čtvrtek 1. října 2015

Co mě aktuálně baví

Je podzim, občas je hnusně lezavo a občas krásně svítí sluníčko, které pořád dokáže hřát a do toho pofukuje studený vítr. Jestli se dá o nějakém počasí říct, že ho mám ráda, tak je to právě kombinace jarního/podzimního hřejivého slunce se studeným větrem. Při takovém počasí se totiž dá rozumně existovat a člověk není zpocený jak prase a ani se neklepe zimou. Navíc ty podzimní večery kdy si doma zapálíte svíčku a jste rádi, že nemusíte být venku kde je chladno, to mě prostě bere.

Taky je to doba kdy si asi o něco víc užívám líčení. Na podzim vždycky frčí tmavé nebo rudé rtěnky. Musím říct, že když jsem je dávala dohromady na fotku, dost mě překvapilo kolik jich mám.


Pokud toužíte po červené rtěnce, rozhodně můžu doporučit Dermacol: 16h lip colour v odstínu 3. Úžasný držák je i Etude House: Rosy Tint Lips odstín After Blossom. Rozhodně nemůžu nezmínit Cream lip stain od Sephory, který jsem našla ve výprodejovém stojanu asi za kilo. Mimochodem pokud chodíte jen do jedné Sephory, děláte chybu. Oni totiž v každé mají trochu jiné věci ve výprodeji a někdy to vůbec není špatná nabídka. Takhle mě překvapila Sephora v OC Harfa. Měli glitrové oční linky a doprodej kolekcí laků z minulých vánoc za dost rozumnou cenu.

Levná a dostupná tmavší červená je NYX matná rtěnka, odstín MLS 07. Jen trochu divně smrdí. Věc co bych si znovu nepořídila je Lime Crime Carousel Gloss. Jsem fakt ráda, že jsem ho koupila ve slevách, protože za plnou cenu by mi nestál. Mám ho ráda hlavně kvůli balení, ale až tak moc ho nepoužívám. Pokud chcete optavdu tmavou až skoro černou rtěnku, jděte do matné Urban Decay Blackmail. Poslední přírůstek je L'Oreal Paris: Infallible Gloss v odstínu 407 Smoke me up. Měl by být matný, ale to fakt neni nebo alespoň já si matnost představuju jinak. Dost mě na něm štve prohnutý aplikátor, ale jeho barva se mi hrozně líbí.




Na obočí teď používám hlavně tenhle zázrak od Essence. Hele za ty prachy je to fakt skvělý. Mají ještě světlý odstín, ale mě se aktuálně víc líbí tmavé obočí, takže mám tmavou variantu. Skvěle se nanáší a s jeho výdrží taky nemám problém.


Další věc co mě baví, je tahle tmavší Urban Decay tvářenka, odstín Rapture. Nejsem tvářenkový maniak, ale to balení mě prostě dostalo. Skrz písmenka ud vidíte jaký odstín je uvnitř. Na tváři je taková příjemně tmavá jak se na podzim nosí. Označila bych jí spíš za dospěláckou tvářenku, právě kvůli té tmavosti, když chci vypadat mladší, sáhnu po jiné.


Co se týče stínů, tak mě baví dva rozdílné looky. Buď tmavší grunge nebo podzimní výrazná zlatá s hnědou na okrajích a kapkou červené. Hodně si užívám i měňavé barvy jako Urban Decay Solstice (který příšerně drobí třpytky a člověk ho musí nanášet sakra opatrně) nebo Colourpop Bae. Ten je vážně úžasnej a jestli sem někdo začne vozit z USA Colourpop stíny, tak příšerně zbohatne. Pokud budete mít někdy možnost si ho pořídit, tak směle do něj a vůbec se nebojte, že na první pohled vypadá tmavě.

Zajímavý je stín od Catrice z edice Velvet Matt. Matné to není, udělá spíš opravdu sametový povrch. Jeho zásadní nevýhodou je, že příšerně, ALE NAPROSTO PŘÍŠERNĚ, drobí a práší. Budete to mít všude po obličeji, po stole, na sobě, okolo stínu...prostě všude. Je totiž šíleně jemně namletý a tak stačí se ho dotknout štětcem opravdu malinko a už se drobí na všechny strany. Navíc co jsem tak zaregistrovala, tak téměř všem vlogerkám, které sleduju se rozbil. Ono s ním stačí jen neopatrně klepnout a je na sr...padrť.

Poslední co zmíním jsou zlaté Sephora linky. Opět výprodej za kilo. Používám je občas jako linku, občas jako podklad pod zlaté stíny od Too Faced co mám v jedné paletce. Jako podklad jsou fakt k nezaplacení a teprv na nich to ta zlatá od Too Faced pořádně rozbalí. Linka se mi s tím moc dobře nekreslí, je to šíleně tlusté a já mám ráda linky tenké. Ale když se fakt snažím, tak to jde.


Jsem takhle jednou šla jen pro jednu věc a skončila jsem s několika novýma lakama. Pískový lak od Gabriella Salvete v odstínu 03 Intense Coral, jsem si pořídila už dřív. Moje srdce brečelo protože kilo za lak je strašně moc, ale tenhle byl na léto tak nádhernej. Věřím, že i na podzim bude. No a když teď měli akci v Rossmannu, tak jsem koupila i další. Už jsem stihla vyzkoušet 12 Lola a i když v lahvičce působí narůžověle, na nehtech mi připomíná čerstvě napadlý sníh. V zimě až bude všude bahno, si budu simulovat sníh právě tímhle krasavcem.

Do sady moc nezapadá NYC Fancy Dot 005 Nolita’s Lolita. Na Budějovické jsem ho viděla jen v třech barvách, ale dělají jich pět. V tomhle modrém odstínu mi to bůhvíproč připomínalo křepelčí vajíčka a přišlo mi zábavné, že bych mohla mít nehty jako křepelčí vajíčka. Menší puntíky jsou fakt puntíky, ale ty větší jsou hexagony. Jen by asi nezněl dobře název Fancy Hexagon a je mi jasný, že by se našli ženský, který by ani nevěděli co to je. Takže tam raději nechali ten puntík.

Mimochodem nikdy jsem moc nechápala jak si někdo může lakovat nehty, vždyť ono to moc dlouho nevydrží a člověk s s tím musí strašně dělat aby to nějak vypadalo. Za tu dobu co se lakuju jsem našla dvě velké pravdy. Používejte dobrý nadlak a nemyjte nádobí. Při ničem jiném si tak neodrbu nehty jako při mytí nádobí. Jenže ono se to udělat musí a tak jsem si vyvinula techniku postupného odmývání, což aspoň trochu minimalizuje ničení laku.


V koupelně si momentálně užívám péči a čištění. Zkouším perličkové Q10 sérum od Nivea u kterého se mi líbí pocit na pleti, ale sere mě vůně. Tu naopak miluju na go2b Ol-la-la olejíčku, který se u nás neprodává a musíte pro něj do Německa (fakt nechápu co je za problém prodávat ho u nás, když tu máme tolik got2b výrobků).

K srdci mi pomalu přirůstá i manuka peeling od Ziaja. Můj muž mu říká Solvina na obličej, ale vypadá to, že se mu taky líbí. Na masku od Freeman se zatím jen těším, dost jsem o nich četla, ale zatím neměla to potěšení jí vyzkoušet. Naštěstí/naneštěstí moje momentální odličovací pěna od Innisfree je tak dobrá, že nemám moc špinavých a zanesených pórů.


Poslední co si užívám je tohle mazání. V Lidlu měli řecký týden a tak jsem si šla pro jogurt a sýr. Problém řeckého týdne je, že dvě třetiny věcí jsou vyrobené v Německu a tak člověk stejně nedostane co chce. Tedy pokud nestráví dlouhé hodiny pročítáním etiket. Věc kterou fakt nemám ráda a štve mě, že to občas musím dělat abych nekupovala sračky, ale rozumnou potravinu. Když jsme u toho, mrkněte někdy třeba na šťávy kolik v nich je ovocné složky.

No abych to nezakecala. Takže mazání je příjemné, docela ujde i vůně. Ušla by mnohem víc kdyby tam nebyl chemický podtón. Ale za těch pár korun co to stojí, to dělá fakt docela dobrou službu. Dost doufám, že DM bude mít před vánocema takovou tu kolekci tří mazání s vánočními vůněmi. Poměr cena, množství tam je dost na prd, ale ty vůně jsou prostě skvělé.

To je pro dnešní den všechno. Doufám, že jste si tenhle megadlouhej článek užili a klidně mi do komentářů dejte vědět jestli by vás bavilo to tu mít častěji nebo jestli chcete jen suchý recenze.

1 komentář: