úterý 15. září 2015

Scholl: Velvet Smooth

Už jsem se párkrát zmiňovala, že mám kamaráda co se mi stará o nožičky. Vždycky mi krásně nalakuje nehty a až do nedávna mi ručně obrušoval tvrdou kůži. Naštěstí dostal ten skvělý nápad, že by se dalo vyzkoušet obrušovátko elektrické. Takže neváhal a objednal Scholl: Velvet Smooth.


Jako největší problém se ukázalo rozdělání plastového obalu. Ano je to přesně ten debilní tvrdý plast, který páčíte nůžkama, řezacím nožem nebo čímkoliv co je po ruce a jen čekáte kdy vám to sjede a proříznete si tepnu nebo tak něco šikovného. Po vypáčení z obalu už můžete jen juchat. Baterky jsou totiž přibalené v přístroji a tak stačí jen zapnout a začít se zbavovat tvrdé kůže.

Na válečku, kterým obrušujete tvrdou kůži, mají být dokonce diamantové krystalky aby to šlo líp. Každej přece ze školy víme, že to je tvrdý jak sviň, takže tim přece musí jít dolu ta mrcha kůže. Mám pocit, že v popiscích jsou uvedená 2% diamantů na celém válečku. Cítím se tááááák bohatě, ještě pár válečků a třeba z toho bude na prsten.

Důležité upozornění: Na váleček se netlačí! Jen se s nim tak mrcasí po chodidle a on dělá svojí práci. Jo a zní dost podobně jako stojanová vrtačka nebo kotoučová bruska. Je to strašně vtipný zvuk. A taky lechtá. Já normálně lechtivá nejsem, ale tady jsem se chvílema smála jak malá.



Na fotce můžete vidět jak moc prudce sexi mám chodidla a kde jsou mé problémové partie. Pata už je celkem v pořádku ale tvrdá kůže po stranách palce, malíčku a takový ten ošklivý bobík pod palcem. Ten mám i v detailu, aby jste si ho mohli pořádně užít a já vám na něm mohla demonstrovat jak moc ten kouzelnej váleček zaválel.


Detail mého nejproblémovějšího místa. Při chůzi totiž našlapuju divně a pootáčím nohou a tak je to extra namáhané. A taky to v některých užších botách tlačí, protože mi to zvětšuje chodidlo do strany. Tenhle nános se tam tvoří už hodně let a tak dá dost práce než bude pryč celý. Jeho tvrdost dosahuje podobné tvrdosti jako jsou ty 2% diamantů na válečku.

Nicméně, kamarád se snažil. Hodil mi pod nohu ručník, protože z válečku se kůže docela práší (občas z něj stoupala slušná oblaka) a jako zkušený brusič, začal dělat svojí práci. Asi po pěti minutách už noha vypadala slušně a do letité zkameněliny se povedlo vybrousit díru.


Musím říct, že tohle jsem fakt nečekala. Váleček je vážně super a je radost se s ním nechat obrušovat. Možná to příště zkusím taky s ním brousit ať to obětavému kamarádovi oplatím. I když on je lechtivý, takže to pro něj bude možná mnohem plastičtější zážitek než by chtěl.

Přístroj se vyrábí ve dvou barvách - modrá a růžová. Celková cena s jedním válečkem a baterkama je na heuréce už od 629kč, v normálních krámech nebo třeba v Alze tak okolo 800kč a víc. Válečky jsou normálně měnitelné a jejich údržba směšně jednoduchá. Po použití je vyjmete z přístroje a opláchnete vodou. Až uschnou, zas je do něj nacvaknete. Nevím jak dlouho takový váleček vydrží, ale věřím, že pár měsíců to bude. Záleží na intenzitě používání a tvrdosti nohou. Cena za balení dvou válečků začíná na heuréce už od 149kč, ale reálně se cena pohybuje spíš okolo 200kč a víc. Mimochodem válečky se vyrábí v různých hrubostech. Takže pokud máte taky problémy s tvrdou kůží, nebaví vás brousit ručně nebo na to nemáte lidi (či jim chcete usnadnit práci), tak si Scholl: Velvet Smooth rozhodně pořiďte. Je rozhodně lepší dát za to tyhle prachy než se mrcasit s ručním pilníkem.

2 komentáře:

  1. Já si koupila v Rossmannu levnější variantu a moc uchvácená nejsem, ale možná ten Scholl bude fakt lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Doplňuju:
    Poháněné je to čtyřmi AA bateriemi - přibaleny jsou sice noname, ale zato alkalické. Jsem zvědav kolik vydrží. Potom je nejlevnější používat na tužkové aku (=nabíjecí) s nízkým samovybíjením. Pokud by bylo nutné koupit, sada 4 ks vyjde na cca 200 kč.

    OdpovědětVymazat