čtvrtek 1. srpna 2013

Peripera: Peri's Tint Water

Poprvé jsem věcičku jako je tahle zaregistrovala u značky Benefit, která má obarvovací vodičku jménem Bene tint. Docela mě to zaujalo. Prý vodička, která se vpije do rtů nebo se dá použít i místo tvářenky, když se rozetře. Ale u toho Benefitu se mi prostě nelíbil vzhled, byl tak nudně obyčejný.

Takže jednou odpoledne při náhodném serfení na ebay jsem narazila na značku Peripera, do té doby jsem jí neznala. Zaujala mě svými baleními. Na téměř každém výrobku se snaží mít nějakou hezkou slečnu. No a na Peri's Tint Water byla gothicky vypadající roztomilá slečna. Tak stačilo už jen vybrat barvu. Zvolila jsem Pink Juice. V lahvičce vypadá poměrně tmavý, ale na rtech by měl být o dost světlejší....tedy podle obrázků.

Velmi rychle jsem se přesvědčila, že sytost barvy závisí na vrstvách a množství tintu který na sebe napatlám. Další věc kterou jsem se poměrně rychle naučila, bylo že tohle není rtěnka a musí to prostě zaschnout. Ponaučení dne zní: "S každou věcí se pracuje trochu jinak a člověk musí přijít na ten správný postup který mu sedí."



V Čechách mě často rozčiluje, že když si něco koupím, tak v krabičce je polovičně velká krabička s něčím a toho něčeho tam taky moc není. U korejské kosmetiky se mi fakt líbí to, že lahvička uvnitř je stejně velká jako obal a i té náplně je tam co nejvíc. A nejinak tomu je u Peri's Tint Water. Víčko je velké tak jak musí aby se dobře drželo, tyčinka co z něj kouká taky není přehnaná ani pidi (i když o malý kousek větší bych snesla).



Samotné nanášení i přes tekutost vodičky není problém, právě díky tyčince. Opruz je jen chvilka čekání než to zaschne. Dá se to vklepat prstem, akorát ho pak má člověk zuřivě červený. Dá se nanést jedna vrstva nebo i víc pro silnější odstín.

Co se týče výdrže, měla jsem Peri's Tint na sobě dvě hoďky přes oběd i s tím obědem a jakž takž to dal. Potom už byli rty spíš tak hodně jemě růžové s tmavšími skvrnami na vnitřní straně rtu. Navíc ze začátku než se pořádně vpije má tendenci se rozpít a stírat když si oblíznete rty jazykem. Taky se dokáže při nanášení nehezky obtisknout/natřít na zuby (naštěstí se to dá jazykem hned odstranit). A jako poslední mínus bych uvedla to, že pokud máte problémy se starší kůží na rtech jako já, tak ta se vám obarví o dost tmavěji než zbytek rtů. Chuťově je docela příjemný. Nebudete ho olizovat schválně, ale občasné blíznutí nevadí.

Celkový dojem: V podstatě pozitivní, Peripera mě jako značka zaujala svými věcmi, hlavně tedy jejich vzhledem. Peri's Tint Water budu občas používat, avšak až ji dopotřebuji, tak si asi novou nepořídím. Více mi vyhovuje Lioele L’cret Magic Lipstick.

Mé zlé aliení dvojče s třema vrstvama tintu na rtech. Všimněte si jak mu ladí s vlasama.

Detail rtů. Je vidět, že barva je místy tmavší podle toho kde mám starší kůži.

3 komentáře:

  1. O něčem takovém čtu poprvé, zajímavé, ale asi bych si to nepořídila :D
    Mám pocit slečny pro tuhle kosmetiku kreslila ta samá osoba, která se podílela i na klipu Hate You od 2NE1. Zaboha si nevzpomenu na jméno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak ten jsem viděla a říkala jsem si, že je ta kresba nějaká podobná a postavy že mi jsou povědomé. Záhada odhalena :)

      Vymazat
  2. že,* Chybička se vloudila.

    OdpovědětVymazat