čtvrtek 24. října 2013

Etude House: Sweet Recipe Chocolate Smudge Liner

Když jsem poprvé viděla tyhle linky na obrázku, tak jsem se zamilovala a řekla si, že je prostě musím sehnat. Dělají se ve dvou provedeních. Hořká a mléčná čokoláda. Jelikož jsem do teď používala jen černé linky a čehokoliv jiného se bála, volila jsem tu tmavší variantu. Takže když linky dorazily, byla jsem pomalu v extázi, okukovala bonbónek ze všech stran a pěla chvalozpěvy na Etude House.


Bonbónek přišel zabalený v plastové krabičce a v papírku jaký u bonbónů bývá. Krabička se vážně špatně fotila, takže tu mám jen bonbónek v papírku nebo případně i bez něj.


Když první extáze pominula a člověk začal být rýpavý, uvědomil si, že na to kolik tahle sranda stojí, by přece jen nemuseli být na bonbónku přetahy barvy a i z druhé strany by mohla být lépe zpracovaná.


Takovéhle bonbónky totiž vyrábí kdejakej číňan a to i v téhle kvalitě zpracování. Pravda, jejich náplň linek bude asi trochu závadnější než od Etude House. Když už zmiňuju obsah, tak zas nemůžu být až tak kritická. Sice nevím z čeho se to skládá, ale oku to nevadí a i ta tmavě hnědá vypadá moc pěkně. Jen to na nanášení chce pořídit štětec.

Ze začátku byly linky hodně měkké a štětec se do nich bořil jak do teplého másla. Díky ne zrovna kvalitní krabičce po měsíci používání už trochu ztuhly a pracuje se s nima o dost lépe. Jen to chce pod ně použít nějaký podklad nebo bázi a dělat s nima jen opravdu tenkou linku. Mají totiž tendence se v opačném případě obtiskovat na horní víčko a to není moc vzhledné.


Fotka zavřené krabičky kdyby tam pro někoho bylo něco užitečného. Občas při zavírání musí člověk víc přimáčknout víčko aby se zaklaplo. Jinak se tváří že je, ale ve skutečnosti neni zaklaplé.

Zatím jsem krom obtiskávání při udělání silnější linky nepozorovala žádné rozmazávací tendence ani jiné neplechy. S linkama jsem nadmíru spokojená, dokonce i s barvou. Jen se trochu bojím toho tuhnutí. Aby mi nezatuhly úplně než je dopotřebuju.


Pokus o nakreslení čáry na ruku. Ještě jsem neměla štětec a tak je to kresleno takovou tou houbičkou jak bývá na druhém konci miništětečků. To vpravo je pokus o rozmazání aby bylo vidět hezky čokoládový odstín a že pokud chcete můžete si to na oku rozmazat do ztracena. I když to moc nedoporučuji. Myslím, že by nastal obtiskávací efekt nebo by se to stáhlo do jedné linky v půlce víčka.

Celkově jsem ráda za to, že jsem splašila něco tak pěkného ze Sweet Recipe kolekce a mohla si konečně vyzkoušet něco jiného než svojí K-Palette fixu. Znovu už si ale bonbónek pořizovat nebudu. Jednou mi to stačilo a ty prachy příště vrazím do nějaké další hlouposti.

6 komentářů:

  1. Tedy, s těmi přetahy barvy máš rozhodně pravdu :/ A to si člověk ještě musí pořídit čtětec? Hmmm.
    Uvažovala jsem, zda je takový způsob aplikace vůbec praktický. Když to srovnáš v normálními "linkami", je to lepší, nebo horší? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde hlavně o zvyk. Myslím, že tyhle linky se mi tím štětcem daří dělat tenčí než normálně fixem. Dělám si totiž na konci oka linku docela dlouhou a občas slušně zahnutou a to se mi tím štětcem kreslí o kousek líp.
      Celkově bych řekla, že fix je praktičtější. Když někam cestuješ, táhneš jen jednu věc. Můžeš se s ním malovat třeba i v buse. V jedné ruce zrcátko a v druhé fix. To s tímhle ne. Srdíčko bys musela balancovat někde v klíně, namáčet do něj štětec a pak s ním a zrcátkem teprve operovat.

      Vymazat
    2. Tenkost versus praktičnost... to je zajímavé, díky moc za odpověď :)

      Vymazat
  2. Já si tenhle typ linek koupila a měla jsem přesně opačný problém - nedalo se to z dózičky do týdne vydolovat i když jsem tomu vyhrožovala. Otázkou je, co je horší :D
    Ely: Osobně raději sáhnu po klasické tužce nebo po fixu. S tím je jediný problém ten, že za chvíli se ti na něj nabalí stíny a podklad a moc se mu nechce psát :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si ten fix pravidelně otírej. Mě se to taky stává, takže pak se naštvu a chvilku si s ním čmárám na ruku, ono se to z něj otře a jede se dál.

      Vymazat
  3. Když jsem je okukovala na netu,rozladilo mě, že k nim ten stetecek nemají. :-/ a to tuhnutí mě taky dvakrát nepresvedcuje,abych si je pořídila...

    OdpovědětVymazat