pátek 13. února 2015

Nejlepší rtěnka Etude Hose: Play 101 Pencil - 56

Je to fakt trapný, ale nedávno jsem byla na plese a zjistila jsem, že moje nejlepší rtěnka je vlastně tužka z vánoční limitované kolekce od Etude House. Rtěnek mám poměrně dost, ale znáte to, člověk pije, sem tam dá někomu pusu, nedejbože když něco sní....rtěnka je hned dole nebo vám zbude jen orámovaná pusa.

Jako oni ty tužky mají být univerzální a má se s nima dát namalovat celý obličej, ale že jsou až takhle dobrý, to mě fakt nenapadlo. V podstatě mají jakési dělení na pusu a na oči (čti je to červený/růžový, je to jakkoliv jinak barevný).

Koupila jsem si tři tužky na vyzkoušení. O každé zvlášť se asi rozepisovat nemá cenu, takže je sem shrnu všechny. Hned na první vyzkoušení jsem zjistila, že jsou mega měkké a mega vodě a otření odolné. Odstíny mám 56 což je taková hodně burgundy, 59 světlounká béžová až měděně zlatavá, 60 což je krásně tmavě zelená s takovým až kouřovo černým efektem. Na fotkách to bohužel moc nevynikne a vypadá dost černě. Ono i proti ofiko obrázkům je to trochu rozdíl, holt tohle je věc co se fakt špatně zachytává.




Tužky jsou vysouvací a tím jak jsou měkké je prakticky nemožné udržet něco jako ostrý hrot. Ono taky jak chcete udržet špičku na něčem co má skoro až máslovitou konzistenci. Mělo by na to existovat ořezávátko/tvarovátko, ale to bohužel nevlastním a nikde jsem na něj zatím nenarazila. Nicméně i tak se s tužkama pracovat dá, jen to chce trochu víc pečlivosti.

Na očích vypadají odstíny 59 a 60 skvěle a zatím se mi stalo jen jednou, že by se mi při malování naneslo víc než bych chtěla. Holt to chce nemít tužku moc vysunutou. Přiznám se že i 56 nosím občas na očích, protože tmavě červené linky se mi prostě letos líbí. Všechno samozřejmě skvěle drží a nerozmazává ani neobtiskává se. Tohle je prostě zas jeden z těch hodně povedených Etude House výrobků.


No a teď k ochání nad nejlepší rtěnkou. Původní plán bylo si jen tak trochu vykonturovat pusu a pak to obtáhnout rtěnkou, ale jak jsem si tak kreslila, líbil se mi odstín tužky čím dál víc a tak jsem z legrace vybarvila celou pusu. Pak jsem s tím seděla pár hodin doma, popíjela pití a něco malého snědla. Potom jsem se podívala do zrcadla a zjistila, že tam ta tužka pořád krásně drží a tak jsem se rozhodla zkusit jí na celý večer. No a ona po nějakých pěti hodinách vypadala pořád stejně dobře! To se mi vážně s žádnou rtěnkou zatím nestalo.

Bohužel tužky docela ubývají a zvlášť při používání na tak velkou plochu jako jsou rty. Na ofiko etudehouse stránkách stojí 101 Play Pencil 6$ a to fakt není málo za to množství kdybych to vážně používala jako rtěnku. Myslím, že tak tři tužky měsíčně by padli za oběť.

Jinak fakt nemají chybu a pokud chcete nějakou pěknou a slušně odolnou tužku, určitě 101 Play Pencil vyzkoušejte. Fotku z plesu už jsem házela na google profil, ale hodím ji i sem, bohužel bližší fotku toho jak tužka vypadá na puse nějak nemám. Zkoušela jsem to odfotit, ale všechno vypadalo dost rozmazaně a blbě.


Updade: Strašně moc děkuju za tehnle koment:

Moje Tvojenaše16. února 2015 10:47 
ja len kedna poznamka z tomu orezavaniu - kazda ceruzka/tuzka ma na konci orezavatko - je stale vo farbe daneho odtiena, zo zaciatku ide troch tazsie vytiahnut tak pouzi silu. Ja mam 19 a 29 a su fakt vemi pekne a pigmentovane, len ta cena je teda relativne vysoka...

10 komentářů:

  1. Rtěnek moc nemám, hlavním důvodem je často právě to, jak po rozmáznutí po pití, jídle a čemkoliv dalším vypadají na mých rtech. Nebo jak vypadají ty rty? Mám je přirozeně dost plné a většina rtěnek prostě po jakékoli činnosti odleze na okraje rtů, přehnou se na kůži a já vypadám jako vampír a cuchta v jednom. Tou tužkou jsi mě uplně navnadila! Kež by takových tužek bylo víc.
    Mimochodem ti to fakt fakt fakt fakt moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé rtěnky mi taky takhle odlejzají, proto obvykle používám Magic rtěnky od Lioele (nejlepší je zelená co se zbarvuje do růžova). Ty se zažerou do rtů, lehce je obarví a nepustí se. U tmavých, krémových, tekutých, tintových a dalších je to prostě problém a člověk buď musí být panenka co nejí a nepije nebo si každou půl hodinku kontrolovat pusu. Prostě pech no. Ale zkoušela jsem před pár dny jednu dlouhotrvající v M.A.C a byla super. Tedy až na tu cenu, takže si jí možná budu přát k narozkám nebo tak něco.

      Vymazat
  2. Wow, ty šaty jsou vážně super! Nechceš se krom kosmetiky taky svěřit s tím kde nakupuješ oblečení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsou to mé svatební šaty. Chtěla jsem aby byli na víc použití než jen obřad. Jsou šité na zakázku a ač to bude znít směšně, vyjde to levněji než si půjčovat nějaké ze salonu. Šila je slečna která si říká Riwaa Nerona. Rozhodně doporučuju sledovat její tvorbu.

      Vymazat
    2. Svatební? Awesome! *______* Nechceš se někdy podělit o svatební fotografie?

      Vymazat
    3. Tak jako můžu, ale zas tolik toho není. My nejsme ten typ lidí který by někde hodinu fotili, raději jsme se šli najíst a užívat si. Máme pár fotek z kostela, něco málo v lese a pak jednu nebo dvě fotky z hostiny. Nic extra zajímavého. Kdyby byl nějak extra velký zájem, asi bych mohla nasdílet album na facebooku.

      Vymazat
  3. ja len kedna poznamka z tomu orezavaniu - kazda ceruzka/tuzka ma na konci orezavatko - je stale vo farbe daneho odtiena, zo zaciatku ide troch tazsie vytiahnut tak pouzi silu. Ja mam 19 a 29 a su fakt vemi pekne a pigmentovane, len ta cena je teda relativne vysoka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo fakt! Strasně moc děkuju, tohle mě vážně nenapadlo ani ve snu. Už jednou se mi povedlo tužku od jiné firmy zlomit neopatrnou manipulací s koncem, takže jsem extra opatrná a nic netahám a neotáčím co otočit na první lehký pokus nejde.

      Vymazat
  4. Dají se s tím nakreslit fakt linky linky, nebo jsou to spíš takové stíny v tužce? Nevysušuje to jako rtěnka? Jinak ta výdrž zní skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No těma světlýma tužkama bych si troufla namalovat celé víčko a pak to rozmazat. S tmavýma bych si stíny nemalovala a nechala bych je jen na linky nebo mírně do ztracena rozmazané linky. Když dělám linku, není úplně tenounká a přesná. To bych během kreslení jedné linky musela tak dvakrát upravovat špičku tužky.
      Na puse jsem žádné vysoušení nezaznamenala. Jenže mě nevysušují ani některé rtěnky, tak je možná závada v mých úžasných a dokonalých rtech :D .

      Vymazat