středa 23. května 2018

Japonsko - den 12 - Tokyo

Dneska byl program jednoduchý. Vlastně jsme jen chtěli přejet do Tokya a případně mrknout na nějaké drobnosti. No to přejetí se nám celkem v pohodě zdařilo (i když po cestě na nádraží úřadovalo čůrací komando) a trochu jsme mokli kvůli dešti. Dokonce jsme i našli poměrně rychle ubytování. Při jeho bookingu to vypadalo, že budeme první hosté, tak jsme byli zvědaví co to bude.

No jak to říct? Check-in byl od 15:00. V 15:05 jsme dorazili k baráku, odemkli si a uviděli v chodbě poházené věci jako při úklidu. Začali jsme řvát sumimasen a koničiva v marné snaze někoho přivolat. Nikdo se nedostavoval. Pršelo, my drželi deštníky, na zádech těžký krosny. Nic co bychom toužili dělat než někdo dorazí a douklidí. Rozhodli jsme se teda hodit krosny dovnitř, úklid neúklid. Hmmm....tak jdu po té chodbě, nakukuju do pokojů a v každém pokoji stojí podezřelá plechovka s otvory. Moje paměť se probírá a nejistě říkám klukům, že asi není dobré pobývat v těch pokojích, protože tímhle se tu hubí brouci....začínají se nám stahovat krky, kašleme a dusíme se. Házíme krosny na zem a prcháme ven.

Přicházejí dva vysmátí japonci, naznačují, že musí uvnitř uklidit a že budou za 10 min. To jim fakt nežerem. To ubytko se evidentně teprve buduje, zahlédlla jsem na zemi omítku a je potřeba tamta dost uklidit a vyvětrat ten jed na brouky. Japonci se zavírají uvnitř a vysávají. My jdem na jídlo.

Zašli jsme nakonec do stejné restaurace co první den. Objednáváme napůl anglicky, napůl japonsky. Potétó, chicken karaage, iči no bíru.....prostě nám to děsně jde :)

Michalové po hodince obžérství pak jdou zkontrolovat ubytko, já s Melgarhem do Akihabary kde rejdíme po bazarech. Plus teda nám Michy psal, že na ubytku není konvice, tak dáváme videohovor z nejbližšího elektrostoru a ukazujeme mu konvice ať si vybere. V přízemí objevujeme obchod s levným alkoholem, takže program na večer je jasný.

Když konečně dorazíme na naše ubytování, jsem nadšená. Je to tak moc retro, že se to nedá popsat. Háčkovaná dečka na naší peřině je pro mě vrchol. Každý pokoj je trochu jiný a tak si vyberem pro dnešní party ten Michyho, protože vypadá jako horská chata. Pouštíme punkové songy, popíjíme a bavíme se. Toď nejlepší bod celého dne.

Trouba na jeden toast

Třpytkový drink

Můj pokoj 


Kosmetický koutek

Fakt háčkované

Naše horská chata

Část pokoje co vypadá jak na zámku



Party hard

Žádné komentáře:

Okomentovat