neděle 2. března 2014

BB krém Essence

Aaaaaaaaa musím se s vámi podělit o hrůzný zážitek co jsem před pár dny zažila. To si to tak šinu jednou uličkou v Teta drogérii (no jo měla jsem pár minut než mi pojede bus, tak jsem si řekla že se podívám co se u nás prodává) a normálně jsem se zasekla u Essence stojanu, protože tam byl nějaký ten BB krém. Teda oni už je dělaj skoro všechny drogerkové značky co jsem tak zpozorovala. Protože je to prostě ve světě hit a prodá se to. Takže vesele těží z pověsti korejských BB creamů a vytváří a prodávají tu neuvěřitelná zvěrstva.

Kdysi jsen už psala o Miss Sporty a Astor BB krému a tenhle článek se moc lišit nebude. Klidně předem přiznám svou zaujatost proti evropským BB krémům. Fakt je asi strašnej problém sem vozit originály nebo co. Místo toho se prostě namíchá obyč makeup s nějakým krémem na opalování a hurá máme BB krém.

Psát recenze za prachy nebo vůbec pro evropské značky, by mě asi neuživilo. Zkoušela jsem Essence BB krém all-in-one v nejsvětlejším odstínu. Naštěstí jen na ruku, na tvář bych se neodvážila. A dobře jsem udělala. "Tykrávo to je tmavý jak sviň jak to dostanu dolu, proboha jsou tu někde kapesníčky?!" bylo první co mě napadlo když to vyteklo z tuby. Omlouvám se za tvrdší výraz, ale nic slušnějšího mě fakt v tu chvíli nenapadlo.


Výraz "vyteklo z tuby" je oprávněný. Fakt to bylo nějaké moc tekuté. Takže jsem to pak na ruce rozmazávala a rozmazávala a rozmazávala a pořád se nedělo nic než že jsem měla celou ruku hnědou. Vsakování se prostě nekonalo. Možná kdybych byla ochotná tam ještě pár minut počkat s tou věcí na ruce tak by se něco dít začlo. Není přece nic lepšího než ráno 10min čekat než vám zaschne hnědý nános na obličeji.

Výraz hnědý nános myslím taky vážně. Kdybych byla opálená asijatka, napůl černoška nebo si válela zadek dva měsíce u moře tak mi nejsvětlejší barva možná sedne. Upřímně nechápu kdo s trochou soudnosti u nás tohle může používat. Možná nějaké solárkové slečny. Pro mě by to bylo použitelné jako bronzer a i tak by to bylo neskutečně mimo o několik odstínů.

Netuším jakou to má výdrž. Na mé ruce to vydrželo asi dvě minuty nevěřícného zírání a pak jsem to velmi nevybíravě odrbala nejbližším kapesníkem. Pokud je tu někdo s pozitivní zkušeností, prosím napište mi to do komentářů. Jsem fakt zvědavá jakto že se tohle vyplatí prodávat.

8 komentářů:

  1. Omlouvám se, ale článek mě až nepatřičně pobavil (skvěle napsaný) :D Samozřejmě tvůj názor na evropské "BB" sdílím a myslím, že je nikdy nikdo nevystihl lépe než ty se svým "se prostě namíchá obyč makeup s nějakým krémem na opalování" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřeháníš to s tím studiem japanologie když už se omlouváš i za to že mi chválíš článek :D

      Vymazat
    2. Máš pravdu, asi už mám jistou profesionální deformaci :D

      Vymazat
  2. tak jsem udělala dobře, že jsem ho ani na ruku nezkusila :DD

    OdpovědětVymazat
  3. škoda že to není s fotkou, ale asi to bylo fakt hrozné :D se západními BBcreamy není moc radno si zahrávat, alespoň já to radši neriskuju ;D

    http://frozen-mammoth.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mě je strašně trapné fotit v drogérii a jednou jsem dokonce byla vyzvána strážným ať nefotím. A to jsem nefotila prodejnu ale kartáček na zuby jestli je to ten správnej. Asi se pán bál abych náhodou ten Rossmann nevykradla.

      Vymazat
  4. ROFL, kdyby vsechny horory byly jako tenhle, klidne bych se koukala. =D Ja neverim ani BB od Clinique a spol., natoz necemu takovemu, tak me to moc neprekvapuje. I kdyz tet=da ted mam jedne od Misshy a to je na Asijske pomery taky docela zazitek, az se dokopu ho recenzovat, moc chvaly tam nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se mi postupně pleť mění, tak zjišťuju že každou chvíli mi vyhovuje něco jiného. Jednu dobu to byla jen Missha, pak zas jen Skin79 a teď je to hodně různý. Přes zimu jsem trochu zkoušela různé Skinfoody a Holiky co tu mam a šlo to. V únoru jsem se musela vrátit k Skin79 protože je takový hutnější a teď zas musím mít něco lehčího a jedu Holika Aqua Petit Jelly které mi vyhovovalo spíš na léto. Občas svou pleť nechápu, ale zato začínám chápat důvod některých lidí s častým střídáním BB creamů.

      Vymazat