pondělí 20. března 2017

Eshop Urban Decay a limitované edice

Dnes jsem si pro vás přichystala článek plný vášně, lásky a zrady. Kam se na mě hrabe Tolstoj, Dostojevskyj, Austenová a další lidi co napsali ty šílený bichle. Výjimečně tu nebudu hejtit Sephoru i když bych asi mohla. Líbí se mi, že zařadili do nabídky další produkty od TonyMoly a přidali třeba Too Cool for School. Jen se mi nelíbí ty ceny. Ale to je jinej díl hejtící knihy. Dneska si popovídáme o českém eshopu Urban Decay.

Jak jistě víte maluju se ráda, taky se maluju dost výrazně. Proto mi UD stíny vyhovují a tak trochu jsem si začala syslit (čti sbírat) jejich paletky. No dobře mám zatím čtyři a ta kvůli které vzniká tento článek je pátá.

Jako správný fanoušek UD samozřejmě odebírám jejich oficiální kanál na instagramu. Sem tam chodím slintat na americký eshop nad všema akcema a slevama co tam mají. Když udělali český eshop, byla jsem neskonale šťastná. Tedy až do chvíle, než mi došlo, že tenhle eshop prostě nebude jako ten americkej.

Objednávala jsem si z něj všeho všudy asi 2x. Vzorečky k nákupu nic moc. Akce a slevy? Prosim vás jsme v ČR, tady když někde dostanete 20% tak se obchodník tváří, že ho zruinujete a jeho děti nebudou mít co jíst. Takže akce a slevy jako na US eshopu se nekonají. Výprodeje tak trochu na tom českém eshopu najdete, ale vlastně to ani nestojí za řeč. Asi 3 tydny zpátky jsem na US eshopu slintala nad slevami. 9$ za krabičku na úpravu obočí, původní cena 30$. Electric paletka 29$ z 49. Rtěnky 10$ z 22$. Jako já nepotřebuju aby to bylo jedna ku jedné i u nás (i když by to bylo super), ale chci aspoň něco.


Například bych chtěla, aby limitované edice nebyli až tak limitované. Eshop občas má kousky, které v má jen a pouze on, takže v Sephoře ani jinde je nenajdete (myšleno pro ČR). Nevím v jakém množství je sem dováží, ale dle zájmu by měli teda sakra přidat. Před vánoci jsem měla vyhlídlou rtěnku a lak. Všude hype, insta, fb, youtubeři po celém světě ochali. No nic u nás vyprodáno. Tak jsem to oželela.

Na paletku Afterdark jsem zas takové šílenství nezaznamenala. Takže jsem se těšila, že si jí třeba i pořídím. No, ne. Všechny tyhle věci k nám totiž doráží se zpožděním. Je super koukat na video kde slečna vypráví o tom, jak seženete od toho a toho data v Ulta nebo Sephora. Dejte tomu tak měsíc a možná i u nás.

Dobře možná to měsíc nebyl, ale nějaký čas jsem tomu dala. A hádejte co? Podívám se na český eshop a vyprodáno. Tak si booknu hlídání kdyby ji naskladnili ať mi přijde email. Druhý den už tam paletka Afterdark vůbec není. Tak si říkám jako WTF a píšu jim email. Za dva dny mi dokonce i odpověděli. Ve slovenštině. Pod hlavičkou emailu "Obchod" a podepsaní jako Loreal. Takže kdyby tam nebyl předmět "RE: Product Questions", tak to mažu jako spam.

Odpověď byla stručná a v podstatě na jeden řádek. Zhruba obsahovala toto: díky za dotaz, ne byla to limitka, takže nebude. Fakt skvělý. Jenže já jsem občas jako malý děcko a když něco chci, tak to chci. Takže jsem koukla na internety odkud by to ještě šlo. Ebay drahej, tam ne. Jiný český eshop to nemá. Amazon taky ne. Hmm US eshop to má, FR eshop to má a třeba i německý eshop tuhle paletku má. Proč teda jen u nás byla tak limitovaná sakra!

Následovalo pár hodin rozčilování, beznaděje, doufání, studu se zeptat a otravovat a odhodlání se zeptat a otravovat. Takže nakonec jsem poprosila kamaráda, který má přítelkyni v Německu, zda by mu nevadilo mi to přivést až tam příště pojede. Pak jsem ještě extra poprosila jí zda to mohu poslat na její adresu. Mimochodem kdyby jste se ptali proč jsem si to neposlala rovnou do Čech, tak proto, že každý UD eshop zasílá jen do dané země (mrchy). Při objednávání jsem oprášila svou velmi špatnou znalost němčiny a do dvou dnů byl balíček doručen. Mimochodem naprosto skvělá komunikace ze strany německého eshopu.

Tímto tedy zdravím český Urban Decay eshop. Jsem ráda, že vás tu máme, ale máte se ještě co učit co se týče skladových zásob, akcí a hlavně zákaznického servisu.

2 komentáře:

  1. Ahoj, taky mě štve, že v USA mají skvělé akce na UD a my můžeme být rády za 20%:(... S objednáním paletky jsem měla podobný problém, objednávala jsem jí v únoru ještě s lakem na nehty co měli ve výprodeji, nešlo mi zaplatit přes el.bankovnictví(měla jsem 2objednávky), tak jsem psala, že bych potřebovala jednu objednávku zrušit a druhou hodit na dobírku, jelikož 3tí objednávku jsem nemohla udělat(laku byly jen 2ks)... Nakonec mi objednávky zrušili obě, objednala jsem znovu, ale jen lak, paletka se do 2dnů vyprodala (taky mi na můj dotaz napsali, že asi už nebude, protože je to limitka)... No objednala jsem si jí včera, protože ji opět naskladnili a prostě jsem jí nemohla odolat... Do neděle mají 20% s ko´dem UDFEVER (v rámci akce Shopping fever) + 3miniatury jako dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že mají akci. Kéž by jich mívali víc a s většíma slevama. Co se týče miniaturek, je fajn, že dávají tři. I když to už je takový nešvar v ČR že miniaturky jsou považovány firmami za luxusní bonus. Přitom když si někdo na eshopu firmy kterou má rád, kupuje ne uplně levnou palteku, tak by se měli naopak snažit mu tam nacpat co nejvíc miniatur. Protože ten člověk si pak řekne že ta věc je dobrá a přinese jim další zisk za plné balení. Evidentně je to pro spoustu firem příliš těžký myšlenkový pochod.

      Vymazat