pondělí 11. května 2015

Kuchyňské roztomilosti

Baví mě bento boxy a různé hlouposti k nim. Takže co bych to byla za správnou ženu abych občas nekoukala na ebay jestli tam neleží něco hezkého, nového, zajímavého a levného. Sem tam dokonce i leží. Poslední přírůstky do kuchyně jsou tyto:


Pandí bento box je vlastně docela fajn i když při objednávání jsem se hodně bála kvality. Je to snad nejlevnější hyzký boxík co se dá na ebay najít. Začíná už na 70Kč což je prostě skvělá cena. Na výběr jsou ještě další zvířátka jako prasátko, méďa nebo něco co vypadá jako tuleň, ale občas to někteří prodejci z nepochopitelných důvodů vydávají za kočku.

Bento je dvoupatrové což je fajn protože nahoru si můžu naaranžovat zeleninku a dolu nakydat hromadu normálního jídla. Škoda jen, že to vrchní patro se nedá nějak víc složit do toho spodního když už je krabička prázdná. Zabírá mi to v kabelce dost místa. Mimochodem tohle bento bych se nebála pořídit ani chlapovi, protože je fakt rozumně velké a občas mi v něm jídlo vystačí i na dva obědy. Záleží co si člověk udělá a jak moc to napěchuje.


Musím pochválit i přiloženou lžičku. Né že by byla nějak extra ozdobná, ale rozhodně se hodí a nemusím tak tahat příbor extra. Prostě stačí jen lžička která se hezky vejde dovnitř na patro se zeleninou.

Super je i to, že ještě nikdy se mi nepodařilo z pandí krabičky nic vylít. Měla jsem v ní různé omáčky a občas i šťávu s masem a knedlíkama a nikdy nic. Je tedy pravda, že jí mám v kabelce rovně a nijak moc s ní nešejkruju, ale myslím že každé rozumné jídlo, při rozumném zacházení prostě udrží. Taky se v ní dá v pohodě jídlo přihřát v mikrovlnce nebo jí můžete mít v mrazáku. Přežije to, narozdíl od mého benta s Rilakkumou, kterému mikrovlnka trochu zkroutila víčko.


Vždycky jsem chtěla krabičky na onigiri. Hodně se mi líbili některé na bentoandco, ale delší dobu nebyla žádná akce na poštovné zdarma nebo slevy a tak se mi nechtělo utrácet. Pořídila jsem na ebay tedy tyhle. Je to klasicky Daiso výrobek a na ebay byl předražený, což je u Daiso věcí normální. Myslím, že za něj chtěli něco kolem 150 nebo 180kč. Já vím je to dost, ale měla jsem akutní pocit, že umřu když tyhle krabičky nebudu mít. Jsou na cvakací zavírání, jsou trochu menší než jsem čekala, ale jinak si na ně stěžovat nemůžu.


Nejvíc úžasná a kreativní věc nám zbyla nakonec. Panda na dělání pand z rýže. Já vím, je to kravina která zabírá mrtě místa, ale ono je tak hezké mít malou pandu z rýže. Zatím jsem moc pand neudělala. Je s tím poměrně práce. Člověk musí správně odhadnout množství rýže, kterou dá do pandy a stlačí k sobě. Taky musí doufat, že ta rýže lepí tak aby se slepila k sobě, ale zároveň se nelepila k tomu plastu (i když to namočím ve vodě nebo slaný vodě, tak se mi to sem tam přilepí). A pak ta nejlepší a zároveň nejhorší část. Vezmete tu malou červenou silikonovou podložku, dáte na ní nori, pak na tom zavrtíte tím bílým vykrajovátkem a pak vezmete do ruky pinzetu a pět minut zdobíte jednu pandu a vztekáte se když se vám to přilepí o půl milimetru jinak než jste chtěli. Pandu najdete na ebay nejběžněji okolo 100kč, dá se najít i za míň nebo víc.

Tolik k novým přírůstkům. Až jednou budu mít větší kuchyň bude to peklo a celou jí zaneřádím různýma krabičkama a vykrajovátkama a tvarovátkama. Ebay, ale hlavně Bentoandco je tak trochu má nemesis protože odebírám newsletter a oni tam mají tolik krásné inspirace.

14 komentářů:

  1. Těch piplátek mám taky hromadu. :D Zatím nevedu Bento box, ale ani kabelku a fakt to zabírá dost místa... Mám Rilakkuma vykrajovátka na toasty, panda vykrajovátka na cukroví, nu a taky to panda udělátko, co ty...a pravda je to piplačka. Mám moc pěkný onigiri box se spodním patrem, který jsem koupila v Japashopu za 50 Kč (je růžový a s králíčkem :3). No a další blbosti, které mi zabírají místo, ale nemůžu se jich vzdát... ehm :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si už musela pořídit hnusný plastový košík v kterém to mám narvané, jinak se mi to sypalo po celé skříňce. Docela to pomohlo. Vlastně jediná věc které bych se vzdala je právě vykrajovátko na tousty. Tedy ne ty malé, ale takové to velké co akorát okrojí kůrku a scvakne tousťák k sobě. Bohužel klasický český tousťák je menší než to vykrajovátko a americký mě nebaví kupovat. Taky myslím, že japonský tousťák je mnohem víc hutný a nadýchaný (trochu rozporuplné což) a tak se lépe scvakává a okrajuje.

      Vymazat
  2. Bento boxy se mi hrozně líbí, časem bych chtěla sobě a svému chlapovi taky nějaké pořídit - i když asi ne tak roztomilé, jako máš ty (už vidím Mužův výraz, když mu ráno podávám krabičku s pandou - i když možná by s tím v práci na japonské ambasádě slavil úspěch). Líbí se mi takové ty obyčejné hladké, chtěla bych nějaký se sakurovým motivem, ale co jsem zatím zběžně koukala, tak jsou docela drahé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba http://en.bentoandco.com/collections/boxes-by-price-low-to-high/products/copy-of-ao-fukuro?variant=1430267649 by mohl projít a drahý nijak není. Jen to chce si pohlídat kdy budou mít zdarma poštovné nebo nějakou slevovou akci.
      Můj muž si zamiloval Miffyho a jiný bento mu teď nemůžu nacpat. Tvrdí, že by to Miffymu bylo líto. Takže to prostě zkus a uvidíš. Oni chlapi jsou stejně jen velký děti. No a nebo pak koupit něco úplně bez motivu.
      Z toho co člověk sežene tady se mi pro chlapa docela líbí tohle http://www.esuperstore.cz/monbento-box-na-jidlo-duo-koi-antracitova nebo úplně černá verze. Tedy až na tu cenu.

      Vymazat
  3. Mám doma strašně moc věcí, krabiček a udělátek na bento boxy, ale popravdě je moc nevyužívám, vždycky si beru nějakou obyčejnou krabičku a kydnu jídlo do toho :D . Snad ke konci roku bude míň stresu ve škole a já budu mít večer náladu se s tím vším piplat, protože i ta zelenina chutná dobře, když je roztomile naaranžovaná :D Ta onigiri krabička je strašně hezká, já mám tu z bentoandco s ume švestičkou. A to udělátko na pandy z rýže mám akorát ve verzi na tučňáky a trvalo HODINU, než jsem je z toho nějak vytvořila, fakt horor, snědla jsem při tom polovinu připravené rýže, abych neumřela hlady :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obyč krabičky teda doma taky skladujem, ale používáme je spíš na výměnu jídla mezi zbytkem rodiny. Ne vždycky se mi chce aranžovat s bentem, ale mít obyčejnou krabičku od zmrzliny by se mi už fakt nechtělo. Tyhle mi udělají mnohem větší radost a zlepší den.

      Vymazat
  4. Taky jsem ledacos v nadšení dovlekla z Japonska, ale drželo mě to jen během bakaláře. Pak jsem na to už neměla místo v kufru a navíc jsem většinou byla ráda, když jsme ve 2/6 ráno zvládla nakydat cokoliv do velké plastové krabice a hotovo. Ale až budou jednou mít zase víc času... =D Nejvíc se mi líbí panda bento a panda tvarovátko na rýži. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě je intenzivní používání momentálně zaviněno tím že prostě musím. Nemám moc v práci možnost si dojít na oběd, takže jídlo s sebou je jediná možnost. Aspoň že mám krabiček víc a můžu si navařit na víc dní najednou. Teď když to píšu, už dvě hodiny vařím svíčkovou a je 11 večer.

      Vymazat
  5. Já dostala hrozně hezký "bentobox" od přítelovy maminky s motivem květin, tak se mi už nechce shánět další. Do kabelky to není moc praktická věc, ale co už, jíst je potřeba. Ostatním nesmyslům do kuchyně se zatím úspěšně vyhýbám - od té doby, co jsem se nastěhovala a mám tu minimum nábytku, kam bych všechny pičičárny mohla schovávat, se ze mě stal rozumný spotřebitel :D teď pro změnu zkouším z ebaye objednávat čaje. jediné, co ještě musím sehnat jsou silikonové formy na kočičí bábovičky a naběračku ve tvaru lochnesky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A neměla bys nějaký dobrý tip na matcha latte? Mam strašnou chuť ho zkusit, ale totálně nemám představu jaké je dobré. Případně aspoň tip na slušný matcha prášek, zkusila bych ho využít do pár receptů.

      Vymazat
  6. Taky mám jeden bento z japashopu, takový podlouhlý, úzký, pravděpodobně ze stejné kolekce jako má Křehká Figurka. Omáčky a podobné věci z něj ale tečou, musela jsem si k němu koupit spešl gumičku, aby držel, a nějak zvlášť moc jídla se do něj taky nevejde... škoda :/ Jediné jeho plus je třetí patro, které je ploché a speciálně dělané přímo na příbor. (Hůlky)

    OdpovědětVymazat
  7. Já kdysi ponakupovala hromady levňoučkých bento boxů v Olomouci v obchůdcích našich asijských spoluobčanů a zpočátku, ještě na střední, je poctivě využívala, i když zabíraly spoustu místa v tašce. Postupem času jsem ale jaksi zlenivěla a až na jednu růžovou krabičku s jahůdkama přestala používat... a až tvůj článek mi připomněl, že to tu vlastně asi stále ještě někde všechno mám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělej o tom taky článek. Jsem zvědavá na to co máš hezkého.

      Vymazat
  8. No to je boží!! Tyto "kravinky" a roztomilosti miluji :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat