středa 1. dubna 2015

L'Oréal Paris: Miss Manga Mega Volume Mascara

Tak nějak jsem dopotřebovala řasenky dovezené z Japonska a nastal moment kdy jsem si měla koupit novou řasenku. Nechtělo se mi nic objednávat, tak jsem vyrazila do drogérie a zjistila, že jsem vlastně úplně v hajzlu protože se mi tam skoro nic nelíbí nebo mi to přijde hrozně velké.

Fakt netuším kdo a proč navrhuje řasenky tak zvrhle macaté. To jako aby lidi měli pocit, že za ty prachy toho maj víc? U některých by mi fakt nevadilo kdyby prodávali nějakou mini verzi nebo slim balení. Na doma je to možná fajn, ale když s tim má člověk někam jet, zabere to půl kosmetický taštičky. A taky ty barvy. Buď se to tváří prudce profesionálně - černě a hnusně nebo je to křiklavě barevný. Když už něco vypadá docela hezky, jako třeba Essence Lash Princess řasenky, tak je to prostě Essence a k tomu fakt nemám důvěru, že by to přežilo když někde usnu a neodlíčím se.

Chvíli jsem přemýšlela, že si prostě zas koupím Missha: The Style Viewer 270 Dolly Eye Mascara, kterou jsem používala hrozně ráda a vizuálně a velikostně byla taky super. Jenže jsem do nové řasenky nechtěla vrážet o moc víc než 200kč. A jako na ebay jí za ty dvě stovky seženete, v české Missha prodejně je bohužel za 315kč a do toho už se mi fakt jít nechce. Ano budu hatovat jakoukoliv prodejnu, která zbytečně zvyšuje cenu a vydělává na českých lidech jako by jsme byli blbci, který si to neumí objednat od jinud a nedokážou se podívat kolik to kde stojí.

Takže jsem si znovu ujasnila jaké jsou mé požadavky. Rozumná velikost, rozumná barva, cena okolo 200kč, pokud možno tak voděodolnost, aby zahušťovala řasy případné kombo s prodloužením nevadí, aby měla normální kartáček (případně kónicky se zužující) a žádný pokroucený vymyšlenosti. Znovu jsem naběhla do drogérie a hádejte s čím jsem skončila. Měli v akci něco s názvem Manga a bylo to černorůžový, stálo to 199kč a kartáček taky vypadal použitelně.


Bohužel řasenka nesplňuje požadavek na rozumné rozměry. Z boku který na fotce moc nevidíte, ale za který ji držím má v nejširším místě přes 2cm! A nesplňuje teda ani tu voděodolnost. Jestli se někdy rozbrečím, tak budu mít takový pruh okolo očí, že se Zorro mstitel může jít zahrabat.


Kartáček je kombinovaný z různě dlouhých štětin a je to zhruba ten tvar o kterém vím, že mi vyhovuje, takže tenhle bod splněn. Zajímavý je i ten malinký zlom co vidíte tyčce vedoucí ke kartáčku. Je to vlastně takový malý kloub a řasenka díky tomu pruží. Při malování máte o zábavu postaráno, ze začátku je to vážně zvláštní pocit když si o ty řasy spíš brnkáte než aby tam bylo něco pevného o co je zapřete.


No a takhle už vypadá na oku. Omluvte prosím můj rozklepaný ocásek linky, dělala jsem ho ráno narychlo. Řasenka udělá docela slušné volume a kupodivu i slušně prodlouží. Je s ní trochu těžší namalovat řasy u vnějšího koutku.

Odličování řasenky není problém. Díky tomu, že není voděodolná, stačí když vám trochu slzí oko a už jí je půlka dole. Pak to stačí jen dočistit čímkoliv co máte po ruce. Micelární voda, dvoufázový odličovač, mlíko, pěna, ubrousky...prostě cokoliv, klidně i obyčejnej sprcháč s vodou.

Jako manga postavička řasy nemám, ale podle mě vypadají fakt slušně. I když se bez mučení musím přiznat, že jsem to čekala ještě trochu masakróznější. Jenže na to už si asi musím nalepit řasy umělé. Řasenka má ještě sestřičku a tou je Miss Punky, ale tu si asi nechám ujít, bojím se, že by mohla zbytečně slepovat řasy. Znovu bych si Mangu asi nepořídila, mám prostě ráda voděodolné řasenky.

6 komentářů:

  1. Na tuhle recenzi jsem byla zvědavá :)) sama jsem s ní velmi spokojená a naopak mi vyhovuje, že není voděodolná kvůli šetrnějšímu a snadnějšímu odličování. je sice fakt, že s olejíčky jde dolů všechno, ale já se s tím nerada moc dlouho pářu. Miss Punky mě taky trochu láká a vím, že už je na čase pořídit nějakou novou, tak uvidím, po čem nakonec sáhnu.
    Jinak ty jejich velikosti mě taky dost vytáčí, v tomhle jsem měla ráda jednu starší Avon, co byla úplně jednoduchá, úzká a nebyl tak problém ji tahat úplně všude. Ještě k předchozí debatě, měla jsem možnost vyzkoušet i řasenky od těch dražších značek (YSL, lancome) a výrazný rozdíl jsem nespatřila, takže i když tenhle kus kosmetiky vydrží dlouho, furt jsou 200-300 max :D já bych za to i dávat víc mohla, ale prostě ne :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně se našel někdo stejného vyznání jako já. Teď ještě dát to vědět výrobcům, že toužíme po hubených řasenkách.
      Já pořád přemýšlím jestli nezkusit řasenku od Tarte. Uvidím jak na tom budu finančně až mi Manga dojde.

      Vymazat
  2. U nás na Hangukone bol minule stánok s Missha kozmetikou, otvorili si aj kdesi tu na Slovensku pobočku. Bol tam aj akýsi echt nepríjemný ujko z českého zastúpenia Missha, čo bol akože ten skúsený predajca či čo a velice mi tam chcel nanútiť nákup... Sa ma pýta, že či už mám s ich produktami skúsenosti. Ja že hej. On na to: "Ale dúfam, že ste si ich nekupovali cez eBay, to ste sa najpravdepodobnejšie stala obeťou fejku, hahaha." A takým štýlom to povedal, akoby boli ľudia, čo nakupujú na eBayi úplní dementi, čo sa nechajú ľahko oblbnúť lacným fejkom a ešte sa tešia z výhodného nákupu. Pozerám na neho, že či si skutočne ako ten skúsený predajca myslí, že nepriamo označovať svojich potenciálnych zákazníkov za blbcov je vhodná stratégia predaja... Radšej som odišla, a to som si tam chcela iba v kľude pozrieť ich výrobky naživo a on do mňa len celú dobu hustil, aké sú super, čo si mám kúpiť (ale musím priamo u nich a nie fejky z netu)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidět ho někdo z normální korejský Misshy tak okamžitě letí. Třeba slečny v japonské Misshe byli příjemné a tohle by si fakt nedovolili. Docela mě mrzí jak se tu Missha prezentuje. Je to značka orientovaná na ženy které už odrostly roztomilé růžové kosmetice a chtějí něco hezkého a sofistikovaného. Ale česká Missha si podle mě hraje na něco ještě lepšího, jakože "My sme ta super duper vyhlášená kosmetika z koreje, tak to kupujte a moc nás neotravujte". To že mají u některých věcí poněkud podivné ceny je další věc o které bych si s tím pánem ráda popovídala.

      Vymazat
  3. Ty jo, tak to koukám, že ta řasenka je celkem dobrá. Děsně se mi nelíbily reklamy, ale produkt evidentně použitelný je. Ale ta velikost mě taky štve, nevím, proč v Asii se řasenky přiměřené velikosti sehnat dají, a v Evropě je všechno macatý jak blázen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem viděla snad akorát nějakou reklamu jednou v časopise nebo tak něco. Nemám televizi a vlastně ani nekupuju časopisy, takže na mě reklama téměř neútočí.
      Máš nějaký typ na dobrou asijskou řasenku? Až mi tahle dojde, tak pokud nepůjdu do Tarte, budu mít opět problém si něco v drogérii vybrat.

      Vymazat