pondělí 1. prosince 2014

Fridgeezoo Seal

Je to tady, před pár dny přišel mi můj vysněný ledničkový kamarád. O Fridgeezoo jsem už kdysi psala tady. Sem tam jsem chodila koukat na stránky Bentoandco a dokonce si tam i vytvořila účet. Pak nastalo mučení protože mi do mailu začali pravidelně chodit nabídky s různýma promo kódama a slevama. Odolávala jsem přesně do té doby než přišel kód na free poštovné.

Pokud se ptáte proč, tak jste asi nikdy neobjednávali ze zahraničí nebo měli to štěstí, že jste nepřekročili limit a nestopla vám to celnice. Já proti ní v podstatě nic nemám, ale ta částka od který chytaj by mohla být vyšší. Prostě se mi nechce platit clo nebo DPH za věci které jsou zaručeně už někde zdaněné. Navíc mě nebaví vydřidušská pošta která vám naúčtuje poplatek za skladování i když jste se fakt neprosili o to aby vám to zadrželi a skladovali. A už vůbec mě nebaví, že si můžu zaplatit za to že vyřídí papírování za mě a tak si tam raději jezdím sama a ztrácím svůj čas přebíháním od okýnka k okýnku. Ono to popravdě není tak těžké a dá se to vyřídit za pět minut když tam nikdo není. Jen to obnáší jít k okýnku 2 pro originální doklady, přejít do jiné místnosti k přepážce, ukázat papíry, vysvětlit nebo mít napsané na dalším papíru co to je, jak to budu používat a mít doklad o tom že jsem to platila, přejít k jiné přepážce, zaplatit vyměřenou částku, přejít do první místnosti k okýnku 1, zas něco zaplatit a finálně si o tři kroky vedle vyzvednout balíček.

To jsem malinko odbočila, takže prostě akce free shipping, juchání Dášenky, objednávání tuleně. Nebýt dementní celnice, tak si do balíčku nasypu tak další tři věci co se mi tam líbí. Objednávala jsem 6.11. a 10.11. mi psali, že to odesílají z Kyota. Trochu mě zarazila ta prodleva mezi datem objednání a odeslání, ale je možné, že tuhle akci využilo fakt hodně lidí, každopádně jim to odpouštím. No a 28.11. mi balíček konečně dorazil. Na to jaká je to vzdálenost, to byla celkem slušná dodací doba.

Mimochodem kdyby jste koukali na stránky Bentoandco a děsili se současné nabídky free worldwide shipping nad 89$, tak se neděste, prostě to na vánoce nastřelili výš. Vůbec mi přijde, že spousta obchodů v poslední době hodně zvedla hranici free shippingu. Nějak mi přišlo, že to bývalo leckde nad 30$ nebo aspoň 39$ ale teď potkávám samé 60$ a 100$. Docela opruz a člověku pomalu nezbývá než hledat další lidi s kterýma by objednával společně aby se na tu hranici dostal.

Konečně teda fotky balíčku a tuleně. Některé teda malinko rozostřené protože slunce posledních pár týdnů nespolupracuje.





Balíček přišel trochu poškozený, což je u České pošty samozřejmě děsné překvapení. Trochu jsem se bála jestli zvěř nebude nějak poškozená.


Naštěstí prodejce všechno poctivě zabalil do vrstvy novin a bublinek. Krabička s tuleněm je asi tak třetinová oproti té na fotce a zbytek tvořila výplň. Mimochodem hodně se mi na japonských novinách líbí to, že ačkoliv se tváří černobíle, tak obrázky jsou jemně barevné a všechno to působí docela harmonicky i když jsou to jen pitomý noviny. Taky je docela zábavné, že některé články jsou psané svisle a jiné vodorovně.


A tady už je Fridgeezoo Seal v krabičce připomínající ledničku. Po stranách krabičky jsou vyobrazena další zvířátka z kolekce, návod že to patří do ledničky a takový ten obecný příběh o globálním oteplování jež jsem zmiňovala už minule. Uvnitř je pro jistotu ještě jeden návod.





Tuleň je ze všech stran prostě hezkej a připomíná krabici mlíka. Tedy ta spodní strana už tolik ne protože mlíko nemá šroubky žejo. Super je, že baterky jsou už vevnitř a tou dírkou co vidíte na fotce, pak jen vytáhnete plastovou pečeť (kterou jsem vytáhla už před focením) a zvěř může začít fungovat.

Kdyby vám nedocházelo proč má z boku nahoře ty dírky tak tam je reprák a tamtudy mluví. Funguje na tři malý baterky do hodinek. Jsem docela zvědavá jak dlouho na ně vydrží jet. Frekvence lození do ledničky se nám teď zvýší asi o 100%, takže chudák tomu globálnímu oteplování spíš přispívá než brání.

Doufám, že jsem vás přesvědčila k občasnému šmírování Bentoandco obchodu a snad taky brzy chytíte nějakou podobnou akci jako já a bude vám doma něco roztomile žvanit.

3 komentáře:

  1. Ou jéú pošta a celníci, to je fakt kapitola sama pro sebe... Já už radši nad 22 Eur mimo Evropu prostě po netu nenakupuju, za ty nervy a špatně spočítanou daň mi to nestojí.
    Jinak tuleň je úžasně roztomilý, akorát do naší ledničky by se ani omylem nevešel =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme takovou tu miniledničku co má dvě patra a mrazák a vejde se tam. Jen když do ní koukám dýl, tak mě přecejen začíná tuleň trochu rozčilovat.

      Vymazat
    2. Naše lednička a mrazák je jak hraní tetris, není tam ani centimetr krychlový volného místa. Děsně závidím sousedkám, že ony mají v polici tři okurky a dva saláty a spoustu místa. =D

      Vymazat