sobota 27. června 2015

Jak jsem se opálila - recenze Etude House opalovacích krémů

Nadešla doba dovolených a tak i my jsme se vydali do země sandálů a gyrosu, čili do Řecka. Muž ho miluje, mě nechává chladnou (ve velmi přeneseném slova smyslu). Obvykle se mi v Řecku něco stane. Spálím se, dostanu vyrážku ze sluníčka, pobodá mě vosa do chodidla tak, že nemůžu několik dní chodit, sežerou mě komáři... Prostě je to pro mě země, kde je vedro, šutry a šťastný manžel. Takže tam stejně vždycky jedu a užívám si jeho štěstí. Musím říct, že s postupem let si moje tělo trochu zvyklo, ale výhra to pořád není. Jsem ráda, že alespoň jezdíme dost brzo, kdy tam ještě nejsou tak brutální vedra. Měla jsem takovou ideu, že letos se skoro neopálím. A jelikož jsem měla doma vzorek opalovacího krému Etude House: Sun-Prise Super Aqua se SPF45, který mi vyhovoval, objednala jsem podobný Etude House: Sun-Prise All Proof SPF50+ s tím, že to musí být ještě lepší.



První a druhý den byli docela fajn. Mazala jsem se padesátkou celá a začínala tušit, že takhle mi za další dva dny dojde. Ono těch 50g není tak moc jak jsem si myslela. Takže jsem přešla jen na mazání obličeje a ramen. Hádejte přesně která místa jsem pak měla spálená. Po čase jsem se na tu 50ku vysrala úplně, protože kdekoliv jsem se s ní mazala, tam jsem se spálila.

No a pak mi otekl spodní ret. Do té doby jsem netušila, že něco takovýho je ze sluníčka možný. Bolelo to jak sviň. Měla jsem s sebou náplast na puchýře na nohou, tak jsem jí na to zkusila nalepit. Pomohlo to, i když po zbytek výletu jsem měla na rtech stále malé puchýře které se mi hojí do teď. Mimochodem když se to třeba na den zlepšilo a já se vydala na ven na slunko, mazala jsem rty asi 5x za den padesátkou a stejně to nepomohlo a spálila si rty znovu. Zkuste si představit jak vtipně vypadalo když jsem se pokoušela se s tímhle napít nebo najíst.

Takhle krásná jsem se ráno vzbudila

Další pohromy byli klasické. Spáleniny na těch nejméně pravděpodobných místech (už jste si někdy spálili namazanou pěšinku ve vlasech?), vyrážka ze slunce, nohy které byli poštípané od komárů tak, že jsem vypadala jak dalmatin....

Takže za mě fakt Etude House: Sun-Prise All Proof SPF50+ už nikdy víc. Je hodně hutný, s rozmazáváním to tedy chce trochu trpělivosti, za těch 190kč mi fakt nestál. Tady v ČR by přes léto asi obstál, ale tahat ho kamkoliv jinam prostě nemá smysl, když se pak člověk stejně spálí.

S Etude House: Sun-Prise Super Aqua se SPF45 jsem kupodivu problémy neměla. Je pravda, že jsem se s ním mazala spíš nouzově už po tom co jsem byla spálená. Ale víc jsem se na namazaných místech už nespálila. Byl mnohem lehčí a vodnatější než výše jmenovaný bráška, lépe se vsakoval a asi i lépe držel. Asi bych ho zkusila ve větší verzi, ale po takhle špatných zkušenostech asi zůstanu nějakou dobu u Nivea opalovacích věcí. Ty máme doma ozkoušený a nikdy nezklamali.


Mobilovka z pláže vám snad hezky zademonstruje jak pěkně nefungovala ta padesátka. Tam kde je ten červený flek, tam je namazaná. Zbytek je dvacítkou. Myslím, že víc není co dodat.

12 komentářů:

  1. Takže místo krému na opalování spíše krém na spalování? Wow O.o
    Tedy, ten ret je majestátní, chuděro. Na druhou stranu ale – víš, kolik bys za to dala, kdyby sis ho nechala napíchat botoxem? O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak přesně touhle myšlenkou jsem se taky utěšovala a říkala si, že jestli mi nateče ještě ten horní, tak už to bude na nějaký bitchies fotky

      Vymazat
    2. (A do 24h poté, co jsem tu škádlila tebe, mě nateklo oční víčko do podobně směšných rozměrů a nevím, co s tím. Karma?)

      Vymazat
    3. Vítej do klubu zrůd a nezapomeň nahodit fotku ať se pobavím cizím neštěstím :)

      Vymazat
    4. Bohužel jsem si zprávu přečetla až poté, co mi to po nějaké antibiotické masti splasklo, pardon. Snad mi nebude členství v klubu odebráno, jsem si naprosto jistá, že do něj čas od času patřím :D

      Vymazat
    5. Jednou za čas do toho klubu patří asi každej. Mam pár přátel kteří by mohli mít i dlouhodobé členství. Jeden hrozně fajn kamarád neustále bojuje s tím že mu je 24 a vypadá na 40. Jiný má dětský ksichtík a mužné tělo a pleš jak hrom. Prostě nikdo není dokonalý a o to je to zábavnější.

      Vymazat
  2. Jak je tu vůbec možné, že padesátka provede tohle a ten druhý je v pohodě? :O Každopádně díly za ,,recenzi", vyhnu se krému i Řecku... :D

    BTW. na tvůj popud (po přečtení tvého článku) jsem si koupila velké pudlo aloe gelu. Je skvělý. Asi nejlepší věc, co jsem zatím měla. A už mám druhý velký kelímek. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo to mě vždycky hrozně potěší když si díky mě někdo něco koupí a je spokojený. Mám hroznou radost, dík za info o koupi.

      Vymazat
  3. Wow, tak to je mazec! :D taky teď přemýšlím, co si natahám do Indie a asi sáhnu po nějakých osvědčených výrobcích z lékárny :D ještě štěstí, že člověk tam musí chodit celý zahalený, takže si tu kůži aspoň trochu ochrání... horší to pak bude s obličejem :)
    Každopádně doufám, že teď už máš rty v pořádku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo teď už jsou zas v pohodě. Sice mi zůstaly dvě tmavší skvrnky na rtech, ale s tím se už nějak vyrovnám.

      Vymazat
  4. jéé zrovna z této řady jsem si chtěla objednat krém "must daily", prý je to nemastný opalovací krém pod make-up.. tak teď teda nevím, jestli to risknout..

    dívala jsem se na stránky etude house na všechny krémy v této řadě a je zajímavé, že každý má jiný obrázek..
    třeba je toto právě určující pro jakou příležitost je určený.. i když je fakt, že padesátka by měla prostě fungovat jako padesátka za všech okolností :-)

    http://www.etudehouse.com/index.php/catalogsearch/result/?q=sunprise

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako klidně to zkus, ale prostě moje zkušenost mi říká už nikdy víc. Hlavně když BB creamy které běžně používám mají SPF30 nemám potřebu pod ně ještě používat něco dalšího v našich podmínkách.

      Vymazat