pátek 27. června 2014

Štětce Real Techniques

Už před pár měsíci jsem se rozhodla pořídit si pořádné štětce. Vím že jsem vždycky říkala, že je to zbytečnost a kdysi mi stačili takové ty miništětečky co se prodávají v drogerii po třech, pak štětce od Essence za 30Kč a pak jsem se rozhodla zkusit něco víc abych zjistila co na tom všichni vidí.




Tak tedy započalo mé hledání. Požadavky byli následující: vzhled, cena, kvalita. Nechtěla jsem nějaké nudné a prudce profesionálně se tvářící černé štětce. Nechtěla jsem ani ty levné barevné kterých je na ebay tuny za pár dolarů. Chtěla jsem prostě štětce které by hezky vypadaly.....a to byl problém. Stejně tak byl problém i cena, nebyla jsem ochotna přistoupit na ceny jaké mají třeba Sigma štětce. Některé sady se mi barevně líbily, ale dát přes 150$ za štětce se mi fakt nechtělo. Navíc když jsem nepotřebovala sadu ale jen pár jednotlivců. No a co se týče kvality, ebayové štětce tedy ne a pak už jsem jen googlila a koukala co používají ostatní a hledala recenze jak moc dobré ty Hakuro, Sigma, Real Techniques, Sedona Lace a EcoTools tedy jsou.

Díky vzhledu a pozitivním recenzím vedli od začátku hlavně Real Techniques. Velké plus je, že se dají koupit i tady v čechách a nemusí se objednávat ze zahraničí. Jenže pak mi to nedalo a začla jsem hledat. A taky našla, na iHerbu je měli levněji! Nikdy jsem odtamtud nic neobjednávala, jen vím že pár slečen co sleduji jejich blog odtamtud objednává a jsou spokojené. Tak jsem to tedy zkusila. A ještě se mi povedlo dohledat i nějaký slevový kupón, jeeej! On je fakt trochu rozdíl koupit si štětec za 299Kč nebo za 9$....tedy bylo by to 9$ kdyby mi balíček který byl za 46$ nezadrželi na celnici a nemusela jsem za to platit clo. Ale i tak to pořád vyšlo o kousek levněji.

Takže co mi tedy všechno přišlo a jak jsem s tím spokojená:


Z leva do prava:

Stippling brush - myslela jsem si, že to bude další level v nanášení BB creamů a že opustím houbičky, které prostě nejsou moc vzhledné a spotřebuje se s nima mnohem víc produktu. Nakonec se tenhle štětec ukázal jako nejméně potřebný ze všech štětců. Párkrát jsem to s ním zkusila, ale mám pocit, že mi vytváří na pleti trochu masku, to ta houbička nedělá. Navíc je poměrně malý a nanášet s ním cokoliv malými krouživými pohyby aby se to pěkně zapracovalo.....no já na to nemám celý den. Houbička v tomhle případě vyhrála. Taky mě na obličeji trochu píchá.

Blush brush - s tvářenkama jsem si začala hrát poměrně nedávno a nevěřili by jste jak moc debilní a nepoužitelné štětce u nich bývají. Tenhle je super. Občas mi přijde zbytečně velký, protože narvat ho třeba do Fox in a Box, tak abych nabrala jen jednu barvu prostě nejde. Ale zas je strašně hebounký a hezky se s ním hladí po obličeji.

Powder brush - megahebounký štětec s kterým je radost po tom obličeji šmrdlat. Je hrozně hustej, ale snad nikdy se mi na jeden pokus nepovedlo přepudrovat celý obličej. Vždycky to je tak na 4x. Navíc mám teď období kdy raděj nanáším houbičkou protože se mi líbí mít smrtelně bílou vrstvu (pozůstatek z Japonska) a to tímhle štětcem prostě neudělám. Ten udělá krásnou jemnou vrstvičku, kterou si běžná evropanka žádá.

Silicone liner brush - je úplně nahovno. Je to ten co leží dole. Princip by měl být, že když je to se silikonovým hrotem který nesaje, že tedy naberete linky a žádné se vám nevcucávají do chlupů a nezasychají tam a nemusíte to pak složitě čistit, jen strašně elegantně nakreslíte linku na oku a konec. Tak to nefunguje nebo jsem úplně levá. Tím že je hrot silikonový a nesaje, taky kulový nabere a když ne kulový tak nabere hroznou hroudu. Takže máte na výběr buď namáčet ten hrot 10x na jedno oko a nebo kreslit hroudou, různě tam s ním točit a hledat místa kde je na něm ještě barva a podobné marné snažení. Párkrát jsem ho zkusila využít na nanášení lesku nebo krémové rtěnky a na to je o dost použitelnější.


Starter set se jevil docela slibně, štětce jsou v pouzdru co se dá stojánkovitě ohnout a které mi už od začátku leží pod stolem protože zabírá moc místa. Zas z leva do prava:

Deluxe crease brush - má sloužit na různé rozmazávání a ztrácení stínů. První co vás upoutá když ho máte v ruce je, že je fakt velkej a fakt hodně chlupatej. Ale hlavně ta velikost zarazí. Vždyť je to velký pomalu jak moje oko, jak s tím mám něco dělat, nanášet, rozmazávat, když to vyplní celý prostor! Ale tak s trochou cviku to jde. A občas když jsem líná ho používám přímo na nanášení. Nabere toho hodně a máte to hned po celým oku.

Base shadow brush - štětec "pro aplikaci stínů přes celé víčko" jak píší na stránkách. To fakt nevím, taky je hodně velkej a já si s ním koutky očí rozhodně nenamaluju bez toho aby to bylo i všude okolo. Jinak je opravdu příjemný a praktický a dá se s ním i ztrácet.

Accent brush - na detaily je naprosto skvělý. Třeba na zmiňované koutky očí. Klidně bych brala něco podobného v kousek větší i menší verzi.

Brow brush - jsem zlá a na obočí ho skoro nepoužívám. Trapně si s ním maluju náznak očních linek ze stínů nebo ho používám k nanášení stínů pod oko.

Fine liner brush - když je čerstvě umytý, je na gelové linky fakt super. Tak tenkou čáru jako linkama ve fixe jsem s ním nikdy neudělala, ale rozhodně se s ním kreslit rozumně dá. Jakmile na něm něco zaschne, tak škrábe a už se s ním líčí podstatně hůř.

Závěrem chci říct že všechny štětce jsou fakticky tak plyšové jak se o nich říká a ty moje rozhodně nepelichají ani nemají žádná propadlá či špatně ostříhaná místa. Čistím je každých 14dní směskou oleje, vody a čistících pěn co používám na odličování. Rozhodně nelituji toho, že jsem si je pořídila a zatím mi stačí, i když jsou i hezčí, jenže bohužel už nesehnatelné.

Štětce které by se mi líbili nejvíc, udělala kdysi americká Sephora ve spolupráci s Tokidoki. U nás jsme si o nich mohli nechat jen zdát.


P.S. Následující týden jsem na Festivalu Fantazie a tudíž se dalšího článku dočkáte až se vrátím.

5 komentářů:

  1. Pořídila sis krásné štětce a je škoda, že s nimi tedy nejsi spokojená na 100% procent (a že ti balíček na celnici odchytili), ale tak alespoň že v rámci mezí svůj účel pěkně plní.
    Ty štětce ze Sephory ve spolupráci s Tokidoki jsou úžasné! ^^

    Já jsem asi úplný exot v tomto. Kdysi jsem si na eBay koupila set pěti štětců za nějaký dolar a půl, používám je už roky a roky a na to, jak se o ně hanebně zapomínám starat, jsou stále hebounké, rozhodně nepelichají a jsem s nimi naprosto spokojená ^^'
    Sleduju na různých blozích honbu za ideálním štětcem a přemýšlím, zda jsem tak nenáročná, nebo co to má být :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky nebyla moc náročná, ale nějak mě začal vadit starý štětec protože mám v poslední době citlivější pleť a všechno mě začalo píchat a tahat. Dokonce začínám mít problém s gelovýma linkama a mám pocit, že mě pak hrozně tahá kůže okolo očí a musím se domazávat. Asi stáří nebo co.

      Vymazat
  2. Ty barevné štětce z eBay, co vypadají jako kopie Real Techniques, vůbec nejsou špatné - nejen vzhledem k ceně, ale celkově.

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, ta TokiDoki kolekce by byla úžasná! Já mám štětců takovou směsku, dva drahé ze Sephory a zbytek co tak přišlo dohromady s něčím. Ty sephorácké jsou fajn, až na drobnou vadu - ten růžový kabuki trochu pelichá, tak se vždycky musím obrat od růžových chlupů. Jinak na stny a obočí mám laciné z drogerie z Německa po 1 euru a drží už roky a jsou super. A fajn štětce na tvářenky vykuchávám z dražších tvářenek, které je mají vestavěné. =D

    OdpovědětVymazat
  4. Taky pomalu přemýšlím nad nákupem nějakých lepších štětců, nutně potřebuji alespoň jeden na tvářenku a pudr. Zbytek zatím zvládám s pomocí lowend značek jako je catrice, elf a essence. Pravda, mám tu jeden od Sephory na makeup, kterej se mi opravdu osvědčil, když jsem líná ho patlat rukama :) zatím se mi ale taky nechce zrovna moc utrácet, i když další výplata je už za rohem :D

    OdpovědětVymazat