neděle 8. listopadu 2015

Malé radosti posledních dní

Jak jste pochopili z posledních článků, procházím trochu krizí. Nechci se na blog vykašlat, ale asi nebudu psát pravidelně. Časem se situace určitě zlepší. Vlastně už se trochu zlepšila. Podařilo se mi najít si další práci. A u téhle to i vypadá, že mi firma nezkrachuje a bude mít na to aby mi platila. Dokonce můžu říct, že je to zatím asi nejhonosněji znějící flek co jsem kdy měla. Je ze mě E-Commerce Specialist. Od projektanta a prodavačky je to zase krok úplně jinam. Holt člověku trvá než najde práci, která ho baví a má jí rád.

V důsledku tohohle jobu se mi patrně i povede naspořit dost peněz na výlet do Japonska a Koreje příští rok. Tedy pokud se nic nepokazí. No a další malé-velké radosti následují.



Třeba paletka Vice 4 od Urban Decay je obalem prostě nádherná. Ležela mi v hlavě asi 14 dní, ale pořád jsem se nemohla vyrovnat s těma barvama co obsahuje. Strašně mi tam neseděli tři zelené a u dalších barev jsem si myslela, že je moc používat nebudu. Byla jsem se na ní naživo podívat na Chodově a i když neměli vystavený vzorek, tak mi dohledali nějakou, kterou jsem si mohla detailně prohlédnout. Pořád se mi to nepozdávalo, ale doma jsem si říkala, že to je limitka, je fakt hezká, pár pěkných barev tam je a co když se doprodá a mě to bude mrzet, že jí nemám. Můj muž mi přizvukoval, že bych si jí měla pořídit. Nakonec jsem to nevydržela a přece jen si pro ní další den s těžkým srdcem došla.

A hádejte co se nestalo. Baví mě a hodně mě v ní baví právě ty zelené, které se mi ze začátku nelíbili. Další skvělé barvy jsou oranžové. Super je růžová s názvem 1985 - ten rok jsem se totiž narodila. Takže z nejisté paletky se pomalu stává srdcovka. Hodně tomu pomáhá i příjemný a použitelný štětec. Kdyby UD štětce nestáli 26$ tak si klidně pořídím i nějaký separé.


Taky se ze mě stalo nejvíc sociální Sephora VIP. Jsem tam nakoupila 4x a asi měsíc po tom čtvrtém nákupu mi do schránky přišla Sephora Black karta. Dost mě mrzí, že zmizeli stojany s výprodejovými věcmi (nebo alespoň já už je nikde nevídám). To znamená, že mé sociální nákupy typu Jumbo tužka či rtěnka za kilo jsou nenávratně v tahu a budu tam fakt muset reálně utrácet. Ještě že mají Urban Decay, jinak bych fakt nevěděla za co.

Ve schránce mi před pár dny přistál i katalog s nabídkou na vánoční věci, nějakýma akcema a VIP pozvánkou, která dorazila určitě několika tisícům dalších VIP ženských. Takže jsem napsala mail, že na VIP akci přijdu, protože jsem byla zvědavá jak to tam bude vypadat. Psali, že bude uzavřená společnost, welcome drink a drobné občerstvení.

Prodejna v Arkádách Pankrác byla asi nejplnější co jsem kdy viděla, ale pořád se tam dalo normálně pohybovat. Uzavřená společnost to moc nebyla, protože sem tam tam přišel normální člověk a ptal se prodavaček co se děje. Ale abych jim nekřivdila tak půlku vchodu měli zahrazenou a u druhý stál chlap v klobouku.

Občerstvení jsem vynechala i když původně jsem tam šla hlavně kvůli němu (zvědavost jak jako bude vypadat). Občerstvení totiž asi měl být malý stolek s Nescafé kávovarem, výběrem kapslí s kafem a taky tam byli nějaký lahve s vodou. Nikde nic jako stůl s chlebíčkama nebo cupcakama což byla má ideální představa drobného občerstvení. Přišla jsem asi pět minut po zahájení akce, takže pochybuju, že to někdo stihl vyžrat.

Po pečlivém prohlédnutí katalogu, pročtení několika recenzí a zvážení pro a proti, jsem se rozhodla si pořídit bázi pod stíny a krém na ruce, ať se mám čím mazat přes zimu. O bázi vám možná časem i poreferuju, až jí trochu ozkouším. Zatím pořád dojíždím tu od Etude House, která už mi pěkně začíná pít krev tím jak blbě se doluje z flakonku když jí je málo. U krému není moc co referovat, maže dobře a smrdí jako Namo na mytí van.


Taky jsme si udělali výlet do Drážďan. Škoda, že jsme si ho neudělali tak o měsíc dřív, v Primarku měli mít pár Tokidoki věcí. Tentokrát tam měli prd. Tedy pár nic moc Star Wars věcí. Jsem fanoušek už asi 15 let, ale nebylo tam prostě nic co by mi stálo za to si to koupit. Ten novodobý hype jde nějak mimo mě a nemusím mít každou blbost na kterou někdo natiskne Darth Vadera nebo nápis Star Wars.

SW hype se nevyhnul ani kartáčkům. Německé DM


Co se týče oblečení bylo to spíš zoufalství. A hlavně tam bylo zase strašný množství lidí. Já obvykle zvládám davy dobře, ale tohle bylo neskutečně vyšťavující. Ukořistila jsem fakt jen pár hloupostí jelikož nějak nemám potřebu vyhodit svoje peníze za trička z průsvitné látky, byť se mohou zdát levná. Největší radost mám já i muž z malého keramického sobíka na čajovou svíčku. Pak jsem našla gumy s Tokidoki ksichtíkama, na zkoušku jedny elasťáky (které mi jsou přes břicho akorát, ale nohy bych musela mít o 20cm delší) a jednu svíčku. Svíček jsem chtěla víc, ale buď mi voněli hnusně nebo měli ujetou cenu. Nezlobte se, ale mě prostě přijde 8 euro za svíčku jako nesmyslná cena. Je to obarvený a ovoněný vosk, tak nevidím důvod aby to stálo víc jak kilo v jakékoliv velikosti či tvaru, pokud to fakt není něco extra extra co vyráběli maorské panny za svitu měsíce v době odlivu a dostaly za to kvalitně zaplaceno.

Když jsem proběhla T.K. Max, HM Home a další bytové doplňky, shledala jsem, že mě to fakt nebaví protože si těma blbostma nechci zasírat byt a svíčky tam taky buď voní hnusně nebo maj ujetý ceny. Narazila jsem na jednu věc co se mi líbila. 30ti centimetrová stříbrná lebka by byla super doplněk, kdyby nestála 40 euro. Takže taky nic.


V normálním HM jsem narazila na kalhoty na spaní s unicorn Pusheen a sladkostma, ale já spím nahá a jako tepláky na doma to bylo nepoužitelný. Látka byla děsně tenká a vhodná fakt jen na spaní. No neberte to za 15 euro. U nás jsem je ani nezaznamenala, asi by si je tu nikdo nekoupil za ty prachy.

Mr. Kompozit měl papírek se seznamem věcí na nákup a tak jsme zašli do sportu kde si minule vybral bundu. No tentokrát to bylo spíš k pláči. Strávili jsme tam asi hodinu a výsledek byl jedny bezprsté rukavice pro Kompozita a jedny pro Františka. Měli tam hezká trika na cvičení s logem Batmana, Spidermana  nebo Supermana, ale neměli je v potřebné velikosti (a navíc stáli ujetých 40euro). Pak jsme hledali pánské podkolenky a našli jsme je....za 30 euro....jako jedny za tyhle prachy. Docela se divím, že v Praze není víc němců nakupujících normální věci za normální ceny. Zimní bundu, která by padla dvoumetrovýmu hubenýmu chlapovi jsme taky nenašli.



V drogeriích jsme udělali solidní nákup krásně vonících mýdel, pěn které jsou levné a příjemné, Shaumu co se u nás neprodává, korektor, fixátor rtěnky a pár čokoládových Mikulášů, protože nám minulý rok fakt chutnali.


Nevím jak je to možné, ale všude byla nechutná spousta lidí. A to nebyli žádné slavnosti, jen normální sobota. Když jsme přijížděli, byl zase problém zaparkovat, takže mě kluci vypustili z auta a sami pak stáli 30min frontu na parkování. Večer už jsme byli strašně unavení z těch lidí a tak jsme s Mr. Kompozitem zašli do místního McDonalda a já poprvý v životě dostala burger co vypadal jak z obrázku. Za to fakt klobouk dolu. A taky jsme tam potkali slečnu s plešatým pejskem. Byl to Peruánský naháč a musím říct, že mě na jedno pohlazení dostal. Nikdy jsem pod rukou nic tak skvělého necítila, přirovnat se to dá k sametu a hedvábí, ale je to chabé přirovnání.

Takže takhle si zvedám náladu a doufám, že brzy zas budu schopná psát častěji. Ještě jednou děkuji všem co mi minule napsali podpůrný komentář.

7 komentářů:

  1. Ten korektor a Vice 4 <3 nádhera, závidím moc, snad si také udělám radost nějakou paletkou, ale až v Londýně (šetřím si na výlet tam.. :D).. :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti poštěstí něco pěkného ulovit. Jinak korektor zatím vypadá, že kryje slušně, jen trochu leze do vrásek. Pokud tam na něj narazíš, klidně ho na zkoušku pořiď.

      Vymazat
  2. Moc gratuluju k nalezení nové práce! ^^ Doufám, že se časem podělíš o nějaké historky z nového prostředí? :)

    Co se minulého článku týče, nějak jsem předtím neměla čas se pořádně vyjádřit, tak jsem se raději nevyjadřovala vůbec. Musím ale říct, že tvé pocity naprosto chápu, protože mám už měsíce ty samé. Nechce se mi ale sahat po žádném radikálním řešení, a tak jsem to zkrátka vyřešila založením (Ne)významných Drobností, svého druhého místečka, s tím, že se mi někdy určitě chuť pravidelně přispívat na Nákupní deníček vrátí. Zatím ale není o čem psát, není chuť, a přijde mi, že jsem přišla o veškerý talent na psaní, pokud jsem někdy nějaký měla, takže... *hug* Opravdu tě naprosto chápu a myslím, že neexistuje jiné řešení, než pauza nebo zvolnění tempa přispívání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc mrzí, že máš taky krizi. Nákupní deníček čtu strašně ráda a potají doufám, že zas bude nějaký článek v kterém bude figurovat nějaký roztomilý králíček.
      O (Ne)významných drobnostech jsem ani nevěděla, teď když jses odhalila, ti je zákeřně přečtu.
      Snad nám oboum zvedne náladu blížící se advent a pak už zas bude všechno fajn. Držím palce ať se talent vrátí.

      Vymazat
    2. A já na Drobnosti přitom už tolikrát odkazovala (jednou i gigantickým bannerem) a pořád mi známí říkají, že vůbec nevědí, že nějaké mám :*D Potřebuju nějakou velikou reklamní kampaň :D
      Nápodobně, taky moc držím palce, vždyť víš, jak už dlouho a ráda čtu já tebe~ :)

      Vymazat
  3. Gratuluju k nové práci! Jinak teda škoda, že asi ubude hate článků na Sephoru, když jsi byla povýšena na VIP - nebo naopak začnou přibývat, až se ukáže rozpor mezi naslibovanými benefity a reálnou situací. =D
    To pyžamo s Pusheen vypadá strašně roztomile, škoda, že je to H&M se svojí "proslulou kvalitou". :(
    A jinak, jak jsem neodpověděla na odpověď u minulého článku - tak pokud už je nakrabicováno, tak fakt nevím (krom vymýšlení způsobů, jak krabice naskládat co nejekonomičtěji).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hate články na Sephoru nejspíš budou i dál. Já budu svině a budu se poctivě hlásit o své narozeninové dárky a benefity. A pak budu remcat co mi to dali za blbost, že náklady na výrobu jsou skoro nulový a takhle si mě jako zákazníka neudrží....jenže udrží protože tu moc jiných možností kam odejít není.
      Asi bych měla udělat roomtour video aby bylo vidět jak žiju zakrabicovaně, ale upřímně bych se musela za ten bordel stydět. Holt nejsem člověk který by měl naklizeno, fotogenično a designovo, jsem špatná blogerka. :D

      Vymazat