úterý 19. května 2015

Výlet do Drážďan

Ano zase jsme se jeli podívat do Drážďan. Plán byl tentokrát jasný. Kompozit potřebuje vložku do zimní bundy, kterou si koupil při posledním výletě, já se chtěla rtěnku od Urban Decaym kterou u nás nemaj, tričko s mimoňema a nějaký stříbrný sandále na platformě. František projevil zájem o nafukovací kruh a míč s mimoněma a svojí oblíbenou pěnu do koupele. Dál bylo v plánu trochu si projít město a neběhat jen po krámech. Těšili jsme se, že tentokrát nebudeme stát v žádné zácpě, v klidu zaparkujeme a nebudeme se tlačit s hromadou lidí v obchoďácích. Je naprosto normální sobota, žádný svátek ani vánoce, tak čeho se bát.

Vystřízlivění přišlo hned při pokusu o vjetí na parkoviště. Totální nával a čekací kolona, sice o dost menší než o vánocích, ale i tak nám bylo jasné, že vedle Karstadtu to nemá cenu. Popojeli jsme k Altmarku a tam se nám povedlo jedno místo na parkovišti fakt najít. U automatu na parkovací lístky nás pak odchytil český pán, který právě odjížděl a střelil nám svůj lístek za dvě eura. Byl celodenní a bylo teprve něco okolo jedné, takže proč neušetřit či nevydělat v jeho případě. Akorát jsme totálně neměli rozumný drobný, takže to chudák nafasoval po nějakých desetníkách.

Stále mírně vyvedení z míry jsme proběhli Altmarkem a začali se prodírat směr Primark. Absolutně netuším co bylo zrovna za slavnost, ale všude byla spousta němců s kloboučkama, stánky s bratwurstama, česnekovým chlebem, preclíkama, zmrzka a palačinky taky nechyběli. Našlo se i pódium s hudebníkama a jiné hudebníky jsme potkávali i normálně na ulici.

Rychlé foto z čekání na přechodu


Prošli jsme několik sportů hledajíce zmíněnou vložku do bundy a při tom jsem objevila zajímavou skutečnost. Narazila jsem na prádlo Triumph a Arena který jsem u nás ve sportech nikdy neviděla a vypadalo vážně hezky. Proč to sakra není u nás?! Následovalo obdivování výběru Sigg lahví a litování toho jak jsou ty dětské malé, protože by se mi jich spousta líbila. Pak jsme si dali rozchod. Prodírat se davem bylo únavné a mě ty sporty tak moc nebavily. Šla jsem se prodírat davem do Primarku.

Tam jsem hezké věci nefotila, bylo jich až moc. Si tam zajeďte. Jsou to sice kraviny typu žabky s Frozen na deset způsobů, ale jsou fakt roztomilý. Taky jsem si všimla zvýšeného výskytu opravdu krásných slečen. Viděla jsem tam za hodinu asi víc barevných hlav než tady v ČR za celý dva roky co se barvím na růžovo. Modrá, želená, fialová, překvapivě dost šedých/stříbrných co teď frčí, pár gothiček a prostě obecně krásné a upravené slečny. A pak že češky jsou krásný nebo možná jsou, ale neukazujou to. Navíc nikdo na nikoho nekoukal stylem "jé ta má barevnou hlavu/piercingy - je to smažka a jde krást", což mě tu občas fakt sere.

Povídání o tom co bylo v Primarku všechno skvělý a líbilo se mi, by bylo asi na dlouho. Takže to řeknu hodně jednoduše. Boty ani tričko s mimoněma jsem nesehnala. Tedy trička tam měli, jenže já chtěla černé a oni vedou spíš bílé či barevné. Ale stejně jsem si nakoupila hromadu kravin abych nepřišla zkrátka. Nafukovací kruh a míč byli, narazila jsem i na nafukovací plameňáky do kterých se dá pak dát sklenička a plavou okolo vás v bazénu. Jedna svíčka s podivnou vůní, dlouhé šaty, obyčejná mikča, odličovací ubrousky na vyzkoušení, pytlíková láhev s pandou (protože po vypití to srolujete a nezabírá místo), chladící panda, náplasti s Hello Kitty a kondicionér.


Pak jsem čekala na kluky kteří furt hnili ve sportu. Zabavila jsem se díváním na pódium č.2 s nějakou mírně dechovkoidní hudbou a spoustou tleskajících němců okolo. Asi to byla fakt pořádná pařba, já to nepoznám.


Kompozitovi s Františkem to fakt trvalo, nechápu jak někdo může vybírat vložku do bundy a nakonec ještě batoh a láhev na kolo stejnou dobu jako já procházím tři patra Primarku. Následoval nákup v Müller drogérii. Zjistili jsme zvláštní věc. Němci mají menší výběr pracích prostředků a pánských deodorantů než my. Pak jsem se dívala ještě do DM a Rossmanna a fakt mi tam toho přišlo míň.

Už jsme byli fakt zničený a tak kluci šli odnést nákup k autu a já šla pro tu rtěnku k Urban Decay stánku. Měli jí, takže fuck off česká Sephoro s dementím heslem "Máme celý sortiment". To co maj tam, tomu říkám celý sortiment. No i když stíny asi taky nemají všechny, těch je fakt hodně. Rtěnka mě vyšla na 19euro což při dnešním kurzu vyšlo o 12kč líp než 22$, které stojí na ofiko stránkách. Navíc jsem dostala i malinkatý vzorníček s čtyřma dalšíma odstínama.

Měla jsem hlad a žízeň, tak jsem si v Rossmannu koupila Arizona tea, abych zjistila, proč jsou z toho některý blogerky tak odvařený. Nezjistila jsem to, je to normální přeslazený ice tea. U stánku jsem si pak koupila BBQ burger a pokusila se o komunikaci v němčině (som se učila tak před 10ti lety a nikdy mi nešla). Paní si musela myslet, že jsem retard, ale byla milá a dala mi co jsem chtěla.

Stylový stánek vypadal jako americký karavan

BBQ burger a Arizona tea

Jako nebylo to špatný, ale za ty prachy(5,5€) to nestálo. Když jsem pak potkala kluky s česnekovým chlebem s nějakou fakt dobrou pomazánkou a cibulí, chutnalo mi to mnohem víc.

Takže takový byl tenhle výlet. Doufám, že až pojedem příště, tak už tam NEBUDE žádná dementní slavnost nebo davy lidí a v klidu si prohlédneme město. V tomhle davu se nedalo ani pořádně jít, natožpak myslet na to, že by si člověk něco prohlížel.

4 komentáře:

  1. Awwwww já chci tu rolovací láhev s pandouuu <3 je to sice neeko děs a já pořád vyhlížím nějakou skleněnou (těžkou), ale tahle je totálně kjůůt.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, v Dráždanech jsem ještě nebyla.. Německy neumím a zas tak moc mě to tam netáhne. V Primarku jsem byla jen jednou protože se nemám k němu jak dostat.

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné nákupy~
    Zrovna se konala nějaká slavnost? Vy máte tedy štěstí ^^' Možná by asi bylo dobré si příště vygooglit, zda se zase něco nechystá, pakliže někdy pojedete znovu, abyste si tedy už konečně to klidné nakupování a procházení příště užili :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ta rolovací lahev je geniální, už jsem viděla různé skládací lahve, ale tahle musí jednoznačné vést ce so týče ceny. Můj nový nejoblíbenější obchod v Drážďanech je TK Maxx =D

    OdpovědětVymazat