pondělí 7. dubna 2014

Lactacyd White Intimate čili mýdlo na p...

Obyčejný Lactacyd, tedy mýdlo pro intimní hygienu, asi znáte. Prodává se běžně v drogériích nebo lékárnách v několika variantách. Jako mycí gel, ubrousky, emulze... Vy kdo neznáte a nepotřebujete zvýšenou hygienu na oněch místech, uvědomte si jak moc jste šťastni a nemusíte dál číst.

Asi žádné z nás není úplně příjemné o tom mluvit, ale prostě ten problém tu je a tak je třeba ho řešit a mluvit o něm. I mě se občas, jednu dobu docela hodně často stávalo, že se o mě pokoušela mykóza. Byla jsem naprosto naštvaná a nešťastná. Jeden doktor tvrdil že to mám z přemíry cukru a nemám jíst sladké, druhý že to je z tepla, další že mám nosit jiné spodní prádlo, jiný zas předepisoval drahé tablety. Prostě děs. Byla jsem tak zoufalá, že jsem zkoušela i babské rady co se válí na internetu. No přiznávám česneku jisté antibakteriální účinky, ale smrdět jako čerstvě natřená topinka fakt nemusím.

Takže když jsem jednou při prolézání blogů narazila na podobný článek o intimní hygieně a mýdlu Lactacyd, byla jsem u vytržení. Ano nikdo mi do té doby nějak neřekl, že se prodává i u nás (fakt díky páni doktoři). Takže jsem si tenkrát objednala z ebaye Lactacyd. Oproti těm našim navíc s bělícím efektem.


Ono vůbec na ebay jich naleznete mnohem víc druhů než je u nás. Nejen ten bělící, ale i různě voňavý (Fresh, Floral) nebo třeba s kolagenem kdyby jste chtěli vyhladit vrásky :-)
Jen cenově to bude jiná sranda než když zajdete do lékárny. Tahle malá 60ml lahvička začíná někde na 100Kč.

Kupodivu to funguje. Jsem šťastná a spokojená. Ani nemusím mýdlo používat každý den. Stačí mi dvakrát týdně nebo když mám pocit že to na mě jde. Vůně mýdla je příjemně neutrální a ten bělící efekt kupodivu taky funguje. Ne teda ze dne na den, spíš v rámci měsíců. Přiznávám, že tuhle bělící variantu jsem vybrala trochu ze zvědavosti jestli fakt bude bělit protože jsem tomu nevěřila. Tak o pár odstínů to dá, ale Sněhurka asi nebudu i kdybych se mydlila dnem i nocí. Možná příště zkusím to proti vráskám :-)

2 komentáře:

  1. Ty jo, zarazi me, ze doktor muze tvrdit tu bachorku o premire cukru... To uz to spodni pradlo + teplo je pravdepodobnejsi. Jinak pomerne levna varianta by taky mohl byt roztok pripraveny z prevarene vody a tea tree oleje, nebo i jen tea tree mydlo. A ta belici varianta je teda legracni. =D Kazdopadne hlavne ze to funguje, musi to byt pekne otrava (diky bohu znam mykozy jen z prezentaci z prednasek a bohate staci).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovo otrava je ještě hodně mírné. Bylo by to asi na hodně dlouhé nadávání kdybych chtěla najít to správné slovo. Každopádně mě pomohlo jednak tohle mýdlo a jednak nenošení spodního prádla. Stejně nosím akorát sukně a vyjimečně třeba jednou za měsíc kalhoty nebo kraťasy a za ten jeden den s kalhotkama mykózu nedostanu :)

      Vymazat