sobota 27. února 2016

Kosmetika ulovená v ČR

Ano vím, že se tu chci soustředit spíš na korejskou potažmo japonskou kosmetiku, ale v poslední době se mi povedlo narazit na pár věcí, které za koupení prostě stojí. A jak to tak bývá, tak i na pár věcí, které za to vážně nestojí a na pár průměrných. Řekla jsem si, že by vás některé z nich mohly zajímat, tak tady máte dnešní opravdu velkou nálož, která vám snad vynahradí malou aktivitu na blogu za poslední dobu.


Jako první určitě musím zmínit malý zázrak od Nivea. Je jím Oživující čisticí pleťový gel Aqua Sensation a fakt pro něj nemám nic jiného než slova chvály. Odlíčil mi zatím všechno co běžně používám. Poradil si i s velkými nánosy nebo hodně odolnými věcmi. Nikdy se mi nestalo, že by mě pálil v očích a jen párkrát se mi stalo, že bych měla na obličeji ještě nějaké zbytky rozmazaného makeupu a dala si druhé kolo odličování. Čisticí gel Aqua Sensation jsem kupovala v nějaké Rossmann akci, takže mě vyšel zhruba na 80Kč. Nevím jak vám, ale mě to přijde jako hodně fér cena za něco takhle dobrého. Pravda, mohl by ubývat o trochu pomaleji, ale asi to záleží na tom, jak moc se malujete a kolik toho spotřebujete na sundání té vrstvy.


Oproti tomu jeho bratr Nivea: Osvěžující čisticí pleťová pěna je takové satanské dvojče. Člověk je navnazený, čeká podobný zázrak jako u předchozího a najednou ho ta mrcha pálí v očích, téměř neodličuje a neskutečně rychle ubývá. Nějak jsem se nedočetla jestli vůbec má tahle věc odličovat nebo je určená jen na čištění pleti. Podle toho co (ne)dělá, bude asi jen na to čištění. Každopádně na lahvičce píšou, že se nemá dostat k očím. Asi bych měla začít číst popisky dřív než danou věc budu používat. Ještě, že jsem jí vyhrábla z nějakého slevového stojanu za cca 60Kč protože neměla víčko. Platit za to plnou cenu by se mi nechtělo. Navíc abych měla pocit, že mi to na očistu obličeje stačí, musím pumpnout tak 5x a to množství, které vidíte na fotce jsem vyplácala asi na pět použití. Tohle by byla asi dost drahá sranda kdyby to chtěl člověk běžně používat.


Další odzkoušenou věcí se stal Lush šampón Rehab. Né že bych byla Lush maniak. Srdce i peněženka mi krváceli když jsem za pidilahvičku šampónu vysolila tři kila. Ano líbí se mi jejich filozofie, že se snaží opravdu podporovat dodavatele svých surovin, hlídají si kvalitu a čerstvost, mají různé charitativní projekty, recyklují obaly a vůbec dělají hromadu dalších super věcí......ale prostě tři kila za 100ml šampónu!

S odstupem času můžu říct, že jsem ráda vyzkoušela Rehab a ačkoliv měl skvělou mátovou vůni příjemně mátově štípal ve vlasech a na pokožce hlavy, znovu bych do něj nešla. Proč? Protože mi hrozně vysušoval vlasy. Nevím jak je to možné, ale měla jsem je pak jako neskutečně zacuchanou slámu. Navíc mi i sundaval barvu z vlasů. Kdybych měla vlasy na ježka, nebo byla prachatej chlap s nějaký kratším účesem, budu Rehab používat, ale s mými vlasy to prostě není možné.

Momentálně zkouším od Lush šampuk New a zatím si s ním sedím mnohem lépe. Snad časem dokážu říct víc. Zatím se mi líbí hlavně odlišnost od klasických šampónů a vysoká pěnivost a růžová pěna kterou dělá.


Skvělá věc pokud chcete svému obličeji sem tam dopřát peeling, jste peelingový nováček, moc se nevyznáte a nechcete utratit hromadu peněz. Ziaja Manuka gelový peeling nabízí příznivou cenu 119Kč, příjemnou vůni a jemné odrbání kůže. Pořád ujíždím na pumpičkových baleních (znáte do koupelny něco praktičtějšího?), takže i s ním jsem maximálně spokojená. I když to co slibují na stránkách - redukce černých teček, redukce nedokonalostí pokožky a zanesených pórů - to moc nepozoruju. Možná proto, že mám relativně čistou pleť. Mě jde vyloženě o to jemné odrbání se a to mi tenhle peeling plní.


Na co jsem se těšila až vyzkouším byly Ziaja krémy s mořskými řasami. Jeden na den a jeden na noc. Po vybalení z krabičky jsem narazila na klasický nešvar velikost krabičky versus skutečná velikost výrobku uvnitř. No nasere to když čekáte za ty prachy o polovinu větší krém. Dobře každý krém stojí jen kilo, ale stejně by mohla krabička reflektovat kelímek uvnitř. Aspoň by ušetřili papír.

Takže po vybalení jsem sice byla rozpolcená, ale utěšovala jsem se tím, že to bude určitě super. Vůně byla silná, ale líbila se mi. Barva krému mě překvapila, ne vždycky narazíte na modrý krém. No a když jsem se s tím namazala, začali mi slzet oči. Zajímavé je, že se mi to ve větší míře dělo hlavně u nočního krému. Ten na den jsem víceméně zvládala. Tak tohle ne, řekla jsem si a na nějaký čas krémy odložila s tím, že je snad někomu udám. Po asi měsíci jsem se k nim zas vrátila a je to divné, už mi oči po namazání se krémem neslzí. Po delším používání mi přijdou krémy v podstatě průměrné, neurazí, nenadchnou. Nic co bych si pořídila znovu.


Druhé krémy, které jsem měla od Ziaji byla řada Kozí mléko. Používala jsem je převážně přes zimu kdy je moje pleť hodně suchá. Noční už nemám a tak jsem vám vyfotila aspoň ten denní. Upřímně nevím co jsem si šlehla když jsem se rozhodla si koupit zrovna tyhle krémy. Nesnáším kozí smrad. Kozí mléko jsem jako malá byla nucená pít. Občas ještě teplé a s kouskama co odpadly z kozy (sem tam chlup a tak). Byl to hnus.

Takže si asi živě dokážete představit, jak se to ve mě obrátilo když jsem odšroubovala víčko krému a vyvalila se na mě silná parfemace podojený kozy. No jako dopoužívala jsem to, jsem borec. Ze zoufalství jsem si s tím mazala dekolt a sem tam i nohy, jen aby to už bylo pryč. Ano je to mastné takovým způsobem, že suchá pleť jásá, ale ta parfemace....Po tomhle zážitku si od Ziaji už fakt krém asi nekoupím. Ani když to stojí jen 89Kč. Vlastně ani kdyby mi za to platili, tak si to na sebe nebudu chtít mazat.


Krém který asi většina z vás bude považovat za nesmyslně drahý a který jsem si naprosto zamilovala je oční krém Kiehl's: Creamy Eye Treatment with Avocado. Ano já vím, že stojí 1150Kč. Ano vím, že se dá sehnat jen na jednom místě v Praze (brzy na dvou protože chystají pobočku na Chodově) a tak je pro spoustu lidí nedostupný. Jenže já vám o něm prostě říct musím.

Nejsem už nejmladší a mám vrásky pod očima. Velké a hluboké vrásky pod očima. A taky poměrně suché oční okolí. Tedy vlastně jen tu část pod očima, víčka a zbytek pleti mám mastné. Dost blbé co? A jelikož jsem slyšela na tenhle krém chválu, vyzkoušela i vzoreček co dostanete zadarmo na prodejně když si o něj řeknete, tak jsem si k narozkám přála právě tenhle krém.

Od doby co ho používám, netrpím pocitem suchého očního okolí, nemám tendence si mnout oči protože mě tam tahá kůže. I ty vrásky nejsou tak výrazné a prostě celkově se můj prostor pod očima cítí a vypadá líp. Jsem naprosto spokojená a i po skoro tři čtvrtě roce ještě nejsem na dně kelímku. Stále mi zbývá tak třetina, takže za ty prachy vydrží fakt dlouho. Pokud na to máte, rozhodně do něj jděte.

P.S. Ještě mám Kiehl's Ultra Facial Cream, který je opravdu lehký a univerzální, ale nemyslím, že si ho pořídím znovu. Nevidím žádné extrémní benefity nebo rozdíly od běžných krémů. Mám i vzorek Ultimate Strength Hand Salve a i když krásně voní, prostě nemám potřebu dát za krém na ruce 15$.


V povánočních slevách jsem v Sephoře narazila na set Clinique věcí za zhruba 900Kč. Pořád o Clinique někde čtu, tak jsem se rozhodla to vyzkoušet. Jak vidíte, něco už je dopoužívané a někde ještě zbývá. Rozhodně můžu říct, že jsem spíš mile překvapena, ale pěkně jedno po druhém. Zleva doprava:

Dramatically different moisturizing lotion + ......no tak tohle byl nejslabší článek celého setu. Smrdělo mi to jako tabákové listy a rozhodně mi nepřišlo, že by to nějak dramaticky jinak mazalo než jiná mazání co doma mám.

Foaming sonic facial soap - víte, že jsem zhýčkaná korejskýma odličovacíma pěnama, ale tohle bylo fakt skvělý. Nádherně to sundalo skoro všechno co měl člověk na obličeji. Vlastně to byl skoro stejnej zázrak jako Nivea: Oživující čisticí pleťový gel Aqua Sensation. Nestát to pět kil, tak si to pořídím i v plné verzi.

Moisture surge overnight mask - čekala bych, že to bude dělat nějaké zázraky. Ty se bohužel nekonaly a zůstalo to pro mě jen velmi příjemným nočním krémem. Bohužel opět kvůli ceně pohybující se od 700Kč výš bych do toho nešla, tak super to prostě nebylo.

Oční krém All about eyes - tak tohle byla hodně příjemná záležitost. Né sice nezbytná, ale rozhodně moje suché oční okolí uvítalo lehounký a snadno se vsakující hydratační krém. Je opravdu radost se ráno probudit a tohle na sebe napatlat. Až mi dojde, bude mi smutno. Jen nevím jestli tak smutno abych za to dala 700Kč.

Moisture surge extended thirst relief - po tomhle produktu se mi asi z celé sady bude stýskat nejvíc. Opět má výbornou hydrataci, je lehounký a velmi snadno se vsakuje. Kdybych bývala měla pocit, že se mi třeba míň mastí pleť nebo tak něco, asi si ho hned pořídím znovu. Všimla jsem si, že mi trochu stahuje póry, ale pořád se mastím dost. Nicméně je to asi nejpříjemnější denní krém jaký jsem kdy měla. Na parfums.cz ho mají za 664Kč.


Trošku z jiného soudku. Nedávno jsem vydala článek o zlepšující se české Sephoře. Na konci jste si mohli přečíst, že jsem si pořídila Konjac sponge. Od té doby jí pravidelně používám a docela jsem si jí oblíbila. Nemám tedy pocit nějaké změny na mé pleti (vyživení, čistota, redukce teček), ale líbí se mi struktura houbičky. Oblíbila jsem si ji na použití ráno. Vstanu, úplně mrtvá a nevyspalá se dopotácím do koupelny a místo klasického oplachování obličeje se odrbu právě touhle houbičkou. Je to příjemně masážní a člověka to doprobere. Ano za ty prachy si můžu koupit i jiný houby, ale u téhle mi prostě sedla struktura.


A nakonec se dostaneme i k nějaké té dekorativce. Obvykle mě ta v drogérkách moc nebere. Jedinou výjimkou bývají limitky. Třeba některé od Essence i když se pěkně blbě shání. Už jsem zkusila napsat i na fb stránky české Essence jestli by nemohli něco udělat s tím, že limitky se do drogérií dostávají v úplně jiná data než mají na stránkách. Zoufale mě totiž nebaví tam několik týdnů chodit stalkovat jestli už nová limitka náhodou nedorazila, jen abych další týden zjistila, že jo a už je i rozebraná. No Essence mi po pár dnech i odepsalo, nemůžou s tím nic udělat......ó jak nečekané. Přitom stačí mít kvalitního obchoďáka co si vyhádá dodržování termínů.

No takže se mi povedlo ulovit skvělý transparentní pudr s reliéfem srdíček a hvězdiček z kolekce Valentine - Who cares? a dva laky The Metals z kolekce Try It. Love It!

Upřímně kdyby tohle bylo v normální nabídce, tak si ten pudr klidně běžně kupuju. Má v podstatě stejnou výdrž jako NYC transparentní pudr co běžně používám. Laky kryjí v první vrstvě a vypadají nádherně. Asi víte, že Essence není drahá značka a tohle za ty prachy je fakt super.


No a už jsme na konci. Poslední super věc na kterou jsem narazila je rtěnka. Rtěnky mě baví a mám je moc ráda. V posledním měsíci proběhl i velký hype ohledně nových Rimmel The only 1 rtěnek. Přiznám se, že jsem podlehla a jednu si koupila. Rtěnek není totiž nikdy dost! Mám odstín 300 a rozhodně si ho užívám. Drží mi na rtech opravdu dlouho a strašně nádherně voní. Rtěnka se mnou zvládla i oběd a téměř nepotřebovala opravu. Za mě fakt super rtěnka, kterou občas rozdělám jen proto, abych si k ní přivoněla

A pro ty z vás, které baví moje vlasové proměny, ještě poslední fotka s aktuální fialovo fuchsiovou barvou vlasů.

4 komentáře:

  1. Sakra, ty věci od Essence jsem úplně promeškala a přitom vypadají dobře! :(

    A jako vždy si musím udělat zamilované ach a och nad tvými vlasy, to je nádhera <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě pořád by se měli dát sehnat. Asi tě to bude stát trochu obíhání a myslím, že ten pudr bude už skoro všude rozebraný, ale ty laky by se měli dát sehnat.
      Dík, tyhle vlasy mě fakt baví

      Vymazat
    2. Ten lak vlevo by mel byt i normalni nabidce,teda narazila jsem na nej takhle ve dvou stojanech...

      Vymazat
    3. Oni ho občas nedaj do toho místa pro limitky, ale je právě normálně mimo mezi lakama. Jen tam nemusí být do nekonečna. Na stránkách je to prostě vedeno jako limitka.

      Vymazat