sobota 31. srpna 2013

Roztomilosti ve Francii

Nebojte nemusíte závidět, nadpis kecá :). Má dovolená se neodehrávala ve slunné Francii, ale v podmračených Jeseníkách. Ve Francii se flákali moji rodiče a musím je pochválit, přivezli mi tohle konvalinkové mýdlo a parfém.


Pod Pradědem, v Karlově Studánce a jesenických lesích byla spousta hezkých věcí, ale nic vyloženě roztomilého. Musím pochválit místní kuchyni. Porce byli takové, že sníst je byl mnohdy problém a to co jsem provozovala by se dalo nazvat obžérstvím borůvkovýma knedlíkama případně pak páchání harakiri dortíkama.

Výstava minerálů ve městě byla opravdu obsáhlá a pro geologa možná i zajímavá. Pro mě to byla prostě hromada šutrů s nápisy žula, rula, svor....O kousek dál byl překrásný park kde by se pořádali naprosto dokonalé pikniky. Architektura Karlovy Studánky by se vyloženě hodila pro lolita nebo viktorian piknik. Úplně vidím ty načančané panenky mezi vyřezávanými a zdobenými domy.

Můj spací králíček na výstavě kamenů

Lázně Karlova Studánka, tedy jedna z mnoha budov

Picí pavilon a socha Praděda

Super byl i výlet do Rejvízu kde jsou rašeliniště. Jdete kouzelným lesem, kráčíte po dřevěných hatích protože jinak by jste se propadali a dojdete k černému jezírku s kachničkama. Připadala jsem si jako v pohádce.

Bílá Opava

Podnikli jsme i výlet korytem Bílé Opavy. Ten rozhodně můžu doporučit i když ke konci je trochu náročnější. Taky si tam uvědomila, že spousta výhledů mi je tak trochu známých a povědomých a došlo mi kde Zdeňka Boušková bere inspiraci pro svoje pohádkové obrazy. Pokud je chcete vidět naživo, zajděte do galerie Vltavín v Praze.
Jediná věc co mi vadila byli všudypřítomné kapesníčky poházené po lesích, stezkách, turistických trasách a kdekoliv kde se jen pohybují lidé. Chápu, že si lidé potřebují odskočit i v lese, ale na 6km trase byl opravdu každé 3m kapesníček a místy byly malé bílé paseky. To bylo hodně smutné a nebyl to nijak příjemný pohled.

Výlet po hřebenech a ztrácení se v mlze

Pokud se budete v místním kraji vyskytovat, určitě si zajeďte i na hrad Sovinec. Není nijak velký, ale určité kouzlo má. My jsme tam ve sklepení zastihli vlkodlačí výstavu.

Doma na mě čekalo překvapení v podobě balíčku s pár naprosto kawaii věcma.


Kosmetická taštička Tuningface, Nature Republic maska na nohy, Daiso stíny, králíčkový balzám na rty, Too Cool For School odmašťovací papírky s dinosaurama, poznámkové papírky s pandou a jako dárek 3 krabice Skin Food tampónků (jsem zvědavá co s nima budu dělat) a nějaké vzorky.

5 komentářů:

  1. Ochhh to je ta chemicka peelingova maska na nohy? :D Raz som mala jednu od TonyMoly a nwm strasne rozpacite pocity :D
    Velmi sa mi paci obal s dinosaurami :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo chemická je ta maska dost. Dneska jsem si jí dělala a jsem zvědavá jak to dopadne. Jestli mi do týdne upadnou nohy nebo naroste nová kůže. Pak bude report.
      Dinosauříci se mi taky hrozně líbili. Na ebay se dá něco najít když zadáš "Dinoplatz". Já to objednávala z http://www.testerkorea.com/

      Vymazat
    2. Mne velmi nezabrala a pamatam si strasne divny pocit ked som to z noh zmyvala a palila ma studena voda :D
      Omrknem, thanks :)

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že sis užila dovolenou :)
    Samozřejmě můžu oči nechat na kosmetickém balíčku~ Jsem zvědavá na report na tu peelingovou masku na nohy, zní to... podivně ^^'

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zas po přečtení tvé recenze trochu mrzí že jsem prošvihla Natsucon. Znělo to jako super akce. Jen tam prý nebylo moc hudebních her, které bych tam zrovna čekala.

      Vymazat