čtvrtek 3. prosince 2015

Pocity a rychlorecenze

Znáte ten pocit, když si říkáte, že to není úplně ono a nechce se vám psát případně dělat jinou činnost kterou jste dělali až do teď rádi. No tak už jsem asi přišla na to čím to mám. Tímto velmi děkuju Černé Mooře za článek díky kterému jsem si to uvědomila. Občas mám takovéto jasnozřivé okamžiky, kdy mě někdo musí říct co si myslím abych došla k závěru, že si to fakt myslím.

Mě se totiž nechce poslední dobou do recenzí z mnoha důvodů. Jeden z těch velkých je, že prostě mám pocit, že jsem tu neměla nic co by stálo za to abych o tom vůbec psala. Ono se mi vlastně ani nechce nic moc nového nakupovat a zkoušet. Škudlím prachy na další výlet do Japonska a nějak jsem v rámci toho šetření přestala trpět potřebou vyhazovat peníze za něco co nutně nepotřebuji nebo to nedej Bože nebude dobré a budu to muset dopotřebovávat.

Navíc se ukazuje, že během poslední doby jsem si prostě našla oblíbené věci, které se mi nechce měnit za něco co mi nebude vyhovovat. Mám svojí micelárku od Lorealu, odličovací olej u kterého je vlastně jedno od koho je protože mi přijde pořád stejnej, krém na oči od Kiehl's, baví mě stíny od Urban Decay. U linek ve fixu co tu ještě mám z Japonska jsem nabyla dojmu, že jsou vlastně taky zatraceně podobný a to jak jsem vždycky vychvalovala K-Palette, mi přijde jako bláznovství. CC cream nějaký dojíždím a je na nic. Zkusila jsem asi svůj první makeup v životě a to Lasting Finish od Rimmelu a zjistila, že to vůbec neni špatný. S řasenkama, obočím a tvářenkama se pořád nějak peru, rtěnek mám hodně, ale poslední dobou stejně nejvíc používám balzám na rty protože nemám ten správný odstín růžové/červené/hnědé jaký bych zrovna chtěla mít na rtech a tak se na to vykašlu úplně a dám si na suché rty jen ten balzám nebo lehce zabarvovací a mrtě hydratační rtěnku od Lioele.

Takže dnešní článek bude zas takový shrnovací a plný věcí co mě nenadchly nebo o nich nemám moc co říct. A jelikož je těch věcí fakt mrtě, tak to asi bude na pokračování a já budu doufat, že se z toho nestane takovej Dallas. Mimochodem nejvíc mi chybí vaše komentáře a odepisování na ně, takže doufám, že mi aspoň dolu napíšete něco typu "Jé to je škoda, že tě to sere a nelíbí se ti ta tuna super píčovin za který já bych dala svojí oblíbenou ledvinu. Nechceš mi nějakou z těch nezábavných věcí dát?"

A hned první bude tvářenka Etude House: Lovely Cookie Blusher. Mám odstín 12 a 2. Světlá dvojka se ještě dá. Sice nevydrží na tváři do večera (né že bych to zvládala nějak extra pozorovat), patrně proto, že si na tvář pořád hrabu a všechno setřu. Tmavá 12 je úplně napytel. I když jen ťupnete štětcem, tak stejně vypadáte jak Marfuša. Asi jsem čekala, že bude o dost míň pigmentovaná. Ale pufací polštářky s mašličkou jsou super, jen se rychle zasviní a špatně se s nima reguluje nanesené množství.


Další tvářenka je v ultra roztomilém obalu, ale taky jí moc nepoužívám. Candy Doll: Cheek Color Duo je hrozně tvrdá, strašně dlouho trvá než na štětec nadrbu nějakou barvu a pokud nadrbu tu bílou část, tak je to opět v prdeli protože ta je plná gigantických třpytek, které fakt na obličeji nepotřebuju.




Majolica Majorca: Brow and Lash Colorist je úplně, ale úplně na hovno. Moora by to určitě s radostí zařadila do Satan Approved. Proč tuhle věc nepoužívám? Protože jsem při nákupu netušila co znamená odstín Maroon Brown. Je to něco co by se bál nosit kdokoliv. Rudohnědá barva se nehodí v podstatě k nikomu, snad jen na cosplaye. Schválně si to slovní spojení hoďte do googlu. Na řasách se to ještě ztratí a udělá je to přirozené (což já nenosím), ale na obočí to prostě nejde používat.



První opravdu příjemná věc v dnešním recenzovém shrnutí je Kiss Me Heavy Rotation Coloring Eyebrow. Má světlejší odstín než na fotkách, ofiko se to jmenuje 03 Ash Brown. Podle mě je to normální medová světlehnědoblond (to je slovo co :) ). Jediná nevýhoda je větší kartáček a tím pádem je to na moje obočí velký a sem tam přetáhnu (což se dá opravit asi během vteřiny kdy to zas prstem otřu).



Rohto Lycee kapky do očí (ta růžová lahvička) má být na používání spolu s kontaktníma čočkama. Od té doby co mám operované oči, mi čočky vadí, takže jsem jí vlastně ani moc nepoužívala. Zato ty prostřední lahvička, taky Rohto, je fakt zajímavá. V oku mentolově štípe, ostatním to vždycky vadilo, mě to docela bavilo. Jen pak slzí oko a řasenka je všude. To poslední, nečekaně taky Rohto, tentokrát C3, což jsou taky kapky pro čočky a taky mě nijak neoslovily. Prostě kapky co vám trochu zlepší suchost oka.


Miniatura Etude House: Moistfull Aloe Soothing Gel na základě které jsem si koupila velké balení protože jsem měla nějakou záhadnou potřebu vyzkoušet jiný aloe gel jestli bude taky tak aloe a gelový jako předchozí od Nature Republic. Fakt mě poslední dobou baví pumpičková balení, člověk nemusí oddělávat víčko a šahat do toho, prostě si vypumpne kolik chce. Ale jinak je to jen obyčejný, trochu tekutější aloe gel co neurazí a nenadchne.



Skinfood: Rice Concealer Tip mám v odstínu 21 což má jako být světlejší varianta....světlejší pro asijsou pleť patrně, protože já to klidně můžu používat na konturování. Barevně mi seděl když jsem se vrátila z dovolené v Řecku, kde jsem se i přes mazání 50kovým krémem spálila a opálila. Teď se ho už jen snažím dopoužívat. Nic moc nepřekryje, spíš to jako zažlutí. Ale to balení je hezký.


Tímto končím první díl seriálu Dallas a budu se na vás těšit u příštího vysílání. V příštím díle možná uvidíte několikery linky ve fixu, dozvíte se jestli mi zhubnul obličej na základě pořízení podivné pomůcky a jak jsem chytře nakoupila lepidlo na oči.

11 komentářů:

  1. "Jé to je škoda, že tě to sere a nelíbí se ti ta tuna super píčovin za který já bych dala svojí oblíbenou ledvinu. Nechceš mi nějakou z těch nezábavných věcí dát?" :D

    Já tě opět naprosto chápu a tvé pocity sdílím. Že není co recenzovat je u mě taky dáno hlavně tím, že se mi ani nechce nic kupovat, protože se teď líčím nějak méně, stále používám ty samé produkty a mám jich ještě dost. Peníze bych teď raději utrácela za praktické věci a uvažuju, jestli je tohle dospělost nebo jen nějaké přechodné období.

    Těším se na další Dallas, baví mě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dvě musíme být nějak záhadně propojené. Když jsem četla tvůj blog (nevýznamné drobnosti), tak jsem taky chvílema měla pocit, že tohle je příběh mýho života.
      Fakt doufám, že to stádium není dospělost a je přechodný. Neumím si představit, že by to už takhle bylo pořád. Musí mě přece bavit něco jiného než tupě číst jiné blogy a koukat na seriály.

      Vymazat
    2. Možná, že člověk ve chvíli, kdy si někdy v životě přebarví hlavu na růžovo, vytvoří dlouhodobé mentální spojení s ostatními pastelovými jedinci!

      Máš pravdu, život by byl potom takový... šedivý a nudný. Snad to přejde.

      Vymazat
  2. Taky jsem chtěla napsat o oblíbené ledvině, ale to už bych nebyla moc originální :D
    Důvody chápu a souhlasím s nimi. Když už za to člověk dá tolik peněz, tak očekává alespoň něco málo. A když je z produktu nakonec "šmejd" tak to vždycky zamrzí :/
    Ty roztomilé pufací polštářky jsem si samotné chtěla nadělit k Vánocům. Díky za včasné upozornění, zase bych na sebe byla akorát naštvaná.
    Jak vidím tak alespoň jeden produkt není úplně marný. :) Měla bych otázku ohledně řasenek na obočí. Moje je poměrně tmavé a mám v plánu přejít z blond do bílo/šedé, takže by se mi hodila nějaká hodně světlá, měla jsi nějakou se kterou bys byla alespoň trochu spokojená? :)
    Vždycky jsem měla slabost pro nekonečně-nekonečné seriály. Už se těším na další díl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys chtěla mrtě utrácet, můžeš si zajít nechat obarvit a upravit obočí do nějaký Sephory Benefit Brow Baru. Což by ti určitě dalo skvělý výsledek, ale do toho se ti asi investovat chtít nebude. Krom toho Kiss Me Heavy Rotation Coloring Eyebrow, zas tak moc zkušeností nemám. Essence má ve svých stojanech Make me brow, který mám v tmavším odstínu a jsem s ním spokojená. Stojí asi 70Kč, tak ho můžeš zkusit ve světlejší variantě. Ale asi to nebude tak světlé jak potřebuješ. Kdyby bylo nejhůř, tak já nemám problém používat normální stíny místo barvy na obočí, to taky můžeš zkusit a pokud to potřebuješ něčím fixovat, tak se v drogériích dají sehnat i průhledné gely na obočí.

      Vymazat
  3. no nemáš zač .D
    já jsem poslední dobou taky trochu překosmetikovaná a spíš utrácím za hadry a boty, o tom se ovšem recenze píšou blbě, fňuk :p

    OdpovědětVymazat
  4. Tvoje recenze kosmetiky mě hrozně baví, popravdě už jsem docela unavená tou hromadou blogerek, co přechvalují kdejakou sračku, protože ji dostaly zadarmo a tváří se u toho strašně důležitě a znale. Popisovaný produkty bych si asi nekoupila, ledvinu za ně nedala, ale to prostě proto, že jsem na kosmetiku žid, ale klidně pak vypláznu pětikilo za tričko od nuclear holocats. Ono najít si i těch pár oblíbených produktů mi přijde pro samotnou pleť lepší, než ji každou chvíli vystavovat nějaké nové revoluční slizovině. Ale samozřejmě čím víc podobných článků, tím lépe, pro inspiraci je to super! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední dobou mám pocit, že fakt celá blogo/vlogo sféra nemá moc co říct. Nikdo nepřichází s ničím přelomovým nebo hezkým. Poslední větší nadšení bylo z Colourpop a to už taky opadlo. Vždycky při vydání nějaké nové paletky/štětců se trochu rozhoupe voda, všichni to protočej a pak je zas klid. Nevím, asi jsem zhýčkaná a chtěla bych aby někdo přišel s lakem co vážně vydrží týden a schne do půl minuty, paletkou s unikátníma barvama, takovým tím přístrojem co byl v 5tém elementu a zvládne udělat bzzz a nalíčit člověka bez práce. Prostě něco co tu ještě nebylo nebo je opravdu zajímavé či hezké. Škoda, že se u nás třeba nějak víc neujali Cushion BB/CC jako dělá Etude House. Bavilo by mě je potkávat v drogériích v různých hezkých baleních. Zkusila bych to i jako tvářenku nebo by to mohli zkusit udělat i jako stíny. Prostě něco!
      P.S. Byla jsem včera v drogerii a narazila na zajímavou věc od Nivea. Docela mě zatím nadchla. Potkat ještě pár takových, tak se mi možná vrátí chuť rozumně psát.

      Vymazat
  5. Haha:) Ty tvářenky vypadají roztomile, ale svoji oblíbenou ledvinu bych za ně nedala. Taky se poslední dobou nějak nedokázu dokopat do psaní recenzí - kosmetiky mám tuny, ale co o ni pořád psát, že jo.

    Přeju líbezný víkend:D
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  6. A mě nedávno zaujalo tohle...
    http://www.kawaii-finds.com/post/134878611685/kawaiifinds-cryptozoological-update-on-this
    Dost dobrý rtěnky za tu cenu navíc ta modrá ! ůůů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to je super, od J. Cat jsem kdysi něco chtěla a pak jsem na to zapoměla. Díky za připomenutí :)
      A děkuju i za nasměrování na blog. Vypadá zajímavě a fakt jsem ho ještě neznala.

      Vymazat