středa 12. února 2014

Mor posledních dní čili Depotting

Na divný slovo znějící Depotting narážím snad čím dál častěji. A netradičně cítím i potřebu se k tomu vyjádřit, takže to budete muset přetrpět.

Hodně zjednodušeně řečeno Depotting znamená, že vyndáte například stíny z původního obalu a narvete je do jinýho v zájmu úspory místa (pokud chcete podrobné návody jak depottovat, použijte youtube). Což chápu pokud je člověk taková trubka a má třeba 50 mono stínů a nechce se mu v tom přehrabávat než najde tu správnou fialovou nebo hnědou.

Samozřejmě to musí dát do nějaké krabičky která je ideálně magnetická nebo má aspoň nějaký magnetický placičky kterýma to k ní přichytíte a jak tak sleduju tak nejpopulárnější je asi Zpalette. Ta se mi fakt vůbec nelíbí. Nazvala bych to spíš účelovou krabičkou než okrasnou.

Co ale sakra nechápu je, proč někdo vezme hezkou paletku stínů a vyrve z ní barvičky aby je moh narvat do nějaký hnusný černý hranatý Zpalette. To si ty lidi neuvědomují, že paletka se čtyřma stínama je celkem skladná a dá se s sebou vzít na cesty?

zdroj http://www.beautylish.com/

Tohle je paletka od Sugar Pill od kterých si jednou chci něco pořídit a nějaké zvrhlé zvíře ty krásné barvy vyndává z té naprosto úžasně barevně zpracované paletky a rve je do hnusné černé krabice. Ano právě tenhle obrázek mě vyburcoval k článku. Přijde mi to jako by si dotyčná koupila nové šaty a pak v zájmu úspory místa jim ustřihla rukávy.

Příklad druhý je z těch samých stránek a opravdu mi zůstává rozum stát. Fakt nevím od koho ta tvářenka je, ale obal napovídá, že levná fakt nebyla. A ta kráva blbá ji z hezkého obalu vyndá a šup s ní do krabice.

zdroj http://www.beautylish.com/

Poslední příklad a už se přestanu rozčilovat. Paleta Naked od Urban Decay. U nás seženete za cca 1700Kč na ofiko stránkách za 52$. To se fakt někomu vyplatí koupit si Zpalette za 14-25$ a pracně všechny stíny vydloubat, doufat že žádný nerozmašíruju na kaši protože i to se stává a přemístit je do krabice?

zdroj http://bunbunmakeuptips.com/

Zpalette a celý Depotting mi přijde jako neskutečně nafouknutý a chytrý marketingový tah na který skočila snad půlka blogerek. "Jó to je super můžu si to dělat sama a poskládat si to jak chci a ještě ušetřím spoustu místa co mi ty serepetičky jinak zabíraj, jéééj!" Dělat sama si můžu i jiné věci a aspoň u nich nebudu za blbku co ničí drahé paletky a zasírá půlku domácnosti bordelem co z toho je.

Pár obrázků závěrem:

zdroj http://theblackpanties.blogspot.cz/
Jak říkám, ty mono stíny bych pochopila, ale co ten zbytek?

zdroj http://zpalette.com/
S rtěnkama už to vůbec nepochopím. Fakt praktické, hodím do kabelky a jdu

zdroj http://www.indianvanitycase.com/
I takhle to může dopadnout při vyndavání stínu

zdroj http://www.theblackpearlblog.com/
Proboha proč?
Chápu když je lahvička prázdná, že obsah nejde ven, ale tohle je zvěrstvo.


3 komentáře:

  1. O tomhle jsem teda jeste neslysela, ale zni to jako neskutecna kravina. Ja v tom nevidim ani ten marketing, jenom to, ze lidi nevi, co by roupama vymysleli za blbosti -_-

    OdpovědětVymazat
  2. Nedokážu si představit, že bych na můj cute pudr s růžovym obličejem kočičky vytáhla nůž a začala rejpat... to samý tvářenka, stíny, nedejbože rtěnku od Etoinette roztavit do nějakého humus kalíšku... no polejvá mě horko jenom na to pomyslím... To zas někdo vymyslel hovadinu -.-"

    OdpovědětVymazat
  3. Ta tvarenka je od Estee Lauder, takze jj, dost draha :D A uz som videla ludi depotovat aj Guerlain tiene (aj na tom obrazku je D&G paletka -.-)...No..nechapem to...Este essence a podobne veci - to hej, zbytocne to zavadzia v tych skaredych lacnych obaloch..ale Guerlain?
    Ja som zatial depotovala len ruze, nejake Rimmely a Flormar, myslela som ze si spravim univerzalnu paletku na cestovanie, ale nakoniec aj tak si radsej vezmem nieco lepsie ked cestujem :D A neviem si predstavit odfaklit kusok Guerlainu a rozpustat ho..blasphemy :D

    OdpovědětVymazat