čtvrtek 9. října 2014

Skinfood: Banana Concealer Stick

Hledání dokonalého korektoru zná asi hodně z vás. A některé z vás jistě mohou říci, že zkoušeli už tunu korektorů a ty jim víc nebo míň vyhovovali. Jenže já jsem v podstatě korektorový začátečník. Jako úplně první jsem zkoušela Skinfood: Banana Concealer Stick v odstínu číslo 1, tedy Light Banana. Vybrala jsem si ho z prostého důvodu, mám ráda banány.


Ani vlastně nevím co jsem čekala, četla jsem pár recenzí, že je skvělej a voní po banánech, tak asi to. Jenže on po banánech voněl jen prvních pár dní. A konzistence byla na mě taky dost tuhá. Neřeknu když si s tím třeba maskuju něco na tváři, tak mi to nevadí, že to trochu tahá. Jenže pod očima je to průšvih. Si fakt nepotřebuju vytahat kůži a mít tam pytle jak od brambor.


Provedením se mi vysouvací tyčinka i obal hrozně líbí, jenže to je tak všechno. Mám pocit, že mi skoro nic nepřekryje a je na mě možná trochu moc do žluta. Schválně mrkněte na fotky překrývacího testu na pacičce.


Na ruku jsem nakreslila čáru normální fixou co si s ní dělám linky a zkusila jí trochu překrýt. Korektorem jsem to místo přejela asi 3x než to vypadalo takhle. Pak už stačilo jen rozmazat a znenápadnit korektor. To se moc nepovedlo. S kůží na ruce mi splynul hezky, asi jí mám jinak žlutou než obličej kde teda rozhodně nesplývá. Jen tu nakreslenou čáru korektor ve výsledku moc nepřekryl, leda se mi jí povedlo kus umazat.


I kdyby fungoval a překrýval nějak lépe, vadí mi na tomhle korektoru ještě jedna věc. To je výdrž. Asi v půlce dne mám pocit, že korektor začíná být vidět a dělá takové malé mapy. Za 1,4g korektoru zaplatíte na ebay nějakých 136Kč. To není zas tak málo. Takže tenhle korektor vám fakt doporučit nemůžu a nezbývá mi než hledat dál.

4 komentáře:

  1. Ja s korektorama bojuju uz dlouho, ty tycinkove uz jsem vzdala, minimalne tedy na krudy pod ocima. Celkem uchazejici je korektor na kruhy pod ocima od Benefitu, vyjde nehorazne draho, ale alespon se da jednoduse natupat pod oci a kuzi to netaha ani trochu. Barva vypada tmave, ale jak je takova merunkova, tak dobre prekryje tu sedou barvu. Jedina otrava je, ze trohu dela mapy a usazuje se v zahybech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vim že lidi si jednu dobu chválili i něco od Catrice a to podle mě taky není bůhvíjakej zázrak. Kamarádka mi doporučovala Fit od Maybelline, ale já jsem hýřivka a v dnech Marianne jsem ukořistila ten slavnej Nars a pomalu ho začínám zkoušet a učit se s ním. Zatím jsem spokojená i když pořádně ani nevím jaké množství použít a jestli pod nebo přes BB cream.

      Vymazat
  2. Z korektory je to docela kříž; kdysi jsem tak používala bb krém s pudrem, který jsem nanášela ve vrstvách (což docela fungovalo, ale kdo by se s tim furt patlal) a pak jsem narazila na Toleriane Teint od La Roche Posay, cenově sice nic moc, ale vydrží skoro celý den a stačí ho opravdu maličko. Dobrou službu taky odvádí tekutý od elfu. Tím ovšem mé zkušenosti s korektory končí, zatím jsem nemusela hledat náhradu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Korektor kupuju už léta od Essence, není to žádný super hype top produkt ale maximálně mi vyhovuje, je to jedna z mála kosmetických věcí které jsem nikdy úplně neswitchla na korejské... mám od skinfoodu ten lososí korektor a podobná nespokojenost jako tady popisuješ s tímhle... :c

    OdpovědětVymazat