pátek 27. září 2013

BB cream pro světlou až bílou pleť

Tohle je článek tak trochu na přání, ale i tak jsem si říkala, že ho jednou udělám. V minulém článku v komentářích jsem sice tvrdila, že můj foťák to barevně nedá (a taky že moc nedal), ale za pokus to stálo. Alespoň jsem si mohla po vyrovnání všech svých BB creamů do řady říct že už jich mám vážně hodně. Stejně už ale pokukuju po dalších.



Barevného srovnání se účastnili:
1) Missha no. 13
2) Skin79: VIP Gold Super Plus
3) Skin79: Hot Pink Super Plus
4) SkinFood: Good Afternoon Berry Berry Tea
5) Holika Holika: Petit BB Essential
6) Holika Holika: Aqua Petit Jelly (Aqua Beige)

a jen tak mimo soutěž i jedna věc od Dermacolu. Make-up Cover no. 208. Tenhle odstín moc často v drogeriích nemívají a tak je lepší kupovat ho přes Dermacol eshop. Je totiž totálně bílej. Takže pokud jste viktoriánská dáma nebo upír, je to make-up pro vás.


Fotit všecko na mém obličeji by bylo asi dost zdlouhavé takže jsem po vzoru ostatních blogerín použila svoji ruku. Nevím jak ostatní blogeríny, ale já mám teda ruce opálenější než obličej, takže to až tolik nevypovídá o mé upíří bělosti. Taky mě hodně překvapilo jak jsou některé BB creamy tmavé když je člověk pořádně nerozpatlá, ale jen namaže na ruku. Na fotkách to působí ještě o kus tmavší protože prostě můj foťák potřebuje ke spolupráci sluníčko a to se nedostavilo.


BB tečky udělané na ruce. Od pohledu je nejsvětlejší 1 a 6 (číslování máte na začátku článku) což jsou Missha no.13 a Holika Holika: Aqua Petit Jelly.


Rozmazané BB creamy v silných vrstvách. Zase nejsvětlejší je Missha a Holika Holika: Aqua Petit Jelly. Mimosoutěžní Dermacol je ještě o malý kousek bělosti přebíjí. Ale jak už jsem říkala, ten je opravdu hodně bílej a na běžné nošení jsem ho nepoužila ani já a to už je co říct.

Hodně mě překvapila čísla 2 a 3 protože jsem čekala že Skin79: Hot Pink Super Plus bude světlejší než Skin79: VIP Gold Super Plus a ono tomu bylo přesně naopak. Ale na tváři důkladně rozetřený na mě světleji působí spíš Skin79: Hot Pink Super Plus.

Čísla 4 a 5 moc ráda nemám. Přijde mi že na tváři moc nedržej a dost rychle se otíraj. I když 5 nemám ještě úplně ozkoušenou. A 4 má dost nepříjemnej pískovej odstín.

Jako bonus tu mám test jak moc jsou jednotlivé BB creamy mastné.


Stačilo je nechat takhle půl hodinky na papíře a vidíte sami. Missha je mastná jako blázen, takže bych ji nedoporučila pro hodně se mastící pleť. Naproti tomu třeba Holika Holika: Aqua Petit Jelly na druhém konci  pod sebou neudělala ani tu nejmenší skvrnku. 2 a 3 jsou v podstatě nastejno. 4 je o kousíček míň mastná než 5.

Díky za trpělivost s mýma nekvalitníma fotkama a snad vám článek trochu pomůže.

10 komentářů:

  1. Suhlasim s tym ze Perfect cover je velmi mastny :D Ale som nan akosi odkazana lebo odt 13 mi sedi a nechce sa mi hladat nieco nove :D A Dermacol 208 mam ako concealer (a budem ho mat asi do konca zivota lebo sa vobec nemina:D):D

    macabre-moon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Moc zajímavé srovnání :) Je zvláštní, že třeba mě Missha nepřijde vůbec mastná, že bych byla tak vysušená?
    Někdy by mě zajímalo, co říkáš na BB značky Elisha Coy, pokud už jsi nějaké vyzkoušela. Já se totiž třeba do Always Nuddy 24 absolutně zamilovala a už měsíce nepoužívám nic jiného~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip. Vizuálně se mi víc líbí Always Baby. Podle některých obrázků mi přijde Always Nuddy 24 trochu našedlá při větším vrstvení. Pozoruješ něco takového?

      Vymazat
    2. Nepozoruju, třeba jsem sama našedlá a tak to dokonale sedí :D Odstín mi opravdu velmi vyhovuje :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. A co používáš nejraději ty? CC nebo minerální pudry nebo něco úplně jiného?

      Vymazat
  4. Wow, tak ten test mastnoty mě překvapil! Možná tu Holiku Holiku někdy vyzkouším, i na ruce vypadá dobře...

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji děkuji :)
    Popravdě (asi jsem divná) bych sáhla po tom superbílém Dermacolu. Já mám aktuálně od Y.E.T. Magic whitening scandal, barvou sedí skvěle, voní jako pudr, ale není vůbec krycí, jen sjednocující.

    OdpovědětVymazat
  6. tak ta Misha ma prekvapila....dost dobre vediet, lebo minule som si ju skoro objednala...
    inak pouzivam BB od The Face Shop a na to ani nepotrebujem test, mam zmiesanu plet a dost sa mi lepsi .... skvely bb cream!

    OdpovědětVymazat
  7. Niam: Ten Dermacol je fajn, co se týká barvy, a také je hodně krycí, ale pro denní nošení není. Jak si můžeš všimnout na fotografii, je tam zmíněné filmové studio Barrandov. Ten make-up je prostě "maska". Extrémně hutný a extrémně zanáší pleť.

    OdpovědětVymazat