čtvrtek 25. září 2014

Daiso: Foot mask pack

Zas mě začaly rozčilovat nohy nebo spíš chodidla. Mám na nich tvrdou kůži, která mě vážně nebaví. Vlastně mě na to upozornil už i jeden kamarád, kterého momentálně zneužívám na masážení mých královských nožek. Takže jsem si řekla dost.

Kdo si pamatujete recenzi na peelingovou masku od Nature Republic, tak s klidem můžete číst dál, neboť tohle bude něco trochu jiného. Nejprve jsem samozřejmě zkoušela nohy obrušovat pemzou, zkoušela jsem je brousit skleněným pilníkem, zkoušela jsem je mazat velmi příjemně vonícím krémem od Alverde s vůní pinie a limetky. Nic nepomáhalo a nohy byly pořád stejně dementně tvrdý.

Jelikož moje inteligence nezná hranic a už jsem byla fakt zoufalá, nenapadlo mě nic blbějšího než že to nejhorší ořežu ulamovacím nožem. Ano tak blbá a zoufalá jsem fakt byla. Ono když máte po stranách chodidla půlcentimetrovou vrstvu tvrdý kůže, tak si myslíte, že když budete opatrný, že se neříznete. Na jedný noze mi to vyšlo a na druhý jsem si udělala epesní zářez a silně krvácela asi 15 minut.

Takže po 14ti dnech, když se mi ta díra do nohy konečně jakž takž zahojila, jsem doma vyhrabala Daiso: Foot mask pack, o kterém jsem vlastně ani neměla tušení, že ho mám. Pokud chcete vědět jak to dopadlo, čtěte vesele dál.



Pro ty kdo nevědí co je Daiso, jen rychle připomenu, že se nejedná o kosmetickou firmu, ale o řetězec objednávající různorodé zboží ve velkém množštví a proto ho může nabízet levně. Takže tahle maska mě stála skvělých 100yenů (s daní 108yenů). To je 20-25Kč, podle toho jaký je zrovna kurz. Na ebay ji koupíte za 100Kč, kurz nekurz, někdy si říkám, že to musí být docela dobrej business, ale tak jako jo, poštovný něco stojí a dotyčný prodejce musí dojít na nákup....


Návod hovořil poměrně jasně. Roztrhni pytlíky od sebe, nandej na nohu a přehni divnověc co to má držet na místě a nech na noze 20min. Jo ještě by ty nohy měli být čisté. Po 20min sundej a nech zbylou esenci vsáknout do nohou.


Pytlíky vypadali vesele jako vždy. Kdybych to navrhovala já, tak to namaluju aby to vypadalo fakt jak motýlek když už to má takovej tvar. Jen by to potom asi nestálo těch 100yen.


Detail lepivé divnověci a zároveň rozlišování který pytel na kterou nohu. Jako by to nebylo jedno. Uprostřed vidíte perforaci skoro stejnou jako má toaleťák. Takže pytlíky od sebe jdou celkem dobře odtrhnout. Jen plátýnková výplň co je uvnitř a která je nacucaná něčím co vám má zjemnit nohy, se malinko bránila při trhání. Ale fakt jen malinko.


A takhle už to vypadalo na nohou. Bylo to trochu divný, bála jsem se aby mi to nepadalo, ale ty lepivé části s rozlišením L a R se postarali o to, že to fakt dobře drží a z nohy to vážně nespadne. Teď už jen dávat si pozor a neuklouznout při chození. Igeliťáky na noze obvykle kloužou a já jsem šikovná.

Přiznám se, že jsem to neměla na nohou předepsaných 20min, ale nějakých 30 a musím říct, že těch 20min má asi své opodstatnění, protože při 30ti už mě levá noha trochu pálila. NICMÉNĚ! po sundání byli chodidla opravdu o něco jemnější a i ta hnusná tvrdá kůže nebyla už tak tvrdá.

Maska se má používat 1-2x týdně, jenže kde by jsme tady v čechách asi tolik masek vzali žejo. Naštěstí tekutiny je v těch plastových ponožkách docela dost a troufám si tvrdit, že alespoň 2x po sobě se Daiso: Foot mask pack použít dá.

Tohle je asi další věc co můžeme japonkám tiše závidět. Ráda bych si tuhle masku, za tuhle cenu, dopřávala častěji, ale holt si budu muset počkat až pojedu někdy zas do Japonska.

5 komentářů:

  1. To je stejně vtipné, takový obal na chodidla. U nás jsem se s ničím podobným nikdy nesetkala a zajímalo by mě, kdy začnou být při aktuálním tempu šíření masky na nohy běžně dostupné i u nás :D

    Je fajn, že ti pomohla. Škoda že je na eBay Daiso tak předražené, nenarazí-li člověk na nového prodejce. (Včera jsem se trochu začetla v jiné záložce prohlížeče, nevšimla si konce aukce a projela překrásně vypadající mýdlo z Daiso od nějakého nováčka za dvacku. Bé!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jestli plátýnkový masky na obličej začnou být tenhle rok úspěšný, tak za dva roky by teoreticky mohli přijít první předražený masky na ruce a nohy. Alespoň tak nějak smutně si to představuju já.

      Vymazat
  2. Mně osobně na tohle pomáhá i obyčejná kosmetická vazelína (třeba i s nějakou příchutí), na noc nohy namazat a na to ponožky (někdo může dát i igelitový pytlíky :). Za týden nohy jak miminko... a jednou za čas zajít na pedikúru.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si koupila něco podobného v Koreji cca za 80 Kč/kus, teď nevím přesně značku, ale ještě jsem to nepoužila, neboť to dle popisu zní jako chemický peeling - varují, že po použití se ta tvrdá kůže začne sama od sebe odlupovat a loupat se bude pár týdnů a člověk na to nesmí sahat... ale zase v zimě je to lepší než v létě, teď se to alespoň schová do ponožek. Dám vědět, jak to dopadlo, a jak dlouhý to má efekt. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud to dopadne stejně jako mě s tou od Nature Republic, tak budeš mít v posteli každé ráno krásně nasněženo a občas budou ty vločky větší než 2cm.

      Vymazat