neděle 21. prosince 2014

Logona: Lavaerde - Bílá lávová zem

V komentářích u nedávného článku o péči na vlasy, mi milá slečna s přezdívkou Mii podala poměrně slušný seznam co dělat s vlasama aby vypadaly snesitelněji. Nelenila jsem a vyzkoušela hned její bod číslo jedna, tedy lávovou zem.

Jelikož jsem hodně odbarvovaná, je pro mě vhodná spíš bílá zem. U té hnědé bych se podle popisků mohla dočkat nechtěného přebarvení. Ok, využila jsem výletu do Drážďan a mrkla se tam po ní. Bohužel neměli prášek z kterého bych si to míchala, ale rovnou namíchaný krém, no neva, aspoň s tím nebude tolik práce a na vyzkoušení to stačí.

Nebudete tomu věřit, ale byla jsem nadšená. Naprosto neskutečně nadšená z naprosto neuvěřitelného objemu vlasů který mi to udělalo. Sem se vám i vyfotila aby se neřeklo.


Ale abych nepředbíhala, popíšu to celé od začátku. Nikdy jsem neměla moc ráda přírodní věci, nebrali mě, neměli zajímavé obaly, nevypadali nijak roztomile ani luxusně. Dost často mi slovo "přírodní" evokuje nějakou chlupatou lesanu, která na sebe plácá dost podezřelé práškové konzistence bez parfemace a větších účinků. Takže jsem přirozeně byla při kupování tohohle údajného zázraku na vlasy dost skeptická.

Samozřejmě jsem si předtím nezapoměla přečíst promo kecy o tom jak je to plné kaolinu a odmastí to vlasy/pokožku bez toho aby jí to odmastilo moc....Nevěřila jsem ani slovo a nebylo mi jasné jak se s nějakým bahnem dá umýt hlava.

Při prvním použití jsem chvilku nerozhodně seděla ve vaně a koukala na obsah co jsem si z tuby právě vymáčkla do dlaně. Hodně teoreticky bych si to měla vetřít k do pokožky na hlavě a pak...sem vlastně nevěděla co. No vetření na přesné místo je u mě, po té co si namočím vlasy, poměrně těžká záležitost. Vlasy jsou totiž všude, jsou zacuchané, nejdou od sebe a dostat se tak na určité místo (ke kořínkům vlasů) je prostě problém. Ale nakonec jsem to tak nějak zvládla i když myslím, že i zbytek vlasů si hlíny užil docela dost.

Co mě neskutečně štve je, že hlínu prostě nenapěníte. Já jsem zvyklá si na hlavě vytvářet opravdu hodně pěny a když tam není, mám pocit, že ty vlasy nebudou umytý. Navíc jsem toho bahna musela vyplácat poměrně dost. Jsem asi levá a neumím si dát na hlavu jen trošku. Vždycky jsem se pokusila někde rozdělit vlasy a na vzniklou plešku dát bahno. Tak pětina tuby je po jednom mytí pryč.

Po opláchnutí taky pocit nic moc. Vlasy trochu zacuchaný a navíc mi to vyžralo růžovou barvu do světlejšího odstínu, místama i do blond. Ale když mi vlasy uschly, tak to bylo něco. Koukala jsem na sebe do zrcadla jak na zjevení. Takový úžasný objem vlasů už jsem dlouho neměla. Pravda, konce byli hodně suchý a potřebovali by nakombinovat s nějakou extra péčí, ale jinak fakt bomba. A hádejte jak dlouho mi ten úžasný objem vydržel. Pět dní! Ano fakt celých PĚT dní než to začalo plihnout a bylo třeba si zase umýt hlavu.

Intervaly mytí hlavy mám celkem daleko od sebe. Jsem člověk kterému stačí si umýt hlavu tak dvakrát do týdne, ale nikdy nemám na hlavě celou dobu něco takového. Vždycky mám splihlé vlasy, tedy pokud se nenačančám na nějakou fotku sem na blog.

Takže ve finále musím lávovou zem hodnotit velmi kladně, protože i když jsem levá na její aplikaci, tak její účinek se mi hodně líbí. Jen příště asi pořídím prášek a budu si to míchat sama. Předem namíchané balení za nějakých 250kč není zas tak levná sranda.

7 komentářů:

  1. ještě můžeš zkusit to čisté shikakai, ono funguje dost podobně jako lávová zem a je o dost levnější. krabičku mají třeba v biooo za stovku. a já mám třeba hustý vlasy, takže mi moc dlouho nevydrží, taky bych to viděla tak na pětkrát, ale zase je to jenom za stovku. (i když možná mě teď napadlo, že to může nechat nějakou barevnou stopu na odbarvených vlasech... tak asi nic no.)

    OdpovědětVymazat
  2. Tvoje vlasy vypadají na fotce opravdu božsky! Ještě, že nejsi nikde poblíž, asi bych měla chuť ti v nich projíždět prsty a hrát si na Lennyho z O myších a lidech :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys asi po 5ti centimetrech zjistila, že dál prstama nedojedeš protože jsou zaseklý v chuchlu vlasů :D

      Vymazat
  3. To jsem rada ze ti sedi, ta aplikace je fakt uplne postizena a absence peny dost vadi, ale clovek si zvykne. Stoji to za to :-) Ja kupuju vzdycky 1kg za 480,- na http://www.eshop.ekokoza.cz/Vyroba-mydel-a-kosmetiky/Kosmeticke-jily/Marocky-jil-rhassoul-ghassoul.html

    OdpovědětVymazat
  4. Páni! Já dostala typ od indických kamarádek a schválení kadeřníka zkusit bezbarvou hennu (co vlastně není henna) s vajíčkem nebo jogurtem, ale jak na potvoru nikde nemůžu v kamenném obchodě sehnat to bezbarvou variantu >.< Tohle vypadá tay zajímavě, jen by mě zaímalo, jak by to fungovalo na vlasech, so jsou dole suché a nahoře se mastí celkem rychle... asi bych musela být extra opatrná na to, kam bych to patlala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš by ses musela rozčilovat s tím, nahoru patlat bahno a dolu něco vyživujícího a hlídat aby se to nedostalo na opačnou stranu. Kam ten svět spěje když už je těžké i obyčejné mytí vlasů

      Vymazat