úterý 19. srpna 2014

Dvojrecenze Etude House: Magic Any Cushion a Etude House: Precious Mineral Any Cushion

Konečně i já se dostávám k recenzi kouzelné krabičky. Je skutečně tak magická jak slibuje? Jaké má krytí? Nanáší se pohodlně? To všechno a ještě víc se dozvíte v dnešním článku. Navíc si dáme dvojrecenzi, protože kouzelné krabičky mám dvě a každá je trochu jiná.


Začneme, jak už je zvykem, obalem. Ten je docela roztomilý a ještě ke všemu se dají sehnat nějaké ty obrázkové. Viděla jsem s Popelkou a s nějakou číčou, jen to není moc levná sranda. Jinak plast je to pořádný a bytelný. Člověk se nemusí bát ho hodit jen tak do kabelky. Navíc jsem k tomu v obchodě nafasovala i makronkově vypadající pouzdro, což holt asi po netu nenafásnete, takže double win a fakt to můžu s sebou tahat bez jakýchkoliv obav. A jako bonus k bonusu mi milá paní v obchodě přihodila i několik houbiček, netuším jestli si v Japonsku houbičky neperou a rovnou je vyhazujou, ale zarazilo mě že mám k jednomu balení tři houbičky, je možné že vzhledem k materiálu houbiček se moc prát nedají. Mimochodem jsou strašně měkounké a příjemné na obličeji.

Všechny tyhle obaly mají měnitelné jádro, takže když vám dojde, můžete vyjmout vnitřek a vložit tam nový s nově nacucanou houbičkou. Trik pro socky je: neobjednávejte si drahou náplň, prostě tam nalijte váš oblíbený BB nebo CC cream a vtlačte ho do houbičky. Vyzkoušeno, funguje, jen by to možná chtělo mezitím tu houbičku vyprat a trochu dezinfikovat, protože přecejen na to tapete druhou houbičkou kterou tapete i po obličeji.

Každá krabička padne moc hezky i do menší dlaně. Má v průměru 7cm a na výšku necelé 3cm. Odklápíte víčko co má tak 1cm a za zbylé dva to pak držíte. Ve víčku je navíc solidní zrcátko, takže se vidíte a můžete se líčit kdekoliv. Tedy mohli by jste kdyby jste byli v Asii, tady na vás budou blbě koukat až to vytasíte v tom autobuse co sebou díky kvalitě silnic hází jak lochneska.

Teď k vlastnostem. Etude House: Magic Any Cushion mám v odstínu Peach a nevěřili by jste jak příjemně mi voní. Vůně popisovat neumím tak si představte něco sladkého ovocně květinového se závanem čerstvosti, svěžesti a mýdla........hm to asi není ten popis, prostě to hezky voní, tečka. Precious Mineral voní dost podobně jen o něco míň.

Makronkové pouzdro je prostě skvělé

Magic Any Cushion by měl zesvětlovat, to celkem i dělal. I když na mé světlé pleti se musí hodně snažit aby se mu něco takového povedlo. Navíc obličej hezky sjednotil a přišlo mi že pak působím trochu mladším dojmem. Bohužel nekryje tak moc jak bych si představovala a zase (jako vždycky) jsem hrozně lesklá, takže zuřivě pudruju. Na obličeji pak drží dost dobře. Jen při nanášení houbičkou jsem netapala jak v reklamách, ale musela jsem pořádně roztírat, jinak to na mě prostě nefungovalo a měla jsem hrozné vrstvy a mapy po celém obličeji.

Systém je celkem promakaný

Precious Mineral mám v odstínu W13 Natural Beige. Nevím co mě to napadlo, v obchodě neměli světlejší a já si říkala, že to nějak zvládnu a přes léto to půjde. No je to tmavý jak sviň a tak dávám málo a hodně roztírám, pak se to dá. Kryje víc než Peach verze, i když to může být klidně tou tmavostí. Bohužel mi Precious Mineral má tendence tvořit hroznou masku a strašlivým způsobem zalézat do pórů. Nevím čím to, že se od Magic Any Cushion až tolik liší. Takže obvykle po rozetření houbičkou co byla přiložená, vezmu ještě svojí normální houbičku a drbu obličej do nějakého použitelnějšího a míň maskového stavu. Pokud to neudělám, tak se dostanu do stavu kdy každé sáhnutí na obličej znamená zanechání trvalé stopy...skoro jak Neil Armstrong na Měsíci. Kvůli lesku je pro mě zas nutností se přepudrovat....bože já bych s tou mastnou pletí byla v Asii tak in.

Bezpečnostní pečeť je samozřejmost

Je to tmavý jak sviň

Tím jsem tak nějak shrnula vlastnosti obou Cushionů a ještě bych měla jednu která je pro oba společná a je dost podstatná. A to výdrž náplně. U normálních BB a CC creamů co se mi doma válí, jsem zvyklá na to, že vydrží tak půl roku každodenního používání. Pokud jsou menší, tak alespoň čtvrt roku. Tohle vydrželo měsíc! Na to že ta sranda stojí od 300Kč vejš to fakt není zrovna moc. Jako Magic Any Cushion bych si klidně kvůli vlastnostem pořídila znovu, ale musel by vydržet podstatně dýl.

Takže závěrem musím říct, že balení je skvělé, vůně je skvělá, Peach varianta je skvělá, na cestování není nic lepšího. Jen kdyby nebylo té výdrže náplně. No neva, budu punková a švihnu si tam něco jinýho a budu si užívat cestování s kompaktní krabičkou v makronkovém obalu dál.

2 komentáře:

  1. Hele až se dostanu k překadu, dám ti vědět - v jednom časopise, co jsem si koupila, je návod, jak si namixovat vlastní náplň do vypotřebovaných cushions podle typu pleti (většinou to vypadá jako kombinace BB/CC/make upu a různých krémů). Já mám jeden od Beyond, dostala jsem ho jako dárek, když jsem kupovala ten samý pro kamarádku, a zatím je fajn, ale použila jsem ho jen párkrát...

    OdpovědětVymazat