středa 25. září 2013

Holika Holika: Aqua Petit Jelly BB Cream

Začínám mít pocit, že už to s těma BB creamama přeháním. Momentálně jich mám doma asi 6. Tohle byl horký letní favorit. Holika Holika: Aqua Petit Jelly si mě získal vzhledem a unikátní lehkou konzistencí. A jelikož se mi líbí, tak dneska bude víc fotek než obvykle. Bohužel nebyli nic moc světelné podmínky, ale zas aspoň nemusim používat instagram aby byli moje fotky cool rozmazaný a zašedlý.


Pohled na mírně damagenutou krabičku a její obsah. Už krabička sama o sobě je slaďounce mátově zelená s pěkným obrázkem a člověk se těší co najde uvnitř. Inu je tam flakónek a houbička (ta byla ještě hygienicky zabalená ve fólii).



Tady už je fešák samotnej. Všíměte si tvarování lahvičky. Je dost těžká, protože je skleněná. Takže na tahání v kabelce to úplně není. Velikostně skvěle padne do ruky. Uvnitř je 40ml BB creamu. Vyrábí se ve dvou odstínech. Já si, překvapive jako vždycky, objednala ten světlejší, tedy Aqua Beige. Tmavší Aqua Natural bych využila leda kdybych bydlela u moře.


Ze shora vypadá lahvička jako květ, prostě roztomilejší BB cream nemám. Ale roztomilost je jedna věc a druhá je použitelnost. A na tu se teď podíváme.


Ve víčku je zabudovaná špachtlička aby se dal BB cream mírně želéovité konzistence dostat z lahvičky. Bod pro Holiku páč mě špachtličky u výrobků začínaj nějak moc bavit. Další bod je za tu houbičku která je v balení. Doteď jsem to s houbičkou nikdy nezkoušela a roztírala BB vždy rukama. Tohle mě to odnaučilo. Už nikdy víc špinavé ruce, ať žije houbička!!!

Aqua Petit Jelly má taky neskutečně lehkou a jemnou konzistenci. Na tváři skoro není cítit a člověk má až nenalíčený pocit. Trochu hloupé je, že díky tomu příliš nekryje. Proto bych jí spíš doporučila s sebou na dovolenou nebo na lenošivé letní dny, když se člověk nechce moc malovat, ale stejně chce vypadat dobře.

Příjemně mě překvapila i vůně. Je jemná a připomíná mi dortík....ale ten mi připomíná skoro cokoliv :-). Holika Holika: Aqua Petit Jelly má SPF20, takže nijak zásadně nebrání sluníčku aby vás opálilo. Což třeba na té dovolené může být plus.

Taky se musí vychytat správné množství jaké používat. Ze začátku jsem toho na sebe dycky plácla plnou špachtli (viz obrázek s hromádkou) a divila se, že mi to na obličeji dělá šupinky a vypadá to blbě. Chybama se člověk učí a teď dávám takovou jemně omočenou špachtli a poctivě roztírám houbičkou.

Co se týče výdrže Holika Holika: Aqua Petit Jelly, jsem trochu zklamaná. Čekala jsem ji lepší. Celý den se to tak postupně otírá. Jako jo, tvář se vám z hodiny na hodinu neodlíčí, ale o dokonalosti se taky mluvit nedá. Zvlášť pokud smrkáte, dotýkáte se tváře, potíte se apod. Takže buď na to, že máte o kousek červenější nos budete prostě kašlat nebo budete tahat tohle zlatíčko s sebou a sem tam se doupravíte. Já si vybrala první variantu. Jsem totiž rebel bez příčiny a jsem příliš líná na to s sebou něco tahat.

Celkový dojem je tedy velmi kladný a dávám 8 dortíků z 10ti, právě díky té příjemně lehké konzistenci. Pokud máte nějaký spešl dotaz, ptejte se v komentářích.

4 komentáře:

  1. yup, ten mám a je super, ale můžu ho používat jen když mám dost hydratovanou pleť, když jí mám trochu sušší tak musím používat jiný T_T

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu se zeptat - přehlédla jsem to, nebo jsi někde už dělala i porovnání odstínů na kůži atp. Nevím jaké kupuješ, jestli ty nejsvětlejší nebo střední, ale právě u BB creamů z ciziny mám problém, že je neodzkouším. A jakožto osoba, jež se už skoro pudruje bílou křídou...no asi chápeš můj problém. Celkově mi přijde, že Evropský trh nevyrábí tak světlé odstíny korektorů, makeupu (pudry se drobet zlepšily) atp. a tak je mojí jedinou šancí Asie, kde kult běloby frčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Srovnání na kůži jsem zatím nedělala, nějak mám pocit že by to můj foťák asi barevně nezvládl. Kupuju v podstatě odhadem. Najdu pár recenzí a pak doufám, že to bude sedět. Nicméně zatím jsem vždycky sahala po nejsvětlější variantě. Mám tu Misshu 13(s tou budeš bílá jak zeď), růžový Skin79, tuhle Holiku taky ve světlé verzi,SkinFood Good Afternoon který moc nedrží a ještě jednu Holiku Petit BB kterou zatím taky moc nepoužívám. Jedna z dalších věcí na kterou se hodně těším že si brzy objednám a vyzkouším je Etude House Any Cushion. Ten nejsvětlejší vypadá hodně světlý a tak přemýšlím o středním.
      Co ti ještě může s tou světlostí pomoct jsou buď CC creamy s kterýma mám zatím jen minimální zkušenost a spíš rozjasňujou než že by kryli. Nebo si pořiď nějakou podkladovou bázi. Tu mám od Etude House z kolekce Sweet Recipe a taky trochu pomůže s výsledným tónem pleti.
      Asi jsem neporadila tak jak bys zrovna chtěla, ale říct přímo jeden typ BB creamu je dost těžké. Každému sedí trochu něco jiného. Já na zimu používám hodně tu Misshu, ale zbytek roku raděj Skin79. Hlavně kuli odlišně mastící se pleti. Pokud si z Brna nebo to do něj máš kousek, zkus tam do Missha prodejny zajít a určitě ti najdou správnej odstín.

      Vymazat