čtvrtek 13. srpna 2015

Colourpop stíny a rtěnky

O Colourpop se stejně jako o E style už nějakou dobu mluví. Hlavní výhody jsou cena a pigmentace. Jenže pro Colourpop si musíte zajet do USA nebo někam kam posílají a E style seženete tady. Jenže já si u E stylu prostě barevně nevyberu a tak jsem zkusila Colourpop.


Nechtěla jsem to přehánět a tak jsem vzala jen čtvery stíny a tři rtěnky. Většinu hezkých barviček které běžně používám mi totiž je schopna poskytnout Urban Decay Electric paletka a tak i když by se mi líbilo si od Colourpop objednat spoustu fialových a růžových stínů, nemělo by to smysl, protože už je mám. Takže jsem prostě šla po něčem nevšedním a barevně zajímavém.

Erotic, Drift, Bae, Doe-a-Deer

Doufám, že jsem vás nepopletla a nemysleli jste si, že jsem si do té Ameriky zajela sama. Byl tam kamarád, tak jsem to nechala poslat na jeho adresu. Takže mám ručně psané poděkování z Colourpop začínající slovy Hi Karel.

Bohužel jako vždy, jsou pro mě stíny skoro nevyfotitelné. Holt bych potřebovala lepší foťák nebo si nekupovat stíny s měňavou a blýskavou texturou.

Erotic, Drift, Bae, Doe-a-Deer

Nejvíc na levo je Erotic. Popsala bych ho jako červený se zlatýma třpytkama, což je naprosto nedostačující. Mnohem lepší bude když vás pošlu do drogérie ke stojanu Gabriella Salvete. Tam si najděte lak Stars Enamel v odstínu Intense Coral a přesně takhle vypadá tenhle stín. S ostatníma už je to horší, protože na fotce vypadají prostě jen hnědě.

Drift je něco jako hnědo-červeno-oranžová se spoustou lesku a třpytek s fialovým leskem. Myslím že s Eroticem to bude zajímavý kombo.

Bae je tak trochu záhada. Není přímo černý i když tak v kalíšku vypadá. Po nanesení je to spíš tmavá vínovo hnědá, ale zároveň s takovým tím olejovým zelenomodrým odleskem jaký má havraní peří. To zařizuje velká spousta třpytek v příslušné barvě. Myslím, že kdyby tam ty třpytky nebyli, dal by se s touhle barvou simulovat efekt monoklů.

Doe-a-Deer je ze všech nejmatnější. Je to hodně tmavě fialovo hnědá se spoustou třpytek. Celé to působí jako noční nebe. Je jich tam fakt strašně moc a jsou menší než v předchozích stínech. Jsou stříbrné, zelené i fialové.

Tolik k mým neumělým popisům. Raděj se mrknem na rtěnky nebo mě ještě chytne nějaké básnické střevo. Hnědošedá Wet, Fialová Leather a tmavá magenta Tiger.


Nejdřív jsem chtěla rtěnky vyfotit jen tak na ruce, ale vzhledem k tomu, že na rtech by stejně vypadali trochu jinak, jsem od jednoduchého plánu upustila a jala se páchat složitější. Mé rty se na fotkách netváří zrovna reprezentativně, ale pro demonstraci to snad stačí.


Wet mí takový ten perleťový lesk, který jsem zvyklá vídat hlavně u babiček. Barevně je na tom tak, že si fakt nejsem jistá jestli je to spíš hnědá nebo šedá. Dost mi vadí zápach který Lippie Stix vydává. Doufám, že časem vyčichne. Nanáší se docela příjemně, ale výdrž bych označila jako průměrnou.


Leather má mít matnou texturu. Úplně matné to není, smrdí snad ještě víc než Wet a nanáší se vážně blbě. Strašlivě leze do vrásek a zvýrazňuje je, občas má i tendenci mi udělat mapy na rtech když si je nevhodně promnu. Takže ho hodnotím jako nejhorší z těch tří.


Nejlepší co se týče textury a zápachu je Tiger. Dělá takové spíš přirozenější rty s velmi jemnou barvou. Nic výrazného, prostě jen taková ta pohodová věc na léto nebo když se vám nechce se moc líčit. Přesně pro mě do tohohle pošahanýho počasí.

Na závěr chci říct, že všechny stíny jsou naprosto máslově měkounké a nanášejí se dobře prstem i štětcem (záleží jaké má chlupy a tvar). Jen člověk musí dávat pozor na množství, protože ta pigmentace je fakt kulervoucí. Stíny se v kalíšcích trochu protáčejí což může některým lidem při šmrdlání štětcem vadit. Třpytky ze stínů samozřejmě malinko odpadávají při nanášení, ale o dost míň než se mi děje u Urban Decay moondust stínů. Takže pokud budete mít možnost si stíny pořídit, rozhodně do nich jděte. Oproti tomu Lippie Styx mě nijak extra nenadchnul ani jeden, jako ano jsou mezi nima hezké a zajímavé barvy, ale není to nic, co by člověk nesehnal i jinde.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, mohla by jste poradit přes koho se dají stíny objednat, prosím? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leda pokud bys měla nějakého kamaráda co jede do USA. Mimo USA firma Colourpop neposílá (tedy pokud náhodou nebydlíš v něčem co na svých stránkách nazývají teritoriem USA nebo vojenský tábor USA).
      Pak je ještě varianta, i když to se podle mě moc nevyplatí, nechat si ty stíny přeposlat přes nějakou službu jako shipito.

      Vymazat