čtvrtek 12. září 2013

Nature Republic: Foot & Nature Peeling Foot Mask

Už od poloviny léta mě zlobí loupající se kůže na nohou. Snad nikdy se mi takhle masivně neloupala. Zkoušela jsem to různě obrušovat a zastřihávat jenže to nepomáhalo. Prostě ze mě pořád visely cáry kůže a připadala jsem si jako zombie.

Nakonec jsem to nevydržela a po delších úvahách si objednala peelingovou masku na nohy. Po delších úvahách hlavně proto, protože jsem si nebyla jistá jak moc to bude fungovat a cena taky nebyla bůhvíjak nízká. Nakonec jsem zvolila masku od Nature Republic za 5.49$ což bylo to nejlevnější a nejschůdnější co jsem našla.


Ostatní blogy na kterých jsem narazila na recenze téhle masky tvrdily, že se nohy tak do týdne úplně oloupaly. A za další týden byly krásně hladké s novou kůží. No moc jsem tomu nevěřila. Prosím nečekejte fotky loupajících se nohou. Nemyslím, že by to bylo až tak zajímavé fotit.


Návod říká:
1) Ustřihněte vršky zadělaných ponožkopytlíků
2) Strčte tam nohu
3) Po 60-90min sundejte a opláchněte nohy vlažnou vodou
4) Přibližne 4-7 den po použití, se vám začnou peelit chodidla. Peelení bude pokračovat dalších 3-5 dní (u každého je to individuální)

Pytlík s maskou byl poměrně velký, to jsem nečekala. Ale z obrázků už jsem věděla, že uvnitř jsou dva ponožkopytlíky na nohy. Byli dost velké tak jsem je potunila gumičkama aby mi na nohu hezky přiléhali. Následuje popis pocitů den po dni, užijte si čtení.

Den 1
Hodinku a půl, po kterou jsem měla pytlíky na noze, jsem cítila trvající hřejivě-chladivý pocit na obou chodidlech. Občas dokonce až trochu pálivý. Inu chemie. Krom alkoholu je tam toho ještě spousta a nemá to cenu vypisovat.

Po sundání a opláchnutí nohou jsem žádné zuřivé odstranění kůže nepozorovala. Jen mi to trochu vyžralo lak na nehtech a udělalo příjemně hladká chodidla s ostrůvky tvrdé kůže. Co je zajímavé, že i dost dlouhou dobu po sundání nohy chladili a pálili zároveň. Ale nemohu říct že by to bylo nepříjemné. K večeru malinko svědili.

Den 2,3,4
Nic moc, mám nohy hladké a můžu se klouzat po podlaze. Ale pořád je na nich tvrdá kůže.

Den 5
Ráno jsem na pravé patě našla nějakou oloupanou kůži. Jestli je tohle ono tak to fakt za ty prachy nestálo.

Den 6
Celý den jsem chodila a večer mě čekalo překvapení v podobě velkých kusů odpadávající kůže. Začínám mít pocit, že míra loupání závisí na chodící aktivitě.

Den 7
Bála jsem se, že ráno bude moje postel vypadat jako po texaském masakru motorovou pilou. Naštěstí se jatka nekonala a nohy se zas peelej minimálně. Ty největší kusance opadali včera.

Den 8
Potvrzeno! Loupání závisí na tom jak moc chodíte a namáháte nohy. Dnes jsem zas několik hodin lítala po Praze a večer to vypadalo jako by se kůže rozhodla opadat všechna najednou. Nejtvrdší místa se pořád drží i když už v některých místech i z nich jedna vrstva spadla. Měkké kousky už se oloupaly skoro všechny.

Den 9
Ach jo skoro všude mám doma po zemi a v posteli velmi malé kousky kůže. Budu muset udělat důkladný úklid. Nohy maj ještě pořád místa která jsou tvrdá a mohla by se oloupat.

Den 10,11
Kůže z nohou už se loupe jen vyjimečně. Na chodidlech jsou stále sem tam ostrůvky tvrdé kůže, ale je jí mnohem míň a není ani tak tvrdá jako dřív. Zbytek kůže je hebký a vyměněný.

Co říci závěrem? Maska na nohy je drahá jak prase a účinek není 100%. Stejně jsem ale ráda že jsem ji zkusila, protože náhodné olupování kůže už mě netrápí a ty ostrůvky tvrdé už taky nejsou tak markantní. Asi budu vypadat jako škudlil, ale schovala jsem si tu masku po použití a pečlivě zabalila do pytlíku a chci ji zkusit aplikovat ještě jednou. Ano za novou se mi těch 5.49$ dávat nechce. Takže celkově říkám masce ANO, ale jen hodně vyjimečně.

5 komentářů:

  1. Tedy, ono to zní docela hororově, jak to člověk takhle čte :D
    Zní to zajímavě, ale musím říct, že něco tak agresivního bych se asi osobně bála použít ^^'

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tom jak moc mě zlobila ta loupající se kůže, jsem byla ochotná vyzkoušet naprosto cokoliv. Znáš to, zoufalí lidé dělají zoufalé činy.

      Vymazat
  2. Hm tak mozno preto mi to nefungovalo, ja som vtedy nikam nechodila :D asi tomu dam este sancu :D

    OdpovědětVymazat
  3. to je zajímavý, já používam klasiky starou dobrou pemzu.. :) a v egyptě jsem zkusila ty rybičky co ožíraj nožičky :D :D


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě pemza nějak nezabírá. Jako jo, ohobluje mi trochu dané místo, ale jen tak aby ohladila povrch. To že tam mám ještě půl cenťáku tvrdé kůže je pemze jedno.

      Vymazat