pondělí 27. října 2014

A takhle si tu žijem

Zas jsem poslední dobou až moc narážela na fotky různých zákoutí bytů blogerek. Bože já to tak nesnáším! Deptá mě to protože mám pocit, že není reálné mít tak hezky naklizeno a ještě mít totálně bílý nábytek potažený sněhobílýma látkama, nikde ani zrnko prachu nebo nečistot. Netuším jak to dělají, jestli před focením všude uklidí, utřou prach a všechno načančají. Já vám ukážu sondu do blogerčina bytu jakou jste ještě neviděli. Ano bordel, nepořádek, prach, kosmetika, to vše bude v dnešním článku.

Bohužel můj foťák trval na tom, že je doma příliš šero a tudíž je noc a musí fotit s bleskem. Vysvětlit mu, že je poledne a tudíž nemůže být noc a má dělat hezký fotky bez blesku, se mi nepovedlo.


Mé krásné pracovní i odpočinkové místo, tedy komp a starý stůl zabraný mému muži protože je tak skvěle velkej. Na židli stará teplá mikča, páč večery jsou chladné žejo. Jeden z několika šatníků s haldou šatů, sukní a tak. Černá hromada v levo jsou rockband bubny zaházené aktuálně nošeným oblečením, krabice za tím jsou šatník č.2 a cosplaye. Bordel před černou hromadou jsou tašky, kabelky a batohy co nemám kam dát. Pod stolem, okolo stolu a na stole vidíte hromady kosmetiky kterou nutně potřebuju a používám.


Tady už vidíte trochu víc zblízka bordel jež se dá nazvat kolekce rtěnek a balzámů na rty. V pozadí nějaký ten krém na ruce, v popředí takové ty věci jako minikoš na bordel vlastní výroby. Jsem docela dobrá a s rtěnkama se blížím číslu 30 (což bych nevěděla kdybych si je při této příležitosti nespočítala). Trapně vám nebudu nakecávat, že nemám 20 růžových, ale každá je jinak růžová. Ano jsou prostě nějak růžové a každá má jiné vlastnosti a pracuje se s ní jinak. Najdou se tam i krvavě rudé, brutálně fialové a modrá. Taky pár lesků co moc nepoužívám, protože mít mastnou pleť a ještě lesklé rty vypadá blbě. Balzámy jsou naopak super a používám je každou chvíli. Bohužel tyhle do kterých se šahá, můžu používat jen doma. Venku bych si neměla kam utřít zasviněný ruce.


Zátiší pod monitorem se nese v duchu laků, jež se učím poslední dobu používat a taky různých řasenek a tužek na oči, vkusně je to doplněno mazáníma na obličej abych se i v noci hezky leskla a zůstala mnoho let krásná. Pro zábavu můžete hledat kolik je na fotce vidět BB creamů.

Na tomhle blogu narážím na to jak je důležité být obklopen drobnostmi co člověku dělají radost. Ano plně s tím souhlasím, taky si raději pořídím něco co se mi líbí, byť je to třeba dražší, než levnější a ošklivější věc. Na to být obkopen hnusnýma věcma co člověk nesnáší, je život příliš krátkej. Takže tu mám následující.


Beruškoidní zvířátko jako podložka pod můj milovaný půllitr protože z menších věcí odmítám z praktických důvodů pít. Štětce narvané v plastové skleničce s Rilakkumou a další v IKEA ozdobném a obarveném květináči. Ostatní blogerky ho mají tak jak se prodává, tedy bílý nebo růžový, já jsem malé zlo a nabarvila jsem ho na černozlato, nezkoušejte to jde to hrozně blbě. Velkou pýchou je pro mě figurka Hatsune Miku jež jsem si sama vlastnoručně vytáhla z UFO catcheru. U ní pak vlastnoručně malovaný poník a placka s jedním slavným brony kamarádem :)


Violettu už znáte. Dělá mi radost na stole a v pozadí za ní mám svatební fotku a pár úchyláckých polaroidových fotek. Okolo ní se nachází mističky s tvářenkama a pudrem. Pokud by vám vrtalo hlavou na čem to stojí, je to kufřík s DS příslušenstvím a Zelda motivy.


Když už jsem to nakousla s Hatsune Miku, ukážu i pár dalších figurek. Tohle je třeba kousek naší knihovny (čti jedna z mála poliček co nepřetéká knihama a bordelem, ale zbylo tam i místo na figurky). Neon Genesis Evangelion bylo první anime mnoha lidí, já nejsem vyjímka a z japanu si ráda vozím hezké suvenýry.


Aby mu to nebylo líto, zařadím i suvenýry/dekorace mého muže. Spousta kozatých slečen na mírně zaprášené poličce jeho stolu. Ten betlém v pozadí je tam od minulých vánoc a já mám pocit, že už nemá cenu ho uklízet. Vkusné zavařovací sklenice a láhev od coly na pozadí obsahují trochu moře z různých částí Řecka a Japonska.


Další dekorace prozrazující co máme rádi....ehm letadla. Ano jsou naprosto všude a tohle je jen malý výsek našeho stropu.

Donedávna jsem fotila a pořád ještě, když je dobré světlo, tak fotím věci na blog stylem, že rozložím dvě čtvrtky a doufám v zázrak. Nicméně si můžu zamachrovat, protože občas se tu třeba začnou objevovat i fotky co nemají na pozadí čtvrtku. Nové hračky jsou fajn.



Z první fotky kde je v pozadí vidět můj stůl si můžete udělat představu jak asi máme velký byt (za mnou - z místa kde jsem stála při focení, už je jen kuchyňská linka a zeď) a jak moc je tu uklizeno. Ano v garsonce se to prostě moc nedá s tolika věcma. Nechci zakecat skvělou fotící kostku, je s ní docela legrace, jen jsem občas líná ji rozkládat, takže čtvrtky zatím vedou. Lampičky jsou super protože doma prostě máme šero i přes den. Až na to, že jsou to levné lampičky z Číny a když jí člověk nechá rozsvícenou dýl jak 3 min, začne cítit podezřele se pálící plast. Tak holt musím fotit rychle.

Tolik k cestě po naší domácnosti. Blbosti jako sklep, koupelnu nebo botník jsem nefotila jelikož to vážně není nic zajímavého a občas to přesahuje únosnou mez normálního člověka co se týče zaprášenosti. Třeba v koupelně si jako správní gothici pěstujeme pavučiny. Nám se to líbí, ale ostatní by nám to určitě měli tendenci uklidit.

Doufám, že jsem vás článkem plným bordelu a naprosto normálního hráčského/modelářského/kosmetického vybavení rozveselila a ukázala vám, že né každý má doma sterilně bílo a uklizeno. A pokud jste odvážlivci, klidně hoďte do komentů popis vlastního bydlení nebo odkaz na fotky.

12 komentářů:

  1. Haha Vintage Blog znám a už nějaký čas přemýšlím, jestli náhodou pisatelka nežije v nějakém mega velkém apartmánu, že pořád fotí tolik věcí, které má a kupuje, a stále je kolem ní čisto a vzdušno.
    Tebe ale zase dost obdivuju, že v tom přeplněném bytě dokážeš žít. Neberu to jako bordel, spíš jako ten nedostatek místo vs. zájmy. Máte aspoň kde spát, že jo? :D Můžu se zeptat, jak velký máte byt?
    Pratchettovky ...awwww....hele, když si lidé navíc fotí knihovny, nechtěla bys taky? :D Dost by mě to zajímalo :D.
    Foto koutek je skvělý :D
    A líbí se mi nápad sbírat vodu do sklenic :). Jen mě tak napadá, i když je tam konzervant - tedy sůl, nestane se s ní časem něco?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejstarsi more co mame je spanelske ve skenici od okurek a to je asi 16 let stare a zatim ok.

      Vymazat
  2. No zas tolik koníčků nemáme, spíš je máme prostorově náročné. Spíme na zemi a po čtyřech letech spaní na nafukovací matraci jsme si v IKEA pořídili matraci normální. Mým snem je mít pod ní i normální postel, ale bohužel by nám to opravdu velmi ubralo prostor. Takhle se po té posteli dá chodit a překračovat jí a s nějakou konstrukcí už by to možné nebylo. Sklápěcí postel mít nelze protože na zeď promítáme z projektoru.
    Hlavní místnost bytu má zhruba 3,2m x 6,5m. Máme ještě balkon který je neocenitelný při různých činnostech typu sprejování předmětů. A luxusně velkou koupelnu (v garsonkách nevídanou) s normální vanou a výklenkem na úzkou 35cm hlubokou pračku.
    Knihovna asi nemá moc cenu fotit, pro bordel by stejně nebylo vidět jednotlivé tituly. Krom Pratchetta obsahuje převážně leteckou literaturu, nějaké magické knihy, Kulhánka, Žambocha, Cílka, Pilipiuka, zpěvníky, pár komixů, knihu s etiketou, kuchařky, Pána prstenů, Den trifidů, japonskou knihu o tom jak kreslit slečny v latexu, nějaké knihy jež by potěšili očičko antropologa. Druhá knihovna obsahuje hry na xbox 360, Wii, 3DS, PC, jmenované konzole, nafukovací žertovné paruky a další soubor věcí o letadlech a návody k vysílačkám a přístrojům na skládání hudby.
    Nějak nepozoruju že by se s mořem ve sklenicích něco stalo. Ty z řecka jsou stále hezky čisté a to z japonska hnusně zelené.

    OdpovědětVymazat
  3. Ooo, ty figurky. Policajtku a Gloomy Bear Sonico si chci koupit už delší dobu, ale vždycky ty prachy pak utratím za něco jiného. Kolik to tak stálo? Zajímalo by mě, o kolik mě na eBay okrádají :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou bazarový figurky, takže cena se může hodně lišit. Nevím kolik stojí originály, ale v bazarech můžeš sehnat figurky klidně i za 200kč. Záleží samozřejmě na poškození, velikosti nebo nahotě figurek.
      Některé z těch Evangelioních figurek co mám jsou normálně kupovaný v krámě s jídlem. Prostě tam měli i figurku v krabičce, tak jsem jí brala. Dokonce jedna Asuka je reklamní vydaná k nějakému kafi. Pokud se vyplatí si kvůli něčemu šetřit a pak si do japanu zajet, tak to rozhodně jsou bazarové figurky. Nám normálním evropanům je jedno že to někomu stálo měsíc na poličce a není k tomu krabička. Když jsme viděli figurky v komixpointu třeba za čtyři tisíce tak jsme fakt nechápali. Stejně velký a propracovaný bazarovky se daj sehnat za tisícovku.

      Vymazat
    2. Gloomy Bear bylo v bazarech hodne, takze ta byla za nejakych ¥800, policejni Sonico meli taky ve vice kusech, ale protoze je 1:8 tak byla drazsi, myslim ze cca ¥1200. Obe patri k tem levnejsim co jsme tam kupovali, nektere bazarove figurky byly i za ¥3000. Jinak nove figurky 1:8 se cenove pohybuji tak ¥7000 az ¥15000 (to uz jsou ale opravdu nadherne zpracovane kousky)

      Vymazat
  4. Ha, konečně fotky nějakého normálního bytu! :D někdy ostatní blogerky podezírám skoro z toho, že mají jeden pokoj navíc, který slouží čistě jen pro focení a kde se zásadně nebydlí, jinak si to totiž nedovedu pořádně představit. Jsem takový ten trousící typ, po každé cestě přes pokoj ze mě prostě nějak "opadávají" věci. Oblečení nejsem schopná uklízet do skříně, barvu svého pc stolu už jsem taky pěkně dlouho neviděla a ba co hůř, je mi v tom bordelu dobře :D
    I když tak málo prostoru okolo klávesnice bych asi nesnesla :D a hlavně tu židli, musí to být sakra nepohodlné! Mmch, já se tu večer balím do své hello kitty deky, takový zvyk z domova :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk si zvykne. Někdy mi ten prostor okolo klávesnice taky chybí a vzpomínám na časy kdy jsem na stole mohla reálně něco dělat. Židle je v pohodě, mám na ní polštářek a zvládnu na ní být klidně i 8h bez větších problémů. I když někdy už se taky kroutím a nevím jak sedět. Nemám ráda třeba kolečková křesla, přijdou mi velké a i když jsou pohodlné tak se mi s nima špatně manipuluje. Navíc se mi v nich potí zadek.

      Vymazat
  5. Krásný bordýlek:) Moc dobře znám kombinaci malého bytu a prostorově náročných koníčků:) U nás jsou to kytary, kytary a zase kytary, pak reprobedny, počítače, konzole, hromada knih a do toho ještě nemalý pes:) Některé návštěvy padají do mdlob, jiné ty všechny artefakty baví:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo když tu byl na návštěvě otec tak prohlásil, že to tu je jako ve skladišti. Tak jsem mu vysvětlila kolik stojí větší byty v Praze a že pokud na to má, tak se ráda přestěhuji.

      Vymazat
    2. Přesně:) Můj táta to tu naposledy komentoval jako "hrůzostrašné":)

      Vymazat
  6. Konečně byt, se kterým se ztotožním! My máme sice 3+1, ale cosplay je dost prostorově náročný koníček a navíc máme další dva spolubydlící, takže bordel je u nás prakticky nestále, dokud mi nehrábne a neuklidím (cca 1x za dva týdny). =D Krásy figurek mě nikdy nějak neoslovily, ale zase vám závidím projektor, kterým promítáte, ten bysme s mužem taky moc chtěli. A do knihovny se mi knížky už taky nevejdou, potřebovala bych třetí (btw. máme podobný vkus na knihy, Pratchetta mám kompletního, Žambocha a Kulhánka u nás také milujeme). =D

    OdpovědětVymazat