sobota 9. dubna 2016

Tak trochu Canmake speciál aneb Dallas - díl 3

Opět jsem se zanořila do hlubin adresářů a podadresářů ve svém PC a opět jsem vyhrabala spoustu fotek kosmetiky na kterou fakt nemá cenu dělat pořádné recenze. Takže si uvařte kakao a užijte si spoustu fotek a zbytečného čtení.


Etude House: Dear Princess Lip Balm je fakticky stará záležitost. Tak stará, že už dávno není k sehnání....ale to vlastně vůbec nevadí, protože stejně nebyl dobrej. Jednalo se spíš o lesk než balzám. Muselo se do toho hrabat prstem a dopotřebovala jsem to teprve nedávno. Bylo toho OPRAVDU obří množství. Jediné pozitivum je, že mám hezký kalíšek. Bohužel ze zatraceně masivního skla, takže je hrozně těžkej a to mě rozčiluje. Jo a tak jedovatě "jahodově" růžovou barvu jako vidíte na fotce, to fakt mělo.




V minulém roce jsem si užívala komfort papírků na mastnou pleť. Prostě přitisknete, ono to nasaje přebytečný maz, pro jistotu se ještě přepudrujete a jste dalších pár hodin hezká a nelesknoucí se. V létě je to pro mě must have. Vlastně i na jaře....a na podzim....a když je teplá zima, tak i v zimě. Prostě je mám u sebe pořád. U nás seženete papírky na mastnotu třeba ve stojanu Miss sporty, ale hnusný a za 50Kč. Na ebay klidně za 20Kč, ale taky hnusný. Hezký jsem viděla od 60-80Kč.



SKINFOOD Black Sugar Mask Wash Off byla v hezkém balení spešl výroční edice, ale obsah byl stejný. Jen mi je záhadou, proč tomu říkají maska. Já bych to nazvala fakt drsným peelingem. Krystalky cukru byly vážně obrovské a takové jakoby hodně ostré když se člověk pokusil dlaněmi kroužit, masážit, smývat. Rozpouštěli se poměrně rychle, ale prostě to dřelo. Navíc jsem po umytí měla pocit mastného filmu na kůži. A to se mi taky nelíbilo. A úplně nejvíc se mi nelíbilo, že to z toho kelímku skoro nešlo prstem nabrat jak to bylo tuhý.



Canmake Blessed Natural Foundation jsem měla v odstínu 01 a stejně to na mě bylo tmavý. Holt je to dělaný na japonské odstíny. I když na mě je vlastně všechno tmavý. Zrovna nedávno jsem byla v Clinique butiku a zkoušela nejsvětlejší odstíny makeupů a stejně to na mě bylo tmavý.
No každopádně netuším proč Canmake tomuhle říká Foundation. Jako podklad to nefunguje a jako pudr tak první 3 hodinky.

Vlastně nejvíc pozitivní je na tom to balení. Není to čistě bílé, ale spíš jemná slonová kost. Víčko s růžičkama potěší pokaždé, když pudr otvíráte. Fajn je i to, že ve spodní části se nachází použitelná houbička. A hlavně, celé je to bytelné (byť dost velké) a dá se to nosit v kabelce bez toho, že by se krabička rozsekala na hadry a pudr se rozsypal po celé kabelce.

Pokud máte někdo suchou pleť a neni vám líto dát 350Kč za refill nebo 420Kč za balení s krabičkou, tak jako zkusit to můžete, ale komukoliv s mastnou pletí to výrazně nedoporučuju.


Canmake Candy Wrap Lip v odstínu 05 Pinkholic Syrup je asi první lesk, který jsem fakt nosila a měla ráda. Nevím čím to bylo způsobeno. Možná mi přišlo, že méně lepil než ostatní lesky. Taky konzistence byla pro mě tak akorát. Fakt nejsem leskový člověk. Když se mi leskne pleť nemusí se mi lesknout i rty. Ale tenhle lesk mi fakt bude chybět. I to balení je prostě cute. Seženete na ebay od 260Kč nebo si pro něj můžete zaletět do Japonska jako já a splašíte ho cca za 130Kč :-)


Pomalu to začíná vypadat jako Canmake speciál, ale ono se mi to prostě sešlo. Canmake Stay-On Balm Rouge je celkem příjemná rtěnka s nic moc výdrží. Vizuálně je fakt hezká. Má SPF 11, což je do našich končin u rtěnky dostačující. Barvu má pro mě zajímavou a schválně jsem si vybrala odstín, který moc nenosím (06 Sweet Clematis), abych se donutila používat i jiné než růžové nebo tmavě hnědorudé odstíny. Na fotce vypadá do červena, ale na rtech je spíš oranžová. No snažím se jí používat, ale odrazuje mě její vysouvání. Musíte točit spodkem fakt dlouho aby rtěnka vylezla a pak jí ještě musíte zasunout. Takže i když je pěkná, tak příště nacpu svoje peníze do něčeho jiného. Cenově na ebay i v Japanu vychází stejně jako předchozí lesk.



Canmake Just for me Essence Rouge je stejně jako předchozí rtěnka v podivném oranžovém odstínu (C04). Její obal je v postatě jemná slonová kost (jako u pudru) s kombinací zlata. Celkově to na mě působí dost babičkovsky, ale zároveň neokoukaně. Sehnat se ještě dá, ale na oficiálních Canmake stránkách jsem jí už nenašla. Na ebay jsem jí zahlédla za 320Kč, což při velikosti (2,5g obsahu) jakou tahle rtěnka má, mi přijde docela raketa.
Na rtěnce je asi nejkrásnější ta část obalu když sundáte víčko. Na fotce to není úplně viditelné, ale je tam nádherný krajkový vzor a z něj vyrůstající růže. Blbý je, že u mého kousku se hned rozbilo zasouvání takže rtěnku můžu vysunout, ale zasunout mi jde jen silou prstem.


Dobře už fakt poslední Canmake věc. Canmake Glow Fleur Cheeks je naprosto, NAPROSTO, nádherná tvářenka tvořená, jak ostatně vidíte na fotce, samýma kytkama. Je to velmi světlé, decentní, kupodivu ne moc extrémně třpytivé a hlavně prostě sladké. Hodně mě překvapil štěteček. Je hustý s jemných chlupem co neškrábe a zároveň se opravdu dobře dá použít. To je asi poprvé, co u nějakého produktu je použitelný štěteček. Když teda nepočítám paletky Urban Decay za 1400Kč, kde už za ty prachy jsou taky použitelné štětce.

Odstín na fotce je 02 Apricot Fleur a opět spíš doporučuju si pro něj dojet. Ebay 290Kč, Japonsko 160Kč. Skvělé je, že dělají i matnou verzi s trochu jinýma kytičkama. Moc tvářenky nepoužívám, ale když na tu matnou narazim, asi neodolám a bude moje.


TonyMoly Magic Food Banana Hand Milk byl krém na ruce ve tvaru banánu. Ano je to vtipné a hezké. Velikostně skvěle padnul do ruky. Mazal docela fajnově a do kabelky padl líp než kterýkoliv jiný krém co jsem měla. Kamenem úrazu byla vůně. Opravdu silná chemická vůně banánů, která dokázala provonět menší místnost způsobem, že jsme museli v jednom hostelu v Amsterodamu začít větrat.

Ke konci už se krém dost špatně vymačkával. Má trochu tužší kašovitou konzistenci a vyloudit ho jednou rukou a do druhé si to vymačkávat, byl ke konci opravdu oříšek. Navíc mi banán po pár měsících nošení v kabelce změnil barvu. Tedy jeho spodní část změnila barvu. Vršek je stejnej. Takže už to nevypadalo moc hezky.

Seženete na ebay za kilo nebo si počkejte, protože česká Sephora bude také prodávat některé TonyMoly produkty. Ano taky to nechápu co se s ní děje. Jestli vyslyšeli moje prosby nebo konečně najali schopný lidi. Jen netuším jak moc budou TonyMoly produkty předražené a jestli tam bude i tenhle krém. Vím, že banánový balzám by tam být měl.

Doufám, že i tenhle díl nekonečného seriálu vás pobavil nebo zaujal. A taky doufám, že mi dolu napíšete nějaký awesome povídání o tom, že tu tvářenku potřebujete taky, netušili jste, že česká Sephora šla do sebe, líbí se vám banán, někde mám hrubku, píšu nespisovně a spoustu dalších zajímavých a podnětných postřehů.

4 komentáře:

  1. Na ten banán a tvářenku už koukám dobrý rok, a pořád se nemůžu nějak rozhoupat si je pořídit. Díky za recenzi, protože teď mám jasno. Banán ne, protože chemickou vůni banánu nesnesu, ale tvářenku rozhodně ano!

    OdpovědětVymazat
  2. Canmake má fakt super štětce, já měla konturovací pudr a poté, co mi ho přítel rozbil a rozsypal, jsme si schovala alespoň ten štěteček, který je fakt super. Jinak jsme měla od Skin Food tělový peeling a přišel mi úplně stejný jako ten, co jsi měla ty na obličej - obrovské krystaly soli v jakési pastě...

    OdpovědětVymazat