pondělí 9. května 2016

Den 10 - Kyoto

Ráno bylo krušné,ale vzhledem k tomu, že někdy v pět ráno jsem se vzbudila a vzala si brufen, nebyla to až taková trága. V posteli jsem se válela do 10ti protože venku pršelo a předpověď na celý den nenaznačovala možnost změny. Dnešek jsem tedy prohlásila za lazy day.

Jelikož courat venku fakt nemělo smysl, koupila jsem si deštník v nejbližším shopu a došla do Yodobashi Camery. Půlku dne jsem strávila ocháním nad barevnýma kabelama, příslušenstvím k mobilům, rýžovarama a tak podobně.

růžový stativ

růžoý objektiv

A jelikož jsem stále bez internetu a v yodobě je wifi zdarma, mohla jsem se dohodnout s klukama kam zajdem na oběd. Byli kousek ode mě a cpali se curry s řízkem a rýží. Taky jsem si v automatu jedno objednala a cpala se až se mi dělali boule za ušima. Japonské curry mi prostě chutná.


Pidi chtěl mrknout na hodinky v Yodobě a když jsme se tam znovu přihnali, dopadlo to tak, že Pidi vysvětlil prodavači, že to tu má moc drahý. Chudák prodavač pak asi šel spáchat harakiri. A ostuda pokračovala. Melgarh oběvil yukatu s drakem. Ok, takže přijdem ke kase a chtěli po nás pas. Ten Mel neměl, no tak, že to vezmem na můj. Ok, pak že když to zaplatíme Visa kartou, tak to budem mít o 5% levnější. Jsme češi a já mám Visu. Fajn takže Melova yukata koupená na můj pas a placená z mojí karty.....a pak vytiskli asi metr, nekecám METR dlouhou účtenku a přišpendlili mi jí do pasu! WTF?! Je to orazítkovaný a neodstranitelný. Prej to odstraní až poletím z Japanu. Jenže to letím jaksi dřív do Koreje a pak zas zpátky. To bude ještě legrace.

Po tomhle dobrodružství jsme se vydali najít zbytek s kterým bydlíme. Byli na Kawaramachi, takže jsme se po cestě stavili v obchodě s alkoholem, koupili další flašku (ano už mi je zas blbě) a za strašlivého bolení nožiček došli do cíle a objevili Jamise a Catru, kteří měli klíč od ubytování. Já pak zašla do herny a ostatní mazali domu relaxovat.

Hraní mi moc dlouho nevydrželo, protože tam bylo dost vydýcháno. Dala jsem sotva tři hry a vyrazila k domovu. Docela to dávám i po paměti bez map. Normální paměť mám na nic, ale prostorová funguje dobře.

Před hostelem jsem narazila na Catru a Jemise a zašli jsme pro jídlo. Teď už se zas válíme, popíjíme a povídáme si. Všichni jsme utahaní a plní různých zážitků.

necomimi a byla na ně 10% sleva

pandí výbava do kuchyně



cute výbava na kolo

cute obaly na mobily

2 komentáře:

  1. Curry je i v automatech? Vím, že tam mají skoro všechno, ale nevím, jestli bych věřila zrovna curry z automatu :D
    Samozřejmě, že všechny hezké obaly na mobil musí být na iphone. Pitomý iphone :D
    Líbí se mi, že Japonci mají roztomilou, růžovou verzi snad pro všechno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byl takový ten automat kde si navolíš co chceš a pak ti to přinese obsluha. Ale maj curry i normálně v plastových vaničkách v ochodech. Melgarh dneska jedno zkusil a prý bylo strašně pálivé.

      Vymazat