čtvrtek 2. října 2014

Etude House: Skin mal:gem - Essential

To jsem zas jednou měla nápad a rozhodla jsem se, že si pořídím toner. Narazila jsem na hezkou řadu tonerů od Etude House a bylo to jasný. Vybrala jsem si z pěti různých tonerů ten vhodný pro smíšenou až mastnou pleť a doufala v zázrak.


 Dorazila mi velká plastová láhev o objemu 250ml. Vůbec jsem si to takhle velké nepředstavovala a měla jsem pocit, že mi to vydrží snad do konce života. Hodně se mi líbí ta dvousložkovitost, jen se to před použitím musí fakt kvalitně protřepat.

Když už jsme u použití, určitě se vám bude líbit vůně, je příjemně citrusová. Používat se toner může více způsoby. Jsou pěkně vykreslené na krabičce. Můžete to jen tak nacákat na obličej nebo nanést vatovým tampónkem a nebo si udělat masku.




Pro zvědavce tu samozřejmě mám i fotku se složením.


Po delší době co toner používám, nějak nevidím žádný ze slibovaných efektů. Pleť se mi mastí stejně, póry jsou otevřené a zasrané úplně stejně. Asi jsem divná nebo slepá nebo je to dělaný na korejskou pleť. Navíc po natření nebo pocákání se, jsem neskutečně mastná a lesklá. Naprosto se ta mastnota odmítá vsáknout a ulpívá na mě tak dlouho dokud jí prostě nezdrbu dolů. Neviděla jsem snad jedinou hate recenzi a všechny korejky dávají těmhle tonerům maximální hodnocení. Fakt nechápu proč. Jediný rozumný způsob jak můžu tuhle věc používat je vzít si plátýnkovou masku, vymáchat jí v toneru a nechat na obličeji tak 15min. Snad jedině potom jsem nebyla totálně mastná.

Takže vlastně jediné a největší plus, krom pocitu, že pro sebe něco dělám, je ta citrusová vůně. Nechci bejt hnusná, ale za 250kč bych čekala od Etude House větší zázrak. Třeba něco co nejen voní, ale i funguje. Opět se teda ukazuje, že některé věci od téhle firmy jsou boží a některé úplně na hovno.

6 komentářů:

  1. S tonerama mam taky problem ze jich vetsina na me dela velky kulovy. Jedinej kterej prokazatelne pomahal byl od Mary Kay, ale ten zas mel astronomickou cenu, takze ve vysledku na prd. Nakonec jsem zakotvila u pouzivani ruzovy vody z obchodu s orientalnima potravinama za 39,- ktera plet aspon nadherne vydhratuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně kolikrát přijde, že korejským produktům bloggerky dávají nejlepší hodnocení prostě proto, že je to z Koreje a že jim výrobek připadá na obličeji příjemný a nevyskákala jim po tom vyrážka. Docela mě štve, že než člověk narazí na nějakou směrodatnou recenzi, proleze hromadu reviews, kde dávají slečny výrobkům 5/5 prostě... PROTO :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nebude jen s korejskýma produktama. Myslím že stejný problém bude i s drahýma značkama jako Dior, YSL a podobně. Protože přece když je to Dior tak to nemůže bejt špatný. Párkrát jsem schválně v Sephoře zkoušela nějaký Dioří stíny máznout na ruku a byla jsem fakt zklamaná tou pigmentací a tím jak to prášilo (pokud neměli třeba nějaký starý přesluhující, tak to fakt nechápu). Jako jo je to hezká parádička s pěknou krabičkou, všechno je zlatě vyvedený a blejskavý, ale prvotní účel aby ty stíny vypadali dobře mi tam nějak chybí.

      Vymazat
  3. Asijske tonery obecne jsou mnohem mene stahujici a odmastujici nez ty nase, je to spis neco jako ridsi emulze. Ja mam ted toner od Beyond a ten je dokonce tak husty, ze se ani neda dat na tampon, musim ho patlat rukama a skutecne spis zjemnuje z hydratuje nez co jinyho (ale v pripade meho toenru to je to, co delat ma, nijak jinak se tvarit nesnazi =D). Podle ingredienci tam nic moc jinyho nez mastici slozky na prvnich mistech nevidim, nevim, jak by to melo zmensovat pory... Etude je pdole me v pecujici kosmetice obecne slabsi. Podle me ty recenze jsou proste hrozne subjektivni, i kdyz ma nekdo teoreticky pdoobnou plet, tak to stejne vnima nakonec jinak. Ale taky mi prijde, ze negativnich recenzi je obecne malo, coz muze byt tim, ze kdyz to sotji za backoru tak o tom casto asi ani nenapisou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a proto jsem tu já, strašně zlá evropanka co je klidně bude pomlouvat. Asi nikdy nezapomenu na čistící pěnu od nich, po který se mi začala ještě brutálněji mastit pleť. Prostě je to firma kterou člověk zároveň miluje a nenávidí.

      Vymazat
  4. Ani jsem nečekala,že na nějakou negativní recenzi na Korejskou kosmetiku narazím :D .. Děkuju, aspoň budu vědět čemu se vyvarovat, když jsem se už začala dívat po nějaké té kosmetice :'3

    OdpovědětVymazat