vymazat
  11. Parádní článek :) Nesnáším ty všechny strašáky, který se používaj u odbarvování a je fakt super přečíst si článek, kde nejsou. Já to měla asi tak:
    Mám přírodní typicky českou "myšší" blond. Když jsem si vlasy barvila poprvé, všechny články na netu říkaly to samý. Strašily, že barvit vlasy doma, je naprosto tabu, vlasy se mi spálí, možná i vypadají, navíc to budu mít rezavý jak liška a prakticky z toho všeho vycházelo: Buď dáš 3 litry za kadeřnici a nebo dej čau blond vlasům.
    Z mojí zkušenosti jsou to všchno hodně zveličené bláboly. Právě z té tmavé divné blond, na krásnou platinovou se opravdu stačilo odbarvit jednou. A co na to moje vlasy? Spálený nebyly,ani nevypadalaly,zrzavá se nekonala a co víc byla jsem spokojená. Mezitím jsem vystřídala několik tmavých barev a zas jsem chtěla býtblond, ale z hnědé už to šlo hůř, ale nebylo to zdaleka tak hrozné, jak se všude povídá. Rezavý tóny a trochu oslabení. Zvýšenou péči to sice chce, ale s tím se žít dá. :D
    Znám pár kamarádek, který se barvily taky tak - i z mnohem brutálnějších barev- a žádná z nich nemá na hlavě slámu ani pleš. :D Takže buď máme mega kvalitní vlasy a nebo všude trošku přehání.
    Samozřejmě- NOhateme- někdo může mít slabší vlasy, které to nemusí ustát, ale myslím, že je to riziko podnikání.

    OdpovědětVymazat
  12. Ale vlasy mas znicene :D jde to videt.

    OdpovědětVymazat
  13. Ale vlasy mas zniceny, jde to videt :D

    OdpovědětVymazat
  14. Bože, to je asi nejinteligentnější, nejupřímnější a konečně otevřený článek, co jsem našla. A ještě ta dávka ironie, dokonce se to i hezky čte, bezva, chvála, vlasy vypadaj skvěle. Růžová je top. Díky, holka, jsi skvělá! :D

    OdpovědětVymazat
  15. No tak na tom jsme stejně. Z hnědovlásky (hodně tmavá, vypadala jako černá, ale na sluníčku bylo vidět, že jsou hnědé) jsem se přes letní prázdniny chtěla stát blonckou. Myslela jsem si, že tak 2-3 krabičky budou bohatě stačit a za týden to mám. Už když jsem použila tu první jsem věděla, že to bude 2x tolik a bude to nějakou tu dobu trvat.
    Odmítala jsem jít ke kadeřnici a tak v podstatě začalo moje malý dobrodružství. Kupodivu to šlo opravdu hladce a tak cca za ty 4 měsíce jsem byla blondýna (skoro platina). Až na to, že peroxid jsem nepoužila. Kupovala jsem si o pár odstínů světlé hnědé/měděné a na to si pak hodila asi tak 4 krabičky platinové blond. Byly takové skoro pískové, ale furt docela tmavé. Pak jsem na to už používala jen zesvětlovače a na hlavě jsem to měla až bílý, jen ty konce mají vždy o odstín tmavší barvu. :D No jenže jsem si neuvědomila, že po tom budu mít sem tam fleky na hlavě a hlava mi bude svítit jak žárovka. Vlasy mám slabší, ale zatím nevypadaly.
    Jsem ráda, že jsem článek našla (ačkoliv 3 roky starý). Našla jsem se v tolika věcech. Pobavil i pomohl. Teď chci, někdy v tomto roce, taky jít na růžovou, ale volím spíš pastelovou. Docela se bojím míchání barvy s kondicionérem (jaký jsi mimochodem použila ty?), protože to budu dělat poprvé. Tím pádem nemám ani tucha, kolik barvy hodit do jedné misky s kondicionérem. Takže jsem docela zvědavá, jak mi to půjde tentokrát. Snad to bude ale teď snažší, když už tmavý vlasy nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsem strašně ráda, že tenhle článek pořád lidi čtou a komentují. Hrozně mě to i po takový době těší. Takže dík a samozřejmě hodně štěstí při barvení.
      Kondicionéry jsem zkoušela různé a je to vážně jedno. Jde jen o rozředění barvy. Nakonec jsem zakotvila u kondicionéru značky Kallos. Je toho litr a stojí to necelou stovku (třeba na notino.cz). V podstatě stačí jen vymáčknout nějaké množství do misky (záleží jak dlouhé máš vlasy) a pak přidat barvu. Mysli na to, že když jí dáš moc, tak už jí z toho nevyndáš, takže klidně přidávej po troškách a pořádně to rozmíchej až dosáhneš požadovaného odstínu. Já si ředím červenou, s tou se pracuje skvěle a ta růžová se z ní dělá skoro sama. Kdybys to chtěla zkoušet se zelenou nebo modrou, je to horší a musí se dát větší množství aby to vypadalo dobře. Zkoušela jsem to i se žlutou a oranžovou, ale tam je to fakt o ničem. U fialový zas záleží jestli máš spíš světlou nebo hodně tmavou, ta byla vždycky trochu ošidná.

      Vymazat
  16. Ja stáhla černou 2 odbarvenimi platinovou barvou od L'oreal. A hned druhy den barvila na ruzovo a chytlo to krasne.

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravím, taky odbarvuji, barvila jsem asi deset let na modročernou, teď mi taky hráblo 😁 a chci být blond. Vás beru, jste stejná šla jste si za svým jako já 😉.

    OdpovědětVymazat