čtvrtek 21. listopadu 2013

Tony Moly: Vitamin Essence Mask

Znáte to, občas má člověk chuť si udělat nějakou masku, ale nechce se mu plýtvat žádná hezká (mám tu jednu s fenkem a dvě s usmívajícím se hráškem) nebo voňavá (ta co voní jako Nutela). Tak jsem zalovila v hlubinách své ošoupané a na mnoha místech od české pošty promáčklé krabice do které si schovávám věci na budoucí recenze a vylovila Vitamin Essence Mask od Tony Moly. Masku jsem dostala k něčemu jako vzorek zdarma, takže mi jí nebylo líto použít.


Po rozdělání na mě vykouklo klasické plátýnko ve tvaru obličeje. To je vlastně jeden z důvodů proč mám tyhle masky ráda. Člověk si je nasadí a pak vypadá jako Jason z Pátku třináctého nebo Pavi Largo z Repo: Genetická opera. Mimochodem o Pátku třináctého si myslím už od střední školy, kdy na to holky na intru koukali každý týden, že je to naprosto nehororová a nudná kravina (kdyby jste byli nuceni to vidět 20x, taky by jste došli k podobnému závěru). Repo: Genetickou operu miluju, je tam skvělá hudba, příběh i kostýmy. To jsme ale malinko odbočili.

Takže člověk si teda vyndá ten plátýnkový obličej a dá si ho na vlastní. Různě ho rovná aby ve výsledku zjistil, že mu stejně nesedí a prokleje asiaty za to, že maj jiný obličeje. Pak je třeba čekat, dorovnávat masku a tiše proklínat.

Po 15-20ti minutách proklínání můžete masku sundat a opláchnout si obličej. Pro větší děsivost můžete masku nastražit v koupelně tak, aby až tam půjde někdo z rodiny, uviděl na zdi přilepený cizí obličej.

Celkové pozorování stavu mé pleti před a po masce, nezjistilo skoro nic. Kůže byla o kousek hladší a to je tak všechno. Nemůžu říct, že by maska voněla nebo páchla, byla dobrá nebo špatná, dělala s pletí zázraky. Kdepak, jediné co se konalo byla ta hladkost, která trvala tak dlouho než jsem se vyspala. Den na to se mi na tváři udělali dva pupínky, ale vůbec netuším jestli je to maskou nebo to je náhoda.

Takže když si to tak shrnu, tak jediné použití téhle masky vidím na děsivé večírky. Budete slizce odporní, děsivý a ještě vám to na chvíli vyhladí pleť. Kdybych za ní musela platit, tak budu naštvaná.

2 komentáře:

  1. Ahoj. Nemáš strach používat kosmetiku z Asie ?
    -chemické sajrajty-
    jen že to může obsahovat dosti nebezpečný věci..
    Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží jakou kosmetiku. Korejská kosmetika tak profláklých značek jako Etude House, Missha, Skin79, TonyMoly, Nature Republic a hodně dalších o kterých tu píšu, není o nic víc závadná než to co koupíš třeba v Sephoře nebo DMku. Dokonce bych řekla, že kolikrát bude lepší než některé levné značky z Rossmana či DM a rozhodně je 1000x lepší a nezávadnější než kosmetika co tu prodávají vietnamští spoluobčané.
      Je totiž rozdíl mezi kosmetikou vyráběnou někde v čínských továrnách, kterou najdeš (bohužel) v hojném množství skoro všude a mezi kosmetikou vyvíjenou v korejských laboratořích. Jediný čínský hnus, který jsem na sebe zkusila byli Lanmei pigmenty a taky jsem je hned šla smýt jak byli nepříjemné. Ono se to nezdá, ale rozdíl bývá znát hned po prvním nanesení.
      V žádném případě netvrdím, že kosmetika o které tady píšu je přírodní a sluníčková. Ale rozhodně si troufám tvrdit, že není o nic víc závadná než to co se tu prodává. Kdyby totiž byla závadná a člověk po pár použitích oslepl, dostal rakovinu, krvácel z uší a já nevím co ještě, tak by tyhle značky patrně neměli obchody po celém světě.

      Vymazat