pátek 15. dubna 2016

Sephora a Tony Moly

Dneska jsem ve schránce našla katalog od Sephory s podtitulem Mummy Chic. Skoro jsem to kvůli tomu názvu a první stránce ani neotevřela. Nemám ráda děti a tlusťoučké odrostlé mimino není nic co toužím vidět v časáku kde mi nabízej parfémy za 2k a předraženou kosmetiku.

Ale tak nedalo mi to a časák jsem otevřela. Na první pohled mi přišlo, že změnili grafika nebo někoho kdo mu do toho kecá. Katalog mi přijde nepřehlednější a na stránku je toho nahňácáno hodně. Slovy Rubyho Rhoda: "Ale to nevadí", protože nás zajímá hlavně jedna přehledná dvojstránka se značkou Tony Moly.


Mrkla jsem se jak se liší ceny v Sephoře a na ebay a ráda bych se s vámi o tuhle legraci podělila. Ceny na ebay jsem dohledávala dneska a samozřejmě se můžou hýbat, ale patrně ne asi tolik aby se vyplatilo jít do Sephory.

1. Silky Smooth Balm - cena v Sephoře 490 Kč, ebay 240 Kč
2. Blackhead Steam Balm - cena v Sephoře 390 Kč, ebay 191 Kč
3. Tightening Cooling Pack - cena v Sephoře 390 Kč, ebay 199 Kč
4. a 5. Petite Bunny Gloss Bar - cena v Sephoře 170 Kč, ebay 103 Kč
6. Pocket Bunny Moisturizing Mist - cena v Sephoře  290 Kč, ebay 177 Kč
7. Panda's Dream White Sleeping Pack - cena v Sephoře  390 Kč, ebay 202 Kč
8. Panda's Dream So Cool Eye Stick - cena v Sephoře  290 Kč, ebay 144 Kč
9. Panda's Dream White Hand Cream - cena v Sephoře  240 Kč, ebay 160 Kč
10. Mini Peach Lip Balm - cena v Sephoře  170 Kč, ebay 120 Kč
11. Mini Green Apple Lip Balm - cena v Sephoře  170 Kč, ebay 114 Kč
12. Mini Cherry Lip Balm - cena v Sephoře  170 Kč, ebay 120 Kč
13. Banana Hand Milk - cena v Sephoře  220 Kč, ebay 104 Kč
14. Banana Lip Balm - cena v Sephoře  170 Kč, ebay 84 Kč
15. Bbo Bbo Lip Balm Blueberry - cena v Sephoře  250 Kč, na ebay jsem dohledala jen Kiss Kiss 113 Kč
16. Bbo Bbo Lip Balm Honey - cena v Sephoře  250 Kč, platí to samé co u 15.
17. Snail Hydro Gel Mask - cena v Sephoře  190 Kč, ebay 107 Kč
18. I'm Real Mask Tomato - cena v Sephoře  150 Kč, ebay 59 Kč
19. I'm Real Mask Aloe - cena v Sephoře  150 Kč, ebay 48 Kč
20. I'm Real Mask Seaweeds - cena v Sephoře  150 Kč, ebay 59 Kč

Takže drahá Sephoro, opravdu gratuluju ke skvělému tahu. Věřím, že prodejci na ebay na tom netratí a i kdybych počítala, že jste na každý z těch produktů museli zaplatit atestaci pro EU, tak nahodit cenu jednou takovou skoro na každý produkt a u masek to přešvihnout dokonce dvakrát, to je fakt pecka.

Takže sice jsem se těšila, že korejská kosmetika bude v ČR zas o něco dostupnější, ale kupovat si jí budu dál jinde. Pokud Sephora neudělá nějakou mega akci 1+1 zdarma, tak pro kohokoliv s internetem a zdravým mozkem nemá cenu nakupovat Tony Moly v Sephoře.

15 komentářů:

  1. lol, vtipný je, že i v akci 1+1 v sephoře by to nejspíš na ebay vyšlo líp a je tam toho určitě víc. a navíc dostaneš i nějaký ten vzorkový pytlíček. jsem tedy vstup tony moly k nám zaregistrovala, blogerkám se to líbilo, ale takové pěkné ceny jsem nečekala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem čekala, že to třeba trochu nastřelej. Ale takhle moc, to jsem fakt nečekala. Nejvíc brutální je to fakt u těch masek. Neumím si představit, že bych si třeba 2-3x týdně dělala masku za 150Kč.
      Jak se u mě začalo zvedat pozitivní mínění na Sephoru, tak timhle to zas docela srazili. Nevím jestli si neuvědomují, že spousta lidí ty internety zná a není úplně tupá....i když vlastně druhá spousta lidí je úplně tupá. Takže se asi najdou lidi co si to budou kupovat a pochvalovat jak je to super. Možná, že je třeba jednou napadne se podívat na ebay jestli to nejde i levněji.

      Vymazat
  2. Po přečtení první věty jsem se chvíli vážně domnívala, že se jedná o kolekci inspirovanou mumiemi. (Hodně zajímavé, zvolit u slova "maminka" zrovna britskou variantu / mumii :D)

    Ty ceny jsou směšné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda prd kolekci, název časopisu, achjo :)

      Vymazat
    2. Ale je to docela zajímavá představa, že by udělali katalog/kolekci inspirovanou mumiema.
      To nejlepší balzamování na vaše tělo
      Natron je přežitek, Kleopatra doporučuje Himalájskou růžovou sůl
      Krokodýlí trus jako maska?
      Jak na jemně zažloutlé obvazy
      Egyptian Magic v akci 2+1

      Vymazat
  3. Amen, asi tak. Moc pěkný článek. Ceny jsou přepálené, což u České Sephory nepřekvapí vůbec, ale co je moc, to je moc. Jak říkáš, kdo má zdravý rozum a internet a produkty si kupuje, tak po počátečním nadšení, že TM bude dostupná v ČR, zas vychladl a zůstává věrný e-bay.

    OdpovědětVymazat
  4. Haha taky mě napadly mumie...

    Když jsem byla v Praze, doufala jsem, že kolekci uvidím (i přítele jsem zblbla tak, že když viděl Sephoru, mazal se zeptat, jestli to už nemají), ale když vidím ty ceny, tak mě teda ani trochu nemrzí, že jsem to prošvihla. S těmi cenami fakt nevím, přijde mi to jako Skinfood na Filipínách, kde to prodávají asi tak milionkrát dráž než v Koreji, zatímco Etude House má ceny vyšší tak cca jen o 10 - 15%. Na jednom blogu jsem četla, že ceny v Sephoře budou *dostupné*... to teda moc nejsou :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak asi záleží jak pro koho. Do Sephory chodí i paničky, který fakt netrpí nouzí. Tedy alespoň jinak si neumím vysvětlit proč by tam někdo byl schopen za jeden nákup nechat 11k (fakt jsem viděla na vlastní oči). Tý asi jednorázová maska za 150Kč žíly netrhá. Zvlášť když jí v katalogu vylíčí jak moc je to trend a super. Stačí, že Sephora maska stojí kilo.
      Obecně mě tohle brutální nahazování cen neskutečně sere. Proč někdo má pocit, že musí na všem mít marži aspoň 100% jinak to prostě nemá cenu. Ano mě je jasné, že musí platit nájem, prodavačky a kdeco dalšího, ale dost pochybuju, že kdyby ty ceny nastřelili jen trochu, že by kvůli tomu zkrachovali. Třeba by toho zas prodali víc. Jenže tak tu prostě nikdo neuvažuje. Všichni chtějí prodat co nejdráž ideálně v co největším množství.

      Vymazat
  5. No, a teď mi ještě řekni, co v Sephoře není předražené. Skoro bych se i s někým byla schopna pohádat, že cokoliv najde v Sephoře, najdu já o polovinu levnější někde jinde (až na ty jejich výrobky). Sephoru prostě nemám ráda, co krok, to "nová" slečna, která se tě ptá už popadesáté tou samou otázkou, co předchozích 49 slečen - "Můžu vám nějak pomoct?" Pak se ani nedivím těm směšným cenám, když na každém kroku stojí jedna taková Můžuvámnějakpomoct pani. Přijde mi, že jsou ze Sephory všichni tak hotový jen kvůli blogerkám, které nejsou schopné najít si jiný levnější způsob kde nakoupit a nebo to dělají proto, že je to prostě cool.... nechápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to hodně o tom, že u spousty věcí nemáš možnost si to nikde vyzkoušet. Tedy alespoň mě nenapadá, kdybych si chtěla koupit např Too Faced rtěnku, kde jinde si jí vyzkouším. Takže nezbývá, než jít do té pitomé Sephory a zkusit to tam.
      Pravda, člověk si to může pak objednat z ebaye nebo se podívat jestli něco není na galaxieprani.cz, parfums.cz, krasa.cz nebo jiných eshopech v ČR i mimo ni. Asi je to i o tom, jak moc člověk na danou věc chce čekat. Když to chci hned a nevadí mi si za to přidat na vrch nějaký ten peníz, budiž. Když mi nevadí počkat a mít to levněji, taky budiž. Je to patrně o preferencích daného člověka.
      Vlastně teď to zní jako bych Sephoru obhajovala, což se nesnažím. Jen prostě u některých značek ta předraženost je veliká(což mě štve) a jinde zas tak moc není.
      Například mono stíny Urban Decay. ČR eshop 580Kč, USA eshop 19$(cca 452Kč), aktuální cenu v Sephoře z hlavy nevím, ale nad 500Kč to je. Takže zrovna u tohoto produktu to je trochu nastřelené, ale rozhodně ne 2x-3x jako u Tony Moly. A jelikož z USA se to prostě nevyplatí objednat, tak si ty stíny v tomhle konkrétním případě dojdu do té Sephory klidně koupit.
      O prodavačkách už jsem několikrát mluvila. Taky mě ze začátku sralo jak mě stalkujou a 50x se ptaj jestli něco nepotřebuju. Nevím jestli už si na mě zvykli a přestali mě otravovat, ze začátku to dělali přesně tak hodně jak píšeš. Teď se zeptá tak jedna nebo dvě a nechají mě být. Možná mají nové směrnice ohledně ptaní se lidí, možná jsou už na mě zvyklé a ví že se obvykle vytasím s velmi specifickým dotazem na který neznají odpověď a musí rozjet pátrací akci "počkejte zeptám se nadřízené nebo někam zavolám" a tak je to přestalo bavit. Obecně mi přijde, že na Pankráci a Chodově jsou v tom ptaní střízlivější, v Palladiu nebo na Smíchově mi to taky není příjemné.

      Vymazat
  6. tak to nemá chybu. Jenže Sephora se nikdy nechytne za nos :-(

    OdpovědětVymazat
  7. proti Sephoře vcelku nic nemám, nakupuji tam ráda, ale když jsem viděla ceny za Tony Moly, chytala jsem se za hlavu... asijskou kosmetiku jedině na ebay!

    OdpovědětVymazat
  8. A co teprve reálné ceny, které mají v kamenných prodejnách, třeba v Myeong-Dong. Silky Smooth Balm jsem koupila asi za 14O Kč. Nemluvě o antiage kosmetice (na které jsem ušetřila asi 1000 Kč oproti cenám na offiko stránkách), krémech a hlavně textilních maskách. Většinou jedna vyjde maximálně na dvacet korun. V Nature Republic jsem koupila 20 masek v akci za 200 Kč. Těch akcí je tam neuvěřitelné množství, byly jsme tam na Black Friday. Make-up MISSHA, který tady stojí 600 Kč jsme koupily za 140 Kč. Takže prostě kufr navíc a nakoupit do zásoby. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám z posledního výletu masek na celý rok. A to jsem je ani nekupovala. V každém krámě aby mě nalákali dovnitř mi strčili masku free. Vlastně jediné plátýnkové masky co jsem si koupila byli od Nature Republic.
      Ale že mívají takové slevy jsem ani netušila. To je pak celkem pochopitelnej i ten bussiness na ebay kdy u spousty věcí je free shipping a furt na tom vydělávaj.

      Vymazat