pondělí 2. ledna 2023

Spotřebované produkty 2022

Celý rok jsem si poctivě schovávala dekorativku abych věděla, kolik se mi toho povedlo sdělat. Čistě ze zvědavosti než abych tady někoho ohromovala. Přece jen, poslední článek jsem napsala před rokem, takže nemám moc iluze, že by tu něko natěšeně čekal, až zase něco napíšu. Stejně není moc co. Řasenky řasí, stíny stínují a rtěnky buď drží nebo ne. Všechno je to vlastně dost podobné a já netuším co o tom sáhodlouze psát. Vlastně už si téměř žádnou dekorativku nekupuju. Paletek mám, že to nesdělám do konce života. Řasenky víc jak tři za rok ani spotřebovat nedokážu. Na rtěnky mám pořád tak trochu stopku dokud je trošku nespotřebuju. Vlastně ty jsou asi tak to jedinné, kde mám vyhlídnuto něco co chci.

Většinu věcí jste mohli vidět na instagramu i s recenzí, takže tady už je zmíním asi spíš jen krátce. Na fotce se pár věcí vlastně přehouplo i z minulého článku (jo toho před rokem). Ale nijak mi to nevadí. Prostě tam ještě kousilínek byl a dodělala jsem je. 

Beru to z levého horního rohu pěkně do prava:

Majolica Majorca paletka růžových stínů - byla i minule, povedlo se mi jí dojet. Mám ještě jednu, jen škoda, že růžové stíny nosím méně a méně.

Catrice kapátkový makeup - hele asi ho měli snad všichni, já bych ho zvládla i ve světlejším odstínu. Párkrát mě to kapátko fakt nasralo když káplo kam nemělo. Znovu asi nepořídím. Na trhu je spoustu dobrých makeupů s lepší aplikací. 

Essence balzámko rtěnka z limitky - takový to průhledný co vás zabarví velice jemně a vlastě to moc nebalzamuje. Ale já mám prostě ty zabarvovací rtěnky ráda.

Sleek paletka - znáte z minula. Moje odkládací paletka na stíny co dodělávám nebo se rozbijou nebo cokoliv. Hele nemám už místo na to jí skladovat a v podstatě mě nebavilo po ní sahat když v ní byli jen zbytky. Takže s těžkým srdcem jde pryč. 

Etude House tint - zase miluju zabarvovací rtěnky, milovala jsem i tuhle.

Makeup Obsession Brow Goals - rychle ubývalo, to je asi tak jedinný co k tomu dokážu napsat.

Becca Aqua Luminous Perfecting Foundation - nečekaně se mi bude stýskat, ale muselo by to být světlejší. Já fak nevim, znám bělejší lidi než jsem já a stejně spousta makeupů je na mě tmavá. Hlavně že je populární dělat dvacet odstínů černého makeupu.

Urban Decay stín Flash - zpětně to asi nebyla dobrá koupě. Fialovej mono stín a ještě takhle pigmentovanej je prakticky nesdělatelná záležitost. Kdysi jsem měla i tmavě zelenej, ten už je dávno pryč a zbývá mi tu ještě zbytek Solstice. Myslím, že kousek Flash mám ještě někde přehozenej do nějaké zbytkopaletky, ale prakticky se k němu nevracím.

inisfree rtěnka - jsem ráda že je pryč. Na rtech byla sice hezká, ale mizela rychlostí blesku. Pokud člověk jedl, pil, mluvil, dýchal.....

Marc Jacobs řasenka - nezanechala žádný silný dojem. Drahé řasenky se prostě asi nevyplatí. Jen se člověk chvíli cítí líp, že má něco drahého.

Rohto Mentholatum Water Lip - brala bych zas. Skvělý balzám. Mám rozdělaných několik dalších od jiných značek, ale tenhle prostě byl skvělej.

Path McGrath řasenka - platí to samé co u Marc Jacobs. Prostě na to serte a kupte si řasenku v drogerii. Ušetříte a služba bude stejná.

Maybelline Color Sensational konturka v odstínu 150 Stellar Pink - zmiňovala jsem už minule. Povedlo se mi jí fakt dodělat. Růžové obočí teď skoro nenosím. Užívám si díky Benefitu studené šedé.

Shiseido Baby Powder - byl i minule. Ještě v něm trochu zbylo, takže patří i sem. Platí co jsem psala, je toho kotel a svojí práci dělá. I když letos teda jedu hlavně v sypkých pudrech a jsem zamilovaná do Hourglass

Nudestyx stíny v tužce odstín Burnish - překvapivě nakonec jsem si na něj zvykla jako na bázi. Ale znovu fakt ne. Když bázi, tak Artdeco. Ta udrží všechno i ve vedru.

Holika Holika Heartful Silky Lipstick - nejlepší na ní byla její velikost. Tahle rtěnka byla fakt malinká a přitom aplikace v pohodě. Jen ta výdrž byla nic moc. Byla to tmavá barva takže to že se trochu rozmazávala dodávalo takový grunge nádech celému looku. Líbilo se mi, že pouzdro bylo kovové. Trochu jsem si zkoušela pohrávat s přendaváním rtěnek do obalů po jiných rtěnkách které se mi líbili (ne moc úspěšně), tak ještě popřemýšlím jestli si to pouzdro nenechám.

Majolica Majorca Pure Pure Kiss Neo - skvělá byla velikost balení. Cokoliv jinýho byla katastrofa. Na rtech nedržela a byla kluzká. U něčeho co má být poměrně zářivá fialovo růžová chcete aby to drželo nebo aspoň neklouzalo po rtech.

Fenty Beauty řasenka - ne, ne, ne a znovu ne. Tvar kartáčku mě sral, náplň mě srala, to jaký to dělá řasy mě sralo, to že mi to trvá s tou blbostí pětkrát dýl mě sralo. Obecně nejsem fanda toho když si nějaká celebrita udělá řadu kosmetiky. Jasně ta kosmetika může být nakonec skvělá, ale taky nemusí. K Fenty prostě nějak tu lásku nemám. Měla jsem jí k KVD produktům kdysi když to ještě byla Kat von D a hezké obaly. Co je to KVD jde to od desíti k pěti. Stejně tak Jeffree Star mě kdysi bral svýma paletkama, jenže pak to začalo být na jedno brdo a hlavně přístup typu "jednou za čas vydám video na youtube a řeknu aby jste si koupili novou kolekci".

Nars tvářenka Desire - vzdala jsem to s ní. Prostě nejsem tvářenková, nesedí mi. Ten obal je odpornej a po nějaké době prostě sám od sebe degradoval a začal jakoby lepit. Pak ještě začalo odpadávat víčko a já si řekla že tohle prostě fakt už ne. Vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak je to dost pitomý když si koupíte tvářenku za tenkrát snad ještě 800 Kč a asi byla i v akci a pak vám ten obal oleze a začne lepit.

Duo lepidlo na řasy - řasy si prakticky nelepím, ale kdysi jsem si lepila sem tam nějaké kamínky po obličeji. Kdysi...Od té doby se lepidlo zkazilo, takže putuje pryč.

Nemám tu péči o pleť ani houbičky na makeup, to se mi fakt rok skladovat nechce. V poslední době si z péče jedu dost CeraVe. Důvod je prostý, je toho kotel za ty prachy a je to ok pro mojí pleť. Chybí mi korejská kosmetika? Asi jo, stýská se mi v podstatě jen po Tony Moly The Chok Chok Green Tea řadě. Na tu myslím často. Jinak po ničem extra ne.

Do budoucna pořád přemýšlím o Dior 999. Maybelline Pioneer, zmíněnou minule, jsem si pořídila a občas jí i vytahnu. Ještě bych ráda Clinique Black Honey. KVD mě nasrali se změnou rtěnek, takže u nich už mám asi smůlu. Moje zastydlé goth srdéčko občas pokukuje po Jeffree Star Cremated paletce.

Stále tu mám pár věcí, které se snažím spotřebovat i když mi nevyhovují. Prostě nerada plýtvám. Pořád jsem to nevzdala s mini verzí Nars Deep Throat i když už je olezlá stejně jako výše zmiňovaná Desire. Taky tu mám setík na obočí od Etude house, pár gelů na obočí a tužek na oči. Tak třeba za rok se tu některé z nich mihnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat