úterý 27. května 2014

Rozdávání dárečků + výherce

V jednom z japonských článků jsem naznačila, že by mohl být giveaway nebo tak něco. Nebo tak něco je tedy tady. Nechci dělat žádně losování náhodných klikačů, kteří tu třeba ani nikdy nic nečetli, ale teď si chtějí vyhrát. Nejsem příznivec podobných giveaway kdy olajkujete, přidáte do kruhů, někam se registrujete, stílíte natřikrát a pak možná máte šanci něco vyhrát. Uděláme to trochu jinak.

Za prvé bych chtěla odměnit tři ženy, které mi svými komentáři dělali největší radost a přes veškerou únavu jsem se na ně každý den v Japonsku těšila. Jsou to Ely, Křehká Figurka a Vita. Co dostanou vám neukážu, protože by to pak nebylo překvapení. A zároveň je prosím aby mi na email sovizena@gmail.com poslali adresu kam chtějí balíčky doručit.

Tak a teď to hlavní, velká šance pro všechny ostatní. Mám tu spešl balíček skládající se z japonského časáku s Kyary Pamyu Pamyu na obálce, tašky s Minnie a Daisy, ručníčku s Rilakkumou, squishy donut přívěšku, méďo bonbónů a méďo peněženky na drobné, dust plugu s postavičkou z Tokidoki kolekce, přívěšku z Kyota s Hello Kitty v kimonu a pár vzorků různých BB creamů (upřímně: potřebuju se jich zbavit, takže je to takový malý trest k těm skvělým věcem. Mám tu teď asi 10 různých BB takže vzorky fakt neužiju.)


A co musíte udělat aby jste mohli tu malou kupku štěstí vyhrát? Nic složitého, prostě pod článek do komentářů napište, kam by jste se chtěli po Japonsku podívat vy a co by vás tam zajímalo - pro jistotu k tomu přihoďte i svůj email, ať vás pak nemusím na internetech složitě dohledávat. Pokud chcete, sdílejte článek na facebooku, ale podmínka to není, jen dáte možnost svým přátelům objevit tenhle megasuperroztomilýúžasnýkawaii blog a potěšíte mě.

Tak to je všechno. Losování udělám za týden. Hodně štěstí všem.

Update:
A vítězem se stává.......chvilka napětí......tramtadadá......Reya Scar. Tímto moc blahopřeju a doufám, že ti balíček udělá stejnou radost jako udělal ostatním.

19 komentářů:

  1. Awwww ^^ moc si toho vážím :)
    Článek tak či tak nasdílím :) Myslím, že mí přátelé si moc rádi u tebe počtou. :)
    *píše mail*

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) Podle tvých postů o Japonsku bych se chtěla, jako každá žena, podívat do japonských nákupních center. A taky jsem se zamilovala do architektury takže bych si nenechala určitě ujít chrámy a staré uličky Japonska. Jo a hrozně bych si chtěla zkusit UFO catchery. :D Na Japonsko jsi mě celkově velmi nalákala a pokud budu mít možnost vyletět tam, využiju ji. :)

    Jo a můj mail je sivkova.ks@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Asi to bude znít trapně, ale já bych v Japonsku snad chtěla vidět všechno, jako ženská a fanynka japonské módy bych určitě chtěla navštívit spoustu obchodů s oblečením s kosmetikou. Navíc sbírám roztomilý blbůstky, takže určitě i obchody s Rilakkumou apod. A jako budoucí student umění by určitě nemohly chybět památky a historické čtvrti. Prostě bych chtěla stihnout všechno, na co bych měla čas. A určitě bych chtěla navštívit Hiroshimu, trochu jsem se bála toho památníku a jeho provedení, ale pokud Ti to přišlo emotivní, tak to určitě není odfláknutý, takže tam bych taky chtěla :)

    thedarkcrow@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Sice tu ctu jen chvilku ale i tak: Hihi, tak jako vsechny bych chtela omrknout Hirosimu, protoze jsem krapanek morbidni. Dale sakurovy haj:) Mista kde se natacelo moje milovane Norske drevo s Matsuyamou, protoze jsem stale pubertacka:-D Chtela bych se podivat do skoly pro Geishy:) a na nakupy tak leda kosmetiky, protoze na tlouste toho nejspis moc nemaj:( muj mail je : lenissek@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Co bych chtěla v Japonsku vidět? Kjóto, Tokio, podle všeho i ta letecká muzea, muzeum našinek a v neposlední řadě japonský sushi bar, klidně velmi lidový. Jo a vlastně ten rybí trh v Tokiu. (ale vlastně skoro všechno) email annlady@seznam.cy

    OdpovědětVymazat
  7. Budu trapná, ale vážně bych se někdy chtěla projít po Ikebukuru a Shibuye v cosplayi někoho z Durarara/Subarashiki Kono Sekai a udělat tam nějaké fotky. Potom samozřejmě NamjaTown, Ghibli museum, projít Harajuku, Akihabaru a Otome Road, tam vykoupit celé Animate, navštívit různé tématické kavárny - maid, kočičí, Square Enix, Andy Warhol a podobně. Také mě hrozně zaujal jeden moe-buddhistický chrám. Jako, ne, že by památky nebyly zajímavé, ale..meh :D Možná bych se ještě podívala na místa o kterých se říká, že tam straší. A vetřela se mezi nějakou skupinku sebevrahů, jo, ti mě zajímají hodně..:D
    reyascar@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. (Večer před japonskýma státnicema, depčím, plánuju nespat, jdu se z posledních sil alespoň podívat na internet... a u tebe mě čeká tohle! Spolubydlící děvčata téměř nadskočila, jak jsem zapištěla a s otevřenou pusou zírala na monitor - tyhle reakce by skutečně měl někdo natáčet.)

    Vůbec nevím, co napsat. Možná s tím má co k dočinění fakt, že momentálně nemám mozek, ale skutečně mi to v hlavě teprve šrotuje a tahle úžasná informace se zpracovává.
    My ti dělaly radost? Vždyť to ty jsi nám zpříjemňovala dny svými postřehy. A fotkama~ A personalizovanýma fotkama :D
    Hrozně moc a moc děkuju :*)

    I ta nadílka v giveawayi je úžasná!

    (Tyvo*e. No, i kdyby se to zítra hodně nepovedlo, mně už radost nic nezkazí.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reakce byla u mě obdobná :D Celý večer jsem se pak culila jako blbeček. :D
      Budu na tebe moc myslet, Ely. Určitě se Ti to povede :))

      Vymazat
  9. V Japonsku mě dost zaujala architektura, takže bych se tak obecně ráda flákala uličkami a ulicemi a óchala a fotila. Potom rozhodně Hirošima, a jako cosplay nadšenec bych se chtěla zbavit životních úspor celého příbuzenstva v Akihabaře.

    hdextasyVgmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. OMG OMG OMG. Gerald má štěstí, že je v Singapuru, protože jinak by mu právě ruply ušní bubínky. Ještě že na mě nepřišli sousedi, že ruším noční klid. =D Po dlohém pištění jsem si desetkrát přečetla ten odstavec a přemítala, jestli tím není třeba myšlený někdo jiný, z těch asi 10 lidí v republice se stejným jménem. Moooc děkuju! <3 Navíc odměna za čtení článků? Páni, to bych brala jako práci snů. :) Já si zavzpomínala na minulé léto moc ráda, plus se navnadila, kam příště. ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Jako člověk vychovaný horrory a zároveň nadšený urban explorer, bych v Japonsku ráda navštívila zejména 4 místa.

    Aokigahara - Ne ani tak kvůli jeho nechvalné pověsti, ale spíše z čiré zvědavosti. V knize The Complete Manual of Suicide ho Wataru popisuje jako "perfektní místo, kde zemřít", tak bych chtěla na vlastní oči vidět, jak perfektní vlastně tohle místo je:)

    Hashima Island a Nara Dreamland - Obě místa by ukojila mou fascinaci rozkládající se nádherou:) 6,3 hektarový ostrov, dříve obydlený téměř 5500 tisíci lidmi, dnes naprosto prázdný,zpustošený a zábavní park, kde kontrast mezi pastelovými barvami a atrakcemi obrostlými trávou a mechem,v mých očích tak nějak překračuje veškeré hranice fantasmagorie.
    Ale ze všeho nejvíce bych chtěla vidět Midori no Sono - Bývalá školka a residence Niikura Midori,úchvatné,tajemné dámy v kimonu,která zde strávila většinu svého života a po její smrti(1992) se zavřela i samotná školka. Dodnes je místo lidmi skoro nedotčené a jediné škody napáchal jen čas.A něco, co by určitě zaujalo i tebe - V jedné z místností je možné najít stále funkční hrací skřínku s roztomilou tančící figurkou.

    email: Fake.Plastic.Tree@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už minule jsme se chtěli na tři ze čtyř jmenovaných míst podívat, jenže čas je prevít a třeba na ten ostrov prostě ztratíš den času jízdou ve vlaku, pak -1 den přímo při jízdě okolo něj a den zas cestou někam do civilizace. v normálních městech stihneš občas dvě až tři věci za den a přijít kvůli jedné věci o tři dny je luxus který si člověk dovolit nemůže.

      Nara dreamland znám a chtěla bych ho vidět. Od Osaky kde se běžně stavujem není tak daleko, takže ho možná zařadím na příště.

      Les sebevrahů je dobře morbidní a chtěli jsme ho dát už minule, no zas to nevyšlo. I když pochybuju že by jsme viděli něco jinýho než stromy a možná sem tam nějaký bordel.

      Midori no Sono jsem neznala, dík za tip. Ale asi to příště taky nedám. Mám sice rozpadlá místa ráda, jenže se mi na ně fakt nechce obětovat den.

      Ano vaším největším nepřítelem v Japonsku není japonština, ale čas, který se nikdy nezastaví a neustále vám odtikává návrat zpátky.

      Vymazat
    2. S tím časem máš naprostou pravdu. Přítel takhle jezdí do Japonska pravidelně 2x za rok. Na týden jen tak na čumendu do Tokia,Osaky atd. no a pak na 2 týdny prohlížet právě tyhle místa a polovinu času mu sežere jen to cestování z místa na místo.
      V Aokigahara byl 3x. Bordelu je tam dost(přežívá tam hodně fetáků) a viděl jen jednoho oběšeného kostlivce, který tam prý podle místních, takhle visí už nějakou řadu let. Jinak udajně tam bývají natažené stužky, které vedou k oběšeným tělům, ale co je na tom pravdy nevím. Každopádně tam běžně jezdí na výlety předškolní děti, takže některé části toho lesa asi zas taký terno nebudou:)

      Vymazat
  12. Já bych se šla podívat na Tokyo Tower, abych se na vlastní oči přesvědčila, že ještě stojí, ač jí v tolika anime zničili:D
    Hodně mě láká japonský venkov, působí na mě tak nějak... nostalgicky. No a pak spíš takové ty klasiky, zaskřípat si na karaoke (pro pobavení domorodců), totálně se přežrat v místních stravovacích zařízeních, nálet na kosmetiku, prošoupání podrážek při obrážení památek (přítel vykřikoval cosi o Hirošimě a nutnosti "podívat se na tu bránu ve vodě, co hrála ve Wolverinovi a stojí, i když na ní hodili bombu" (les sebevrahů mi zamítl, protože prý je to příliš morbidní). Zajímala by mě i kočičí kavárna, nedovedu si představit, že by hygiena povolila něco takového u nás. A hrozně ráda bych ochutnala hranatého melouna :D

    Katka sailastar@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém japonského venkova je, že se tam fakt nedomluvíš. Už při cestě do leteckého muzea jsme narazili na problém. Když na nádraží nemáš v latince stanice, dost blbě se kupuje lístek protože fakt nepoznáš za kolik a automat člověku fakt nepomůže. Do muzea měl jezdit i nějaký bus. Místní kterých se ptal Werk buď nepochopili otázku nebo tam moc bus nejezdí, takže jsme ve vedru šli 4km pěšky.
      No a víš že na karaoke se nechodí jen zpívat, ale mladí tam občas chodí za trochu jinou činností? Holt nedostatek místa a soukromí :)
      Kočičí, psí, králíčkovou a jakoukoliv jinou zvířátkovou kavárnu bych si u nás hrozně přála, ale jak říkáš, naše dementní hygiena by to nepovolila.

      Vymazat
    2. No, na youtube jsem zahlédla video Američanky, která si vzala Japonce a ta se zmiňovala o tom, že Japonci samozřejmě vědí, že existují cizinci, ale stejně je to překvapí, když nějaké vidí - hlavně tedy lidi na venkově, že tam koukají na cizince se stejným užaslým výrazem, jako kdyby viděli jednorožce:D Ale snít člověk může, ne?:) Další variantou je pobratřit se s nějakým Japoncem. A ještě máme možnost požádat bratra přítelova kámoše, který si vzal Japonku a žije tam trvale, aby nám dělal překladatele (to mi mimochodem připomnělo jeho zážitek, kdy se totálně zťukal v nějakém baru a ráno postrádal peněženku i foťák - tak se tam vypravil nazpátek a nejen, že mu peněženku i foťák v naprostém pořádku vrátili, ale navrch měl prémii v podobě kopy rozjásaných Japonců, kteří se mu na foťák nafotili:D).
      Hm, tak přítel prohlásil, že by do té trochu jiné činnosti na karaoke klidně šel... Další položka na To do listu:D
      Katka

      Vymazat
  13. Ja by som chcela vidieť klasicky Tokio, zopár sakúr na jar, ale hlavne by som sa asi napchala do Ghibli studia, aj ked by ma tam urcite nechceli, lebo kreslenim sa na nich ani zdaleka nechytam. Pamiatky, nakupy. A nejaky Arcade festival :D Sice by som automat do zbierky domov asi nedotrepala, lebo by som sa nedoplatila, ale za zazitok by to urcite stalo.

    wellferine@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Teda, jsem ráda že jsem na Tvůj blog narazila, náhodou zrovna přes Ely, která psala o dárečku od Tebe. :)
    Takže jdu hltat všechny články o Japonsku. :3
    Výherkyni i dalším holkám gratuluju a Tobě přeju hezký den. :)

    OdpovědětVymazat