čtvrtek 13. listopadu 2014

The Face Shop: Pomegranate And Collagen Volume Lifting Eye Cream

Nedávno jsem psala o mém pokusu o prevenci proti vráskám, je čas vám představit bojovníka číslo dvě. Používala jsem ho taky zhruba půl roku a za tu dobu jsem očekávala, že alespoň uvidím nějaké výsledky. Respektive neuvidím prohlubující se vrásečky okolo očí.


Opět se jednalo o značku, která není až tak roztomilá (když nepočítám krémy na ruce). The Face Shop by se snadno mohl podle jména zaměnit s The Body Shop, ale nemá s ním nic společného. Je to klasicky korejská značka s hromadou pro mě né moc zajímavých produktů. Nicméně granátové jablko a název Collagen Volume Lifting Eye Cream mě nalákali, tak jsem si řekla že to zkusím.



Krabička byla hezky zpracovaná, hodně se mi líbil ten stromeček na víčku. Samozřejmě je to zas produkt z celé řady čítající asi pět různých přípravků. Chápu, že celé to může působit na obličeji blahodárněji než jen samotný krém, ale i od něj jsem si slibovala dost. Na krabičce bylo nezvykle moc anglického textu jak krém používat plus složení.


Samotný kelímek je taky pěkný a nechybí ani přiložená špachtlička na nabírání krému hezky sladěná s víčkem. Někdy jsem děsný detailista a přesně tyhle drobnosti mě dokážou neskutečně potěšit.

A teď ke krému samotnému. Je rozhodně příjemnější než ten předchozí od SkinFood. Není tak brutálně hutný a mnohem lépe se roztírá. Jen je na mě pořád hodně mastný a výživný. Moje pleť holt raději lehčí krémy. Takže i ve slabé vrstvě je problém se vsakováním a mastnotou. Raději bych ho doporučila někomu se suchou pletí.


No a jak si poradil s počínajícíma očníma vrásečkama? Nijak. Prostě se dál prohlubují a na krém úplně kašlou. Takže já mám sice dobrý pocit z toho, že pro sebe něco dělám, ale to je tak všechno. V poslední době mám navíc nějaké zjednodušovací a nesyslící období, tak se celkem těším až mi větší část těhle serepetiček dojde a já budu mít klid s nějakým jednoduchým krémem a nebudu na sebe večer mazat několik různých věcí.

Takže finální verdikt zní: Znovu bych si ho nepořídila, nějak nevidím důvod. Možná že na někoho se sušší pletí a v celé sadě by fungoval lépe. Je to v podstatě další ze smolných produktů. Jsem zvědavá kdy se ta řada přeruší něčím fakt epickým. Stále doufám v nějaké vánoční kolekce. Zatím jsem viděla jen 101 Play Pencil od Etude House ke kterému v korejských krámech přidávají pouzdro. Tužek mám zatím dost, takže tahle varianta padá.

5 komentářů:

  1. Na podobné krémy se sice v nejbližší budoucnosti rozhodně nechystám, je to ale moc zajímavý review. Mohla bych se zeptat, jak dlouhou dobu jsi ho používala, než jsi stanovila verdikt? A vůbec – netušíš, kdy by tak člověk měl po používání podobných výrobků začít pozorovat nějakou změnu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používala jsem ho zhruba půl roku, protože pochybuju že třeba po měsíci používání bych mohla nějaký účinky pozorovat.
      Netuším za jak dlouho se u takových protivráskových produktů má účinek projevit. Beru že to má být z větší části preventivní a každý člověk má dispozice pleti a vůbec celý proces stárnutí kůže tak nějak geneticky daný a i kdyby se mazal krémama za miliony tak pokud má mít hluboký vrásky, tak je stejně mít bude, oproti tomu jiný člověk co se skoro nemazal a nemá dispozice, tak vrásky bude mít jen malinké. Krásně to pozoruju na Františkovi, je o jedenáct let starší než já a stejně vypadá pořád jako krásný třicátník.
      Nejspíš jde i o typ produktu a to jak člověku sedne. Třeba o Red Appletoxu se ani nemusíme bavit, protože je prostě skvělej a člověk vidí že ta pleť vypadá po něm líp (tedy alespoň já to vidím a používám ho i k urychlení hojení nějakých neplech). Bohužel tu mám i Snail Bee Essence která mi fakt nesedí a je schopná mi zničit kůži na několik týdnů. Zatím jsem jí používala 2x pár dní po sobě a pokaždý to dopadlo měsícem hojení rozškrábaných neplech na tváři. Vím, že měli nějakou kauzu s kontaminovanou várkou, ale tohle by neměl být ten případ. Takže spíš jen nesedí mé pleti. Jinak si jí lidi i chválí.

      Vymazat
    2. Souhlasím, že je půl roku určitě dostatečná doba na to, aby se nějaké účinky krému projevily. (Musím přiznat, že občas nechápavě kroutím hlavou nad tím, když slečny něco používají týden a už to nadšeně recenzují.)
      Jsem ráda, že já dosud na nic, co by mi vyloženě dělalo problémy, nenarazila. Je mi teda ale líto, že ty sis s něčím takhle užila! Je to poněkud legrační, že si člověk koupí za několik stovek vlastně takové instantní pupínky a nešvary ve fancy balení, hmm.

      Vymazat
    3. Spousta slečen dostává podobné produkty zadarmo, tak se asi domnívá, že je chválit musí :) taky už začínám být u těch kosmetických blogů dost obezřetná, když se tam během měsíce objeví recenze na tři krémy :) Já sama se nepatlám ničím, podobné procedury vydržím opakovat jen v řádech dní, pořád nějak doufám, že mě zachrání špeky, páč buclatý ksichty pomaleji stárnou :)))

      Vymazat
    4. Hmm tak to je dobrá zpráva, buclatý obličej mám dost i když se mi to daří maskovat vhodně zvoleným úhlem fotek.
      Popravdě mé blogerské srdíčko touží taky po nějakým koncernu jež by mi pravidelně posílal kosmetiku na recenzování. Ono pár těch známějších blogerek o tom už psalo články jak sem tam vyrazej dveře s markeťákem kterej se jim pokusí nadiktovat co maj napsat. Ano je hezký že člověku poskytnou produkt zdarma, ale pokud mu nevěří že je dobrý a že bude mít pozitivní ohlas, tak ať ho té slečně nedávají.

      Vymazat