pátek 9. května 2014

Japonsko 2014

To že mám ráda asijské země a především Japonsko asi není tajemství, takže jsem si opět udělala výlet. A jelikož co se může posrat to se posere, tak mi odešel foťák....teda neodešel ale někde uvnitř v něm je ten slavný putovní chlup, který jste občas mohli zahlédnout na některých fotkách kosmetiky a tomu chlupu teď přibyl kamarád a ještě jsou oba vidět víc. Takže fotit budu asi jen na mobil, protože kupovat nový foťák za 25k yenů se mi nechce. A to bych i překousla, že je menu jen v japonštině.

Taky mám nějaký poskákaný počítač protože je neskutečně zasekaný, takže příspěvky budu částečně psát z mobilu a částečně z pc. Fakt radost tohle.

Den 1 - Let z Prahy a Tokyo

Samozřejmě tu nejsem sama, ale se třema chlapama. Ano mám malý harém. Cesta z Prahy přes Mnichov byla v pohodě, jen pak do Tokya to bylo trochu delší.

Na letišti jsme si zařídily Rail Passy aby jsme mohli jezdit vlakama jak se nám zachce. Hned se se mnou, protože jsem bílá jak zeď, roztomilá a mám nově obarvené zářivě růžové vlasy a sexy pytle pod očima, chtěly vyfotit dvě školačky.

Zavazadla jsme hodili do hostelu a vyrazili do města. Prohlídka Yodobashi Camery Akiba byla zběžná a stejně jsme tam strávili asi dvě hodiny. Tedy i s jídlem. Sushi je tu táááááák báječné.

A hádejte co, skoro jsem nenakupovala. Nechávám si to nakonec ať to nemusím tahat. Zatím jsem koupila jen K-Palette linky a přívěšek na mobil. Ale už jsem malilinko sondovala a bude to peklo. Zas budu vypadat jak krosna s nožičkama.

Proběhli jsme i naše oblíbené herny a vyděsili se protože v SEGA hernách nemají skoro nic co jsme tam chodili hrát a mě navíc všude zavedli těžší systém UFOcatcherů (to jsou ty budky co z nich taháte plyšáky). Takže zatím mám jen jednu figurku kozaté slečny. Takže nezbývá než pařit v Taito hernách. Težký život cestovatele.

Mimochodem neumím ani anglicky ani japonsky a stejně se tu domluvím. Stačí se usmívat, říkat sumimasen, ukazovat a říkat kore a občas do toho všeho zamotat koničiva, arigato, so so, konbanwa, domo arigato a ono to nějak jde.

Nějaké ty obrázky:

nákup
barevné drahé foťáky
přívěsky
odolala jsem!!
neodolala jsem ale bylo to dost vybraný

5 komentářů:

  1. Taky bych se tam jednou chtěla podívat, problém je, že nikdo se mnou nechce :D Kolik tak vyjde letenka + ubytování a podobně? Jinak řečeno, kolik by si člověk měl na takový výlet našetřit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letenku seženeš jak kdy. Chce to koukat na různé akce a kupovat dopředu. Poprvé jsme sehnali zpáteční za 9k a teď asi za 16. Pak je to o tom jestli chce člověk cestovat. Rail Pass na 14dní je kolem 10k. A pak už jen záleží jak moc chceš jíst a bydlet a nakupovat. Vim o člověku co jel s 30k a stačilo to

      Vymazat
  2. Málo co je víc závist vyvolávající než když někdo cestuje zatímco já mám zkouškové =D Tak si to užij a foť alespoň na mobil, ať z toho my prokrastinující taky něco máme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když bude co tak budu fotit. Jen v mobilu se ty fotky dost debilně přidávají takže tu večer můj harém měl na 20min o zábavu postaráno

      Vymazat
  3. Je mi líto, že se ti zkazil foťák, ale i tak si to tam krásně užij a zase poreferuj :)

    OdpovědětVymazat