středa 28. ledna 2015

Majolica Majorca: Pressed Pore Cover Powder

Prozatím asi můj nejoblíbenější pudr. Pravda v létě to takový zázrak nebyl, protože přes léto se na mě neudrží skoro nic, ale v chladnějších dnech to byla pohádka.


Popravdě jsem ho kupovala hlavně kvůli té krabičce. Bylo vážně těžké odolat. No a potom jsem zjistila, že i na tváři je fakticky příjemný. Je nádherně světlý, má použitelnou houbičku s kterou si můžete udělat mírně strašidelnou vrstvu nebo jen tak decentní nános...prostě wow.

Balení je poměrně tlusté, takže nedoporučuju na cesty, zabere zbytečně moc místa. I když zas můžete na své okolí machrovat tím jak máte hezký pudr. Skvělé je, že po otevření drží víčko v jakékoliv poloze aniž by se ochodilo nebo rozbilo. Velice příjemné je i velké zrcátko u kterého bych se sice malovat moc často nechtěla, ale šlo by to zvládnout.


Nejčastěji jsem pudr nanášela štětcem a na tváři mi udělal takový krásný sametový povlak, takže se člověk pak pořád ošahával a užíval si to.....tedy jen v tom chladnějším počasí v mém případě. Prostě moje pleť je příliš mastná na jakýkoliv pudr a udržet ho na mě v létě déle jak dvě hodiny v pěkném stavu je prostě nemožné. V zimě se začínám lesknout až tak po pěti hodinách což je výkon vskutku heroidský.

Nepřišlo mi že by se z tváře nějak víc otíral. Hodně smrkám, takže je jasný, že na nose prostě musím dopudrovávat, ale zbytek obličeje byl vážně v pohodě. A teď ta nejlepší část. Po dopotřebování nemusíte tu krásnou krabičku vyhodit, ale prodávají se náhradní náplně, takže stačí jen vyměnit vnitřek a jede se dál.

Velkou nevýhodou je cena. Na ebay najdete refill od 400kč, což za 10g pudru není málo. Pořizovací cena s krabičkou začíná od 600kč. Za ty prachy si koupíte už celkem luxusní evropské pudry. Někde se mi povedlo dohledat i ceny v yenech které jsou o hodně příznivější. Takže tohle je patrně další produkt, kvůli kterému se vyplatí si našetřit na výlet do Japonska. Přece jen je rozdíl na ebay zaplatit 600kč nebo v kamenném obchodě 1700yen.

5 komentářů:

  1. Vzhledem k tomu, že MM patří pod Shiseido, je i 600 Kč docela dobrá cena, ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ne všechno Shiseido musí být tak drahý jako se nám prezentuje tady v našich Douglasech. V levném japonském hostelu měli v koupelně erární mýdla taky od Shiseida a pochybuju, že byli nějak drahý. Stejně tak když tam člověk proběhne drogérie, tak najde spoustu Shiseido věcí v různých cenových kategoriích

      Vymazat
    2. No jasně. Ale ani ty levné Shiseido věci mi nepřišly nikdy jako absolutní propadák. Takže i tak za 600 dostanu kvalitní věc. Furt to vyjde levněji jak kupovat letenku. :D A za kraviny jsem jednorázově utratila i víc než 6 kil. Tož tak.

      Vymazat
  2. Ten pudr vypadá naprosto úžasně, jak barvou tak designem!

    Hele v Asii je to to samý. Memebox se tváří, jak výhodná nabídka je sada korektorů od Catrice za nějaké tři stovky korun v přepočtu - žiju v domění, že v ČR stojí do stokoruny, nemluvě o tom, že fakt nevím, kdo by při plném vědomí radši koupil Catrice než kteroukoliv Korejskou značku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene! :D To mi snad ani neříkej. No aspoň něco mě dneska rozesmálo když už se mi jinak nedaří. Pro ně je to vlastně docela exotika, stejně jako pro nás jejich značky. Se divím že tam nevozíš nějakou Miss Sporty a nesměňuješ to tam za Holiku nebo Skin Food.

      Vymazat