čtvrtek 31. července 2014

Peripera: Oil Capture Pact

Jak už asi víte, mám slušně se mastící pleť. A jelikož mě nebaví házet prasátka na všechny strany, zkusila jsem Peripera: Oil Capture Pact. Znáte to, zoufalí lidé zkusí cokoliv a musím říct, že tentokrát to nebylo vůbec špatné.

Opět jsem objednávala z testerkorea, za cenu 10 000won což je zhruba 200Kč. Na ebay ho seženete za 260Kč. Na 6,5g slisovaného prášku to není úplně levné, ale budiž, balení vypadalo docela roztomile takže jsem to prostě zkusila.


Čekala jsem že bude malinko větší, ale co nemá do šířky, to má do výšky. Málokdy narazíte na slisovaný pudr co má na výšku 2cm. Jenže ta výška je daná tím, že je několikapatrový. Následující fotka vám to hned objasní.


Ve vrchním patře naleznete zrcátko a pudr a ve spodním se nachází ultrapříjemná houbička s držátkem. Prakticky nikdy se mi nepovedlo pudr nabrat štětcem tak abych byla spokojená, ale tou houbičkou to šlo krásně. A jelikož jsem s sebou tuhle věcičku měla do Japonska, ani jsem si nemusela dávat pozor jestli si na obličeji nedělám bílou pudrovou vrstvu. V Evropě si to trochu budete muset pohlídat.

Pokud třeba víc cestujete nebo chcete jen pudr, který můžete tahat s sebou v kabelce, tak tenhle se na to fakt hodí. I když jsem se ze začátku bála jestli to krabička vydrží (to prostřední patro s pudrem se trochu hejbe), musím říct že jsem byla mile překvapena. Je z bytelného plastu a ani po spoustě cestování a nošení se s krabičkou nic nestalo a vypadá stále jako nová.

Ale dost chvály na adresu balení a pojďme se vrhnout na vlastnosti pudru. Podle výrobce by pudr měl zamezit maštění pleti a tedy jejímu lesknutí, udržet jí pěkně matnou a hladkou. Škoda že se nikdy neudává kolik hodin by to měl dělat. On to tenhle celkem zvládá....tak půl dne, když je nějaké slušnější počasí než 30°C ve stínu a dáte ho velkou vrstvu. V normální vrstvě na mě vydrží tak 3 hodinky a můžu se přepudrovávát znovu, jenže tak to mám pomalu se všemi pudry.

Kdybych ho měla přirovnat k něčemu evropskému, tak ho asi srovnám s NYC Smooth Skin Pressed Face Powder (mám odstín 701A Translucent). Peripera je jen víc jemně namletá, udělá hladší pleť a vydrží na mě o hodinku dýl.

Ve výsledku to není špatný pudr a pokud máte čas se každou chvíli přepudrovávat (nebo nemáte mastnou pleť), může to dokonce být i skvělý pudr. Jenže znova si ho už nepořídím hlavně asi kvůli té ceně. Když můžu mít za 100Kč (v akci) NYC, který je sice v hnusnějším balení, ale se skoro totožnými vlastnostmi, nemám potřebu dávat za tohle 200Kč.

3 komentáře:

  1. Loni jsem objevila bílý Shiseido baby powder v Donki.Hote za v přepočtu 50 Kč - moc se nemastím, tak nemůžu posoudit tyhle vlastnosti, ale vypadá podobně a funguje přes make up skvěle, je ho v balení 50 g a taky disponuje houbičkou. Doporučuju ho zkusit při příštím výletu ulovit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za tip, až mi dojdou zásoby co mám z japanu, ráda vyzkouším.

      Vymazat
  2. vyzera to skvostne!

    Pozyvam na DERMACOL giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/07/letna-giveaway.html

    OdpovědětVymazat