úterý 23. července 2013

BB krém Miss Sporty, Astor a obecně BB u nás

To že BB krémy pronikají na český trh už nějakou dobu jste si asi všimli. To jaké to jsou BB krémy, je věc druhá. Staré dobré korejské značky jsou pro nás asi moc cizokrajné a tak se to sem patrně nevyplatí dovážet (i když, být v obchodních centrech Etude House krám, tak ho vezmu útokem).

Nejprve bych ráda rozlišila pojem BB krém a BB cream. Sice je to vlastně to samé dle překladu, ale pro mě je BB krém jakákoliv (h)různá varianta sehnatelná u nás a BB cream jsou ty korejské zázraky. Na český zdrobnělý výraz bíbíčko jsem alergická.

Včera jsem v drogerii narazila na BB krém Astor a posléze i Miss Sporty. Trochu mě to zarazilo, protože český trh moc nesleduju a zamrzla jsem v tom, že tu je snad jen Garnier BB krém, na který všichni nadávaj že je na nic. Tak jsem trochu zaexperimentovala a zkusila cvičně ty dva výše zmiňované.

Jako první zmíním Miss Sporty: Good Morning Baby! BB krém. Když jdete okolo tak váš pohled okamžitě upoutá roztomilý obal. Ten se opravdu celkem povedl a nemusí se před korejskými kolegy stydět.
Vyrábí se ve dvou odstínech a stojí příjemných 80Kč (orientačně). To jsou ty plusy. A teď ten zbytek.
Konzistence je tekutější než jsem zvyklá. Krytí prakticky neexistuje. A po rozetření má na sobě človék spíš jen třpytky - krém slibuje rozjasnění a tak tam prostě musej být vidět třpytky, jinak to přece nejde (ironie).
Co se týče výdrže, tak slibovaným 14ti hodinám moc nevěřím.



Astor: Skin Match BB krém má neuvěřitelně nudné balení, kterého jsem si všimla spíš náhodou. Ale budiž, Astor se tváří jako taková vážnější značka, tak asi nechtěla dělat nic co vypadá jako pro puberťačky.
Zase nabízí výběr jen ze dvou odstínů. Jako by tu existovali jen světle a tmavě hnědí lidé.
Konzistence je o něco hustší než Miss Sporty, ale pořád se to nevyrovná ničemu co běžně používám. Popravdě je to oproti nim stále dost tekuté a člověk musí roztírat a roztírat a roztírat a doufat, že už se to vstřebá nebo něco. Navíc při roztírání mě nemile překvapilo, že mi jakoby obalil chloupky a zvýraznil je. Opravdu nechci vypadat jako hnědý yetti.
Krytí celkem ušlo a s výdrží si nijak extra naděje nedělám. Mě se obličej potí, neustále smrkám, takže aby se to udrželo, musí to být opravdu dobrý BB cream.



Časem asi budu narážet i na další české BB krémy (ach jo). Něco dělá Dermacol, Nivea, Maybelline a takové ty lepší značky jako Yves Rocher, Clinique, Bobbi Brown.....Iluze si nedělám, většina z nich bude dražší než když si nechám poslat svůj oblíbený Skin79 Hot Pink Super Plus přes celý svět. Některé mě svojí cenou blížící se 1000 Kč dokáží až rozesmát.

A ještě malé info pro ty, kdo to neslyšeli nebo je to nějak minulo. 24.6.2013 otevřeli v Brně pobočku firmy Missha. Odkaz na jejich stránky najdete tady. Ceny mají příznivé, srovnatelné s ebayem. Jestli jsem nikdy neměla důvod cestovat do Brna, tak teď už ho mám. Co mohu soudit podle fotek, tak si obchod drží klasickou Missha fazónu, jakou jsem viděla i v Japonsku. Jen ty roztomilé japonky tam chybí.

8 komentářů:

  1. BB má ještě Oriflame, nedopatřením jsem ho vyhrála, takže nevím, kolik stojí a nevypadá to, že je to nějaká sláva.

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež som si všimla že BBkrémi akosi začali vyrábať aj "naše" značky. Narozdiel od teba nemám toľko odvahy aby som ich začala skúšať:D
    Mám svoj Tony Moly cats wink, má dokonale roztomilý obal, a som s ním úplne spokojná, nemám dôvod meniť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také nemám důvod měnit. Mám své stálice pink a gold od Skin79 a na zimu Misshu 21. Ale kupředu mě žene zvědavost jaké jsou ty jiné BB creamy. Trošku mě láká zkusit i tu Niveu protože mám prostě k jejich značce nostalgický vztah.

      Vymazat
  3. Já vždycky u těch reklam na naše BB (A CC) buď brečím smíchy, nebo se příšerně vztekám. Přijde mi to ubohé, snažit se svézt na vlně popularity kvalitních produktů tím, že udělají nějakou příšernou napodobeninu. Takže mě tvoje review nijak nepřekvapuje, ale děkuju ti za něj, utvrdila jsi mě v mém názoru :/
    (Za mě vždycky Missha. I když zrovna dnes je docela komické tohle prohlašovat, když jsem velmi podrobným zkoumáním zjistila, že jedno z mých balení, ač kupované od toho samého ověřeného prodejce, je pravděpodobně neuvěřitelně vyvedený fake! :D Sranda je, že si nejsem příliš jistá, které. Tududumtumtum.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím že nemáme televizi jsem o reklamy podstatně ochuzena, kupodivu mě to vůbec nemrzí :D
      Hmmm a jak se takový fake pozná? Třeba tu taky nějaký mám a nevím o tom. Ono některé BB creamy mívají pečeť, ale i tu umějí šikovné čínské ruce vyrobit.

      Vymazat
    2. Hele jestli chceš, já ti můžu poslat fotky a můžeš se podívat. Můj padělek vůbec jako padělek nevypadá, všechny ty typické věci, podle kterých se to dalo poznat (např. že jde odšroubovat) už asi odstranili, ale stejně se mírně liší barvou tuby i krabičky. Ale třeba na krému samotném to absolutně nejsem schopná poznat, který je který...
      Budu to určitě zítra fotit, protože jsem se obrátila právě na českou pboočku, či mi jsou schopni pomoct říct, který je který :D Možná se dozvím, že mírně změnili balení? Ale tomu sama nevěřím, jedno prostě vypadá odfláknutěji :D Oh my, skoro čtyři stovky v řiti...

      Vymazat
    3. Na fotky bych byla docela zvědavá. Určitě pak pošli nebo sem hoď link. Díky

      Vymazat
    4. Hmm, tak za 16 hodin, právě chcíply baterky ve foťáku. Klasika.

      Vymazat