pondělí 18. listopadu 2013

Co jsem se dozvěděla při spotřebovávání hromady vzorečků

Konečně jsem se téměř zbavila nechutné hromady vzorků co se mi tu vytvořila. Říkám téměř protože mi tu pořád zbývá několik BB creamů od Skin79, které používám běžně a zkoušet je fakt nemusím. Chvílemi to bylo peklo a občas jsem po otevření něčeho myslela, že to na sebe fakt nenamažu. Sympatické mi nebyli ani věci s blahodárným účinkem brokolice nebo zelí.....nějak jsem nikdy neslyšela o blahodárném účinku zelí na pleť. Byli i věci slizké a byli věci, které jsem si po nanesení šla zas umýt. Naštěstí se našli i vyjímky, které byli příjemné a o kterých zauvažuji.



1) krémy kolikrát nestačí ani na dvě namazání a já prostě po jednom nebo dvou použitích krému moc nepoznám.....teda pokud to není extrémní zázrak nebo hrůza.

2) Většina krémů od SkinFood divně smrdí. Zkuste si představit jak je cítit místnost na skladování mírně nahnilé zeleniny a kuřárna zároveň.

3) Honey essence od SkinFood sice voněla hezky po medu, ale na obličeji lepila taky solidně medově. A to tak, že asi půl dne. Takže nikdy víc.

4) Vzorky brokolicového a zelí toneru, tonika a emulze od SkinFood obsahují strašně málo daného vzorku, ale jako jo asi to není špatné když člověk používá nějaký to tonikum. Pleť to ještě trochu dočistilo.

5) Lioele Dollish Veil Vita BB ve fialovém odstínu si musím objednat ve větším balení. Je krásně světlý i přes to, že fialová je ta tmavší varianta. Má zajímavou vůni, něco jako když z krabice vybalíte nově koupenou panenku.

6) O HUI Age Recovery Cell-Lab Ringer - měla jsem tu nějaký kapsle jako vzorky a myslím, že celkem fungovali. Pleť byla ráno krásně vyhlazená a bez vrásek pod očima. I když to je asi spíš pro starší ženy než jsem já.

7) The FaceShop - Pore Clean Cleansing Oil - naprosto příšerný. Hrozně mi to páchlo a ta mastnota se pak nedala dostat z obličeje a rukou jinak než spoustou mýdla.

8) Missha - Misa Geum Sul First Essence Booster - no fakt v tom plavali kousky něčeho co vypadalo jako zlato a za ty prachy to asi i zlato bude. Český obchod o tomhle výrobku říká "okamžitě pocítíte protistárnoucí a čistící účinky". Patlala jsem to na sebe večer a okamžitě jsem cítila hlavně trochu lepivou konzistenci, ale ráno jsem vypadala krásně a svěže.

9) Missha - Cho Bo Yang BB Cream - docela se tomu vzorku povedlo mě zmást. na obalu je něco jako čínské znaky zepředu a zezadu je hromada korejštiny. Jako bylo to vizuálně trochu podobné předchozí Misshe, ale ne zas tak moc. Translator mi házel kraviny když jsem se pokoušela znaky přepsat a tak jsem to dohledala prostě podle obrázku. Můj vzorek byl č.1, takže ta světlejší varianta. Musím říct, že byl hodně krycí a barva byla taky dost dobrá. Vydržel pěkný celý den. Ještě aby ne, tenhle BB se řadí k těm dražším a v Missha shopu ho seženete za 569Kč. Určitě ho časem zkusím v plném balení, tedy časem za pár let. Tak nějak mi sedí spíš ke starším ženám než k mladistvé pleti.

10) Za nic na světě jsem nepochopila proč bych měla používat Etude House Nymph Aura Volumer. Po rozdělání a nanesení to smrdí stejně jako smrdí domácnost mého kamaráda, který má kocoura. Jako bonus člověk získá velmi mastný a zpocený vzhled. Možná že v Koreji nebo na plakátech to je žádoucí, ale mě se to nelíbí. Pokud se chcete někomu pomstít, tak mu to darujte.

11) Pokud chcete CC po kterém budete vypadat opravdu bíle a mastně, zvolte zančku banila co.

Toť k postřehům vše. Začínám se děsit toho, že pokud udělám nějakou větší vánoční objednávku, tak mi zas něco přijde. Ale co, blíží se vánoce, takže když budu mít nějaký vzorek, který už jsem zkoušela tak prostě někoho podaruji. Jsem strašně přející, hodná a milá :)

7 komentářů:

  1. mne vzorky vydrzia na cca 3 pouzitia obvykle - okrem tych od skinfoodu, ALE vsimla som si ze cim su starsie tym menej tam toho je (od niektorych mam aj 10+ kusov takze priebezne pouzivam) - takze asi velmi netesnia a schnu :D
    aa jj nymph aura volumer sluzi presne na to :D (naozaj:D)

    OdpovědětVymazat
  2. Mikrorecenze mě pobavily:). A The FaceShop mě naprosto znechutil vším, co jsem vyzkoušela a že se to hned tak nějaké asijské kosmetice nepovede - k tomu jsou vzorky aspoň dobré, teď jsem naprosto imunní oproti celé značce, i kdyby byla za 10% původní ceny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od nich toho zas tolik nezkoušela, ale jsem hodně spokojená s krémem na ruce ve tvaru zvířátka. Je to roztomilé a krému stačí trošička.

      Vymazat
  3. Já nevím, co s těmi vzorky provádíš ty - nebo je to asi ve mě a jedu stále v nějakém úsporném režimu, ale mě naopak vydrží na tolik použití, že je na sebe patlám vždy tak týden! :D
    Jinak, kratičké recenze se skvěle četly a jak píše Alys, opravdu pobavily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě holt záleží co to je za vzorek a asi i od koho. Přijde mi že někteří výrobci dávají víc a někteří méně. Občas mám krém na jedno použití ale potkala jsem i vyjímky na tři použití, záleží jak je krém hutnej a mastnej. BB mi vydrží obvykle taky na 3x (záleží jak moc je krycí a mazací), ale holt tekuté věci jako toner a podobně jsou na jedno použití

      Vymazat
  4. Ty jo, já naopak vzorky nadšeně sbírám pro svoje hojné případy krátkodobých výjezdů, protože vláčet s sebou 10 full size produktů (+ kilo make upu), tak si vyplácám půlku kufru...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas tolik necestuju. Když jedu někam po ČR, tak jedu autem a vzhledem k tomu, že máme dodávku..... :)
      Do zahraničí tolik nejezdím. Na dovolenou v Řecku neberu skoro nic, protože malovat se v zemi kde je 30 ve stínu a ještě se celý den máchám v moři, je prostě kokotina. Maximálně večer když jdeme na večeři, nahodím řasenku a jemné linky. Víc s sebou prostě nemá smysl tahat.
      Do japonska jsem s sebou táhla tuším malý BB od Skin79, jedny stíny, řasenku a linky. Takže taky nic velkého a těžkého.
      Jediné co si nechci představovat je, jak to bude vypadat až pojedu na nějaký zahraniční con nebo podobnou akci. Moje cosplay líčení je trochu náročnější. A to nezmiňuju kostým. Nedávno se mě zrovna nějaký reportér na Hasbro veletrhu ptal jak dlouho mi trvá se navléct do kostýmu. Kostým je relativně v pohodě, to dám s cizí pomocí do 20ti minut, ale maluju se před tím dalších 30 nebo i víc.

      Vymazat