středa 13. listopadu 2013

MISSHA - kamenná prodejna v Praze......konečně

Dneska otevřela Missha pobočku v pasáži U Stýblů. Ano je to ta samá Missha co je v Brně. A pokud netušíte kde sakra pasáž U Stýblů je, tak to vemte přes Světozor nebo se mrkněte na mapu.

Okolo obchodu jsem šla již včera večer a zrovna tam probíhalo slavnostní otvírání s nějakou tou celebritou a korejským velvyslancem. Docela se divím, že se tam všichni vešli. Obchod totiž není nijak velký, ale není ani vysloveně malinký. Prostě tak akorát.

Dneska jsem nemohla dospat jak jsem se těšila že se tam půjdu hned ráno podívat. Vzhledem k tomu, že jsem tak trochu nemocná to bylo až s podivem jak skvěle jsem se cítila. A přiznám se, že jsem malinko doufala, že by třeba mohli mít nějaký zahajovací slevy nebo dárek pro prvních pár zákazníků.

Nedorazila jsem přesně v 10 kdy otvírají, ale asi s půl hodinovým zpožděním. Davy blogerek a nákupu chtivých milovnic asijské kosmetiky, které jsem tam očekávala, se nekonali. Vlastně obchod nevypadal ani moc otevřeně. Uvnitř na zemi klečeli tři prodavačky a pilně z krabic doplňovali do regálů a šuplíčků různé zboží. Takže můj úplně původní plán nafotit celý krámek, vzal v tu chvíli za své a  reprezentativní fotky nebudou.

Nicméně jsem po vstupu dovnitř byla mile přivítána a ujištěna, že je otevřeno. Jala jsem se tedy okukovat zboží. Pokud tohle čte nějaká milovnice laků na nehty, tak ať si tam určitě zajde, těch tam bylo fakt mrtě. Celkově tam byl o něco větší výběr než má Missha na eshopu. Samozřejmě mě mrzelo, že tam nemají takový výběr jak bych si přála. Trochu totiž začínám toužit po Missha: Creamy Latte Cleansing Foam v zelenočajové podobě a kdyby měli něco z kolekce Missha: Belle Epoque tak bych možná, ale opravdu možná o něčem popřemýšlela. Taky jsem čekala větší výběr krémů na ruce. Ono hlavně přes ty prodavačky co tam lezly po zemi a něco doplňovali se dost špatně dostávalo k vystavenému zboží.

Po menším průzkumu jsem se nakonec rozhodla zakoupit Missha Two In One Fit-in Gel Liner v černo zlaté verzi. Vzorky k vyzkoušení tam byli (dokonce snad i ve všech barvách), jen jsem nějak neviděla kapesníčky na otření, takže jsem si po ruce nečmárala. Nakonec se tedy jedna prodavačka zvedla od doplňování, když jsem řekla že mám vybráno a převzala ode mě vystavený vzorek a šla ke kase. Já nic zlého netuše jsem si říkala, že ho asi ještě nemají doplněný a půjde mi pro něj dozadu. Hm tak ne, starší prodavačka musela tuhle novicku upozornit, že má v ruce vzorek na vystavení a došla mi pro správnou krabičku. Ještě mi nabídla, že jí rozdělá abych se opravdu přesvědčila, že je to správná barva. Což bylo zbytečné, protože to je na krabičce docela vekou samolepkou natištěno.

Zboží mi zabalili do papírového pytlíku s nápisem Missha, chtěli přidat i nějaký vzoreček zdarma, ale těch se aktuálně doma snažím zbavit a tak jsem ho odmítla a pomalu odcházela pryč přemýšleje o právě prožitém zážitku a co o tom napsat.

Nakonec bych to shrnula tak, že česká Missha je dobrá. Ceny jsou víceméně stejné jako na ebayi. Prodavačky jsou milé, jen by to chtělo aby stihli doplnit zboží dřív a mohli se pak plně věnovat zákaznicím. Trochu mě mrzelo, že nebyla žádná otvírací sleva nebo akce.

5 komentářů:

  1. Tak konečně se do Misshi dostane i člověk ze západních Čech. :D Do Brna se mi jenom kvůli tomu jezdit nikdy nechtělo a radši si zboží napřed pořádně prohlédnu, než nakupuji, proto jsem zatím ani neobjednávala z e-shopu. A do Prahy je to přece jenom blíž, takže děkuji za tip! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to, že se bude časem otvírat ještě jedna pobočka. Otázka je ovšem kde. Můj skromný tip je buď Ostrava nebo Ústí nad Labem. Prostě nějaké další velké město.

      Vymazat
  2. Chtěla jsem napsat, jak je to fajn, že to Missha u nás takhle rozjíždí, že je to dobře, protože mají dobré služby a že jim fandím, ale tahle pražská nepřipravenost na zákazníky mě poněkud zarazila O.o Snad se brzy otrkají. Je velká škoda, že jsi nemohla obchldek nafotit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím jak to asi vzniklo. Znám to z obchodu až moc dobře. Někdo naplánuje imaginární termíny. Dělníci makaj a připravujou obchod(v tom horším případě to dělá zručný chlapík který normálně maká v kanclu). Pak když zkončí, naběhnou prodavačky a vytřou bordel, naleštěj sklo a vůbec to všechno uklidí. Pak zjistí že se moc nestíhá, vystaví nějaké zboží aby to vypadalo že fungujou a večer je otvíračka pro papaláše. Ráno přijdou o hodinu dřív(neplacenou) aby uklidili ten bordel z večera. A pak už jen vybalujou a rovnaj to co je potřeba. Ideálně ještě zjistí, že jim neposlali krabici xy s nějakým důležitým zbožím.
      Zásobování za provozu je u nás obecně rozšířený nešvar který nesnáším. Je mi krajně nepříjemné se proplétat v Lidlu mezi paletama nebo čekat až prodavačka dorovná jogurty. Neřeknu když v průběhu dne zboží dojde, to mi nevadí. Ale právě takovéhle případy kdy něco mělo být uděláno a není a musí se to stíhat za provozu, mě strašně štvou. Prodavačka by se mi především měla věnovat, od toho tam je.

      Vymazat
  3. Aw, doufám, že budeš mít příležitost se tam zastavit a něco nafotit, už se nemůžu dočkat, až budu na Vánoce zpátky v Praze a budu to moct jít okouknout. :)

    OdpovědětVymazat